Dag 6 - Hopes blijven vervagen voor families van de vermisten in Christchurch

Liquefactie van auto's bij aardbeving in Christchurch (3news.co.nz)

Dit is het 8th deel van onze uitgebreide rapportage die slechts een paar minuten begon nadat de aarde onder Christchurch begon te trillen. Klik hier voor het overzicht van de vele artikelen (Foto's, video's, verhalen op deze aardbeving)

Samenvatting 11: 00 UTC:

Het dodental is gestegen naar 147. Het ontbrekende totaal is echter teruggebracht tot iets meer dan 50 - ervan uitgaande dat veel van de 200 ontbreken op de lijst met instanties.

Cliff vertelde een persconferentie vanmiddag in NZ tijd dat ze veel tijd besteden aan het controleren van de lijsten en het is een "buitengewoon emotionele tijd" voor het DVIÂ (Disaster Victim Identification) team.

Het aantal doden was vanavond niet verder gestegen. Cliff zei eerder dat het dodental op een bepaald moment 200 zou passeren.

Tot 130 huizen zijn geëvacueerd in Lyttelton met bezorgdheid dat een hele noklijn zou kunnen wegvallen en de huizen beneden verplettert. Enorme rotsblokken liggen op de noklijn boven de huizen, en dus zijn 120-huizen op de bergrug uit voorzorg geëvacueerd. Klik hier voor meer informatie. Op de avond van 25 februari werden rond 30 mensen geëvacueerd uit Soleares Ave, in Mt Pleasant, ook vanwege het risico op rotsvallen.

Vandaag was ook een consoliderende dag voor het reddingsteam in Christchurch. Met het nieuws dat 40% van de gebouwen in het stadscentrum onveilig is, zal de verwachte schadevergoeding enorm zijn. Cijfers rond NZD14 miljard zijn de norm voor het beschikbare geld voor de wederopbouw, maar schattingen overtreffen dit ook. Tussen $ 3 miljard en $ 12 miljard is de verwachte verzekeringsuitkering.

Meer dan 20 nationaliteiten wordt verondersteld onder de doden te zijn, met nog steeds hoop voor sommige van de opgesloten individuen. 1 Maleisisch is ook gemeld onder de vermisten. 70 mensen zijn levend gered.

Meer dan 1500-mensen zijn momenteel betrokken bij de reddingsoperatie in Christchurch, inclusief ongeveer 450 internationale werknemers, samen met kleinere aantallen van het Rode Kruis en de civiele verdediging, leden van de politie en defensiepersoneel.

Alle scholen en ECE-diensten in Christchurch City blijven tot nader order gesloten.

Volgens Civil Defence biedt "Restauratiewerkzaamheden geleidelijk meer nutsvoorzieningen, hoewel de snelheid van restauratie voor sommige diensten nu zal vertragen, gezien de impact van uitgebreide liquefactie en andere grondverstoringen, vooral in het zuidelijk deel van het oosten van de stad. Het wordt geschat dat 100,000 tot 150,000 ton vloeibaar zand moet worden verwijderd, vergeleken met een totaal van ongeveer 20,000-tonen in het evenement van september. " Klik hier voor informatie van Civil Defence over telefoonnummers in de getroffen regio's.

We dringen er bij mensen op aan om het volgende goede doel te geven: -

http://www.christchurchearthquakeappeal.govt.nz/

Dit is een door de overheid gerund aardbeving en daarom zal het geld zeker worden gebruikt om de slachtoffers van Christchurch te helpen. Blijf op de hoogte van valse oproepen.

Eerste informatie

Zeer sterke Magnitude 6.3 aardbeving (naschok) in Nieuw-Zeeland Zuidereiland
Naar aanleiding van USGS het epicentrum (zeer ondiepe) is recht onder Christchurch (5 km)

Belangrijkste aardbevingsgegevens:
Magnitude: 6.3
UTC-tijd: maandag, februari 21, 2011 op 23: 51: 42 GMT
Lokale tijd op epicentrum: Tuesday, February 22, 2011 op 12: 51: 42 PM op epicentrum
Diepte (het hypocentrum): 4 km
Quake-maps.com satelliet kaart + Heb ik Feel It te vormen

Links naar belangrijke kaarten
USGS Voelde u zich in Map
Google satelliet kaart van het gebied met de soort terrein de aardbeving plaatsvond

USGS Shaking kaart
USGS historische aardbevingen in kaart te brengen
USGS impact op de bevolking kaart
USGS Seismic hazard kaart

LIVE-seismogram (dichtstbijzijnde Seismograaf station)

GDACS Green Aardbeving Alert (Global Ramp Alert en Coördinatie System)

QuakeSOS + is een iPhone-applicatie ontwikkeld door Armand Vervaeck, de schepper en de belangrijkste bijdrage aan Aardbeving Report. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en is voortdurend voeden van de gebruikers met œEarthquake rapport?? nieuws. Samen met je eigen familie en vrienden, zal QuakeSOS + zijn je beste aardbeving vriend. Het kopen van QuakeSOS + ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

a

Quake-Maps.com werd ook gecreëerd door SOS Earthquakes. Quake-Maps.com maakt het gemakkelijk om de wereld te laten weten welke schudden mensen hebben ervaren tijdens de aardbeving. Quake-Maps.com geeft ook de mogelijkheid om een ​​aantal extra tekst te schrijven. Het invullen van het formulier duurt slechts 1 minuut. Quake-Maps.com geeft een overzicht van alle hekel aardbevingen en laat je zelfs terug in de tijd en ophalen aardbevingen van een bepaalde datum in het verleden.

Earthquake-Report.com koppen op twitter

@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen

@ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties

@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account

@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website