Woordenlijst van Earthquake Algemene

Wereldwijd glossarium van gemeenschappelijke aardbeving-gerelateerde termen (samengesteld door James Daniell)

(Verkorte lijst van de belangrijkste termen)

Versnelling
De snelheid van verandering van de snelheid van een referentiepunt. Gewoonlijk uitgedrukt als een fractie of percentage van de versnelling als gevolg van de zwaartekracht (g) waarbij g = 980 cm / s2. - (USGS)
Actieve fout
Een fout die waarschijnlijk wordt geacht dat nieuwe beweging ondergaan binnen een periode van zorg voor de mens. Fouten worden gewoonlijk als actief zover bewogen een of meer malen in de laatste jaren 10,000, maar ze kunnen ook worden beschouwd als actief bij de beoordeling gevaar voor sommige toepassingen zelfs wanneer beweging er de laatste jaren 500,000. (USGS)
Aesthenosphere
De zeer viskeuze mechanisch zwakke regio van de bovenste mantel van de aarde. Het ligt onder de lithosfeer, op een diepte tussen 100 en 200 km onder de oppervlakte, maar misschien te breiden zo diep als 400 km. (Wikipedia)
Aftershock
Secundaire tremoren dat de grootste schok van een aardbeving volgorde kan volgen. Dergelijke bevingen kunnen zich uitstrekken over een periode van weken, maanden of jaren. USGS)
Blind fout
Een fout die niet naar boven uit te breiden tot de oppervlakte van de aarde ™ s. Het eindigt doorgaans naar boven gericht in de axiale gebied van een anticlinaal. Als is minder naar omlaag is dan 45 graden, het is een blind stuwkracht. (IASPEI)
Body Waves
Een seismische golf die zich voortplant door het inwendige van de aarde, in tegenstelling tot die zich voortplanten nabij het aardoppervlak oppervlak. P en S golven voorbeelden. Elk type van golf heeft onderscheidende kenmerken van de stam. (USGS)
Bouwbesluit
Een gebouw code, of gebouw controle, is een set van regels die de minimaal aanvaardbare niveau van veiligheid voor de gebouwde objecten, zoals gebouwen en niet-bouwwerken te geven. Het belangrijkste doel van bouwvoorschriften zijn voor de volksgezondheid, de veiligheid en het algemeen welzijn te beschermen als ze betrekking hebben op de bouw en de bezetting van gebouwen en structuren. Een seismische code verwijst naar een gebouw code die aardbevingbestendige design principes gebruikt. (USGS - CEDIM)
Continentale korst
De ultraperifere vaste laag van de aarde die de continenten vormt en is samengesteld uit stollingsgesteenten, metamorfe en sedimentaire gesteenten. Over het geheel genomen de continentale korst is in grote lijnen granieten in samenstelling. Contrast met oceanische korst. (PDC)

Kritische Structuren
1) structuren waarvan de lopende prestaties tijdens een noodsituatie vereist is of waarvan de nalatigheid zou kunnen bedreigen vele levens. Kan ook (1) structuren, zoals kerncentrales of grote dammen waarvan de nalatigheid kan worden katastrofisch; (2) belangrijke communicatie, nutsbedrijven, en transportsystemen, (3) onvrijwillige of hoge bezetting gebouwen zoals scholen of gevangenissen, en ( 4) noodvoorzieningen zoals ziekenhuizen, politie en brandweer, en de ramp-response centra. , 2) De primaire fysieke structuren, technische installaties en systemen die sociaal zijn, economisch of operationeel essentieel voor het functioneren van een samenleving of gemeenschap, zowel in routine omstandigheden en in de extreme omstandigheden van een emergency.2) Kritische Verlies faciliteiten zijn ziekenhuis en gezondheidszorg, openbare gebouwen, telecommunicatie, luchthavens, energie systemen (steenkool, kernenergie, enz.), bruggen en andere voorzieningen die essentieel zijn voor het herstel en de rehabilitatie van een gebied na de aardbeving. (IASPEI-UN/ISDR)
Korst
De buitenste grote laag van de aarde, variërend van ongeveer 10 naar 65 km in dikte van de hele wereld. De continentale korst is ongeveer 40 km dik in de Pacific Northwest. De dikte van de oceaankorst in dit gebied varieert van ongeveer 10 en 15 km.The korst wordt gekenmerkt door P-golf snelheden minder dan ongeveer 8 km / s. De bovenste 15-35 km van de korst is bros genoeg is om aardbevingen te produceren. De seismische korst wordt gescheiden van het onderste korst de brosse-ductiele grens. (USGS)
Deep Aardbeving
Een aardbeving die hun focus ligt op meer dan 300 kilometer van het aardoppervlak. Earthquake-report.com afwijkt van de officiële mededeling bellen aardbevingen met een diepte van meer dan 100 km "Deep". Dit komt vooral omdat de niet-schadelijke impact van deze aardbevingen. (USGS)

Diepte
De afstand (gewoonlijk gemeten in km) onder het aardoppervlak afgebakend door 0km (het gemiddelde sferoïde). Ook bekend als de aardbeving diepte "Aardbevingen kan overal tussen het aardoppervlak en ongeveer 700 kilometer onder de oppervlakte komen. Voor wetenschappelijke doeleinden, wordt deze aardbeving diepte scala van 0 "700 km verdeeld in drie zones: ondiep, intermediaire, en diep. (USGS-CEDIM)
Ramp
Een gebeurtenis die grote verstoring op de economie, maatschappij en het milieu veroorzaakt. De oorsprong of oorzaken kan rechtstreeks worden afgeleid uit natuurlijke verschijnselen, dat wil zeggen geofysische (zoals vulkanische of seismische gebeurtenissen die ineenstorting van de infrastructuur, aardverschuivingen of vloeibaar maken, enz. veroorzaken) of klimatologische (zoals orkanen, tyfoons, tornado's, grote variatie in regenval, zowel in termen van een overmaat of tekort veroorzaken van droogte). Hoewel het meestal niet onder de methodologie, rampen kan ook een mens of antropogene oorsprong hebben als chemische lekkages, industriële ongevallen, of vrijwillig veroorzaakte gebeurtenissen, zoals oorlog, terroristische acties, etc. zullen Ramp gevolgen of schade altijd worden geassocieerd met menselijke tussenkomst voor, tijdens en na de gebeurtenis (œdisaster cyclus). (VN)
Duur
Tijdsinterval tussen de eerste en de laatste toppen van sterke bewegingen in de grond boven een bepaalde amplitude. (EQCanada)
Aardbeving
Ground schudden en straalde seismische energie meestal veroorzaakt door een plotselinge slip op een fout, vulkanische of magmatische activiteit, of andere plotselinge stress veranderingen in de Aarde. Een aardbeving van magnitude 8 of groter wordt aangeduid als een grote aardbeving.
Aardbeving Risk
De verwachte (of waarschijnlijk) het leven verlies, letsel of schade aan gebouw dat zal gebeuren, gezien de kans dat sommige aardbeving gevaar optreedt. Aardbeving risico's en aardbevingen worden soms door elkaar gebruikt. (USGS)
Epicentrum
Het punt op het aardoppervlak verticaal boven het punt (focus of hypocentrum) in de aardkorst, waar een seismische breuk nucleates. (EQCanada)
Fout Plane
Het oppervlak waarop de aardbeving beweging plaatsvindt. (CEDIM)
Fout Rupture
Zie breuk voor (CEDIM)
Fout Scarp
Trapvormig lineaire landform samenvalt met een fout spoor en wordt veroorzaakt door geologisch recente slip op de fout. (USGS)
Fout Trace
Kruispunt van een storing met de ondergrond, ook, de lijn meestal uitgezet op geologische kaarten om een ​​fout te vertegenwoordigen. (USGS)
Storingen
Een breuk waarlangs er aanzienlijke verplaatsing van de beide zijden ten opzichte van elkaar evenwijdig aan de breuk. (USGS)
Scherptediepte
Een term die verwijst naar de diepte van een aardbeving focus. (USGS)

Donate 424x170

Focus
Zie het hypocentrum (USGS)
Ground Motion (schudden)
Algemene term die verwijst naar de kwalitatieve of kwantitatieve aspecten van de beweging van het aardoppervlak van aardbevingen of explosies. Bewegingen in de grond wordt geproduceerd door golven die worden gegenereerd door een plotselinge slip op een fout of plotselinge druk op de explosieve bron en reis door de Aarde en langs het oppervlak. (USGS)
Gutenberg-Richter
Aardbevingen lijkt een patroon te volgen door de tijd in termen van niet. van aardbevingen vs omvang. Dit wordt de Gutenberg-Richter criterium. (CEDIM)
Risico
Een fysisch verschijnsel in verband met een aardbeving die mogelijk schadelijke gevolgen voor menselijke activiteiten. Dit geldt ook voor oppervlakte-breuken, grond schudden, aardverschuivingen, vloeibaar maken, tektonische vervorming, tsunami, en seiche en hun effecten op landgebruik, door de mens gemaakte structuren, en sociaal-economische systemen. Een veelgebruikt beperkte definitie van de aardbeving in gevaar is de kans van voorkomen van een bepaald niveau van de grond schudden in een bepaalde periode. (USGS)
Hypocentrum
Het punt in de Aarde, waar een aardbeving breuk initieert. Ook vaak aangeduid als de focus. (USGS)
intensiteit
Een subjectieve numerieke index beschrijven van de ernst van een aardbeving in termen van de effecten ervan op het oppervlak van de aarde en de mens en hun structuren. Verschillende schalen bestaan, maar degene die het meest gebruikt in de Verenigde Staten zijn de Modified Mercalli schaal en de Rossi-Forel schaal. (HAZUS Guidelines)
Intermediate Aardbeving
Een aardbeving die hun focus ligt tussen 70 om 300 kilometer van het aardoppervlak. Earthquake-report.com afwijkt van de officiële kennisgeving bellen aardbevingen met een diepte van meer dan 40 tot km 00 als "Intermediate". Dit is voornamelijk vanwege de beperkte schadelijke impact van deze aardbevingen. (USGS)
JMA
Het Japanse Meteorologisch Agentschap seismische intensiteit schaal is een maatregel die in Japan en Taiwan aan de kracht van aardbevingen te geven. Deze schaal is een numeriek systeem, het toewijzen van aardbevingen niveaus 0-7. (Wikipedia)
Aardverschuiving
Een abrupte beweging van geologische materialen naar beneden in reactie op de zwaartekracht. Aardverschuivingen kunnen worden geactiveerd door een aardbeving of een andere natuurlijke oorzaken. (EQCanada)
Breedtegraad
Hoekafstand noord of zuid van de evenaar van de aarde gemeten door middel van 90 graden. (NASA)
Vloeibaar maken
De transformatie van een korrelvormig materiaal uit een vaste toestand in een vloeibaar staat als gevolg van toegenomen waterspanningen en verminderde effectieve spanning. In de techniek seismologie verwijst het verlies van de bodem kracht als gevolg van een toename in poriën druk door de grond bewegen. Dit effect kan worden veroorzaakt door aardbeving schudden. (IASPEI)
Lithosfeer
Het buitenste vaste deel van de aarde, met inbegrip van de korst en de bovenste mantel. De lithosfeer is ongeveer 100 km dik, maar de dikte is van de leeftijd dependent.The lithosfeer onder de korst is bros genoeg op sommige plaatsen tot aardbevingen te produceren door vastgelopen, zoals binnen een subductie oceanische plaat. (USGS)
Lokale omstandigheden ter plaatse
Een kwalitatieve of kwantitatieve beschrijving van de topografie, geologie en bodem profiel op een site die de grond bewegingen van invloed zijn tijdens een aardbeving. (IASPEI
Gesloten Fout
Een fout die niet door wrijvingsweerstand slippen op de fout groter is dan de schuifspanning op de breuklijn. Dergelijke storingen kunnen opslaan stam voor langere tijd die uiteindelijk wordt uitgebracht in een aardbeving bij wrijvingsweerstand wordt overwonnen. Een gesloten fout staat in contrast met fout-kruip voorwaarden en met een open fout. (USGS)
Logaritme
Het is eenvoudig de exponent om een ​​bepaald aantal produceren. Voor een bepaalde basis 10, in dit geval 1 = 10, 2 = 10X10 = 100, 3 = 1000 en ga zo maar door. (CEDIM)
Lengtegraad
de boog of een gedeelte van de evenaar van de aarde doorkruist tussen de meridiaan van een bepaalde plaats en de nulmeridiaan en uitgedrukt in graden of in de tijd. (NASA)
Omvang
Een getal dat de relatieve omvang van een aardbeving kenmerkt. Magnitude is gebaseerd op het meten van de maximale beweging opgenomen door een seismograaf (soms voor de aardbeving golven van een bepaalde frequentie), gecorrigeerd voor verzwakking tot een gestandaardiseerde afstand. Verschillende schalen zijn gedefinieerd, maar de meest gebruikte zijn (1) lokale magnitude (ML), meestal aangeduid als œRichter magnitude, (2) oppervlakte-wave magnitude (Mw), (3) body-wave magnitude (Mb), en (4) dit moment magnitude (Mw). ML, mevrouw en Mb hebben een beperkte bereik en de toepasbaarheid en niet naar tevredenheid meten van de grootte van de grootste aardbevingen. Zodra magnitude (Mw) schaal, gebaseerd op het concept van seismisch schip, uniform voor alle maten aardbevingen, maar is moeilijker te berekenen dan het andere. In principe zouden alle magnitudeschalen te steken gekalibreerd op dezelfde waarde opleveren voor een bepaalde aardbeving, maar deze verwachting is gebleken slechts bij benadering waar zijn, waardoor de noodzaak om het type grootte alsmede de value.An toename van één eenheid specificeren grootteorde (bijvoorbeeld van 4.6 tot 5.6) een 10-voudige toename golfamplitude een seismogram of ongeveer 30-voudige verhoging van de energie die vrijkomt. In andere woorden, een magnitude 6.7 aardbeving releases meer dan 900 keer (30 keer 30) de energie van een 4.7 aardbeving - of het duurt ongeveer 900 4.7 magnitude aardbevingen aan de energie die vrijkomt in een enkele 6.7 aardbeving evenaren! Er is geen begin of einde aan deze schaal. Echter, rock monteurs lijken aardbevingen kleiner dan ongeveer -1 of groter dan ongeveer 9.5 te sluiten. Een magnitude -1.0 event geeft ongeveer 900 keer minder energie dan een magnitude 1.0 aardbeving. Behoudens bijzondere omstandigheden, aardbevingen hieronder magnitude 2.5 worden niet over het algemeen niet gevoeld door de mens. (USGS-IASPEI)
Mainshock
De grootste aardbeving in een reeks wordt aangeduid als de mainshock.
Mantel
De steenlaag die tussen de buitenste korst en de kern van de aarde. Het is ongeveer 1,802 mijl (2,900 kilometer) dik en is de grootste van de grote lagen van de aarde. (PDC)
MMI
De Mercalli schaal scoort de intensiteit van het schudden van een aardbeving. De ratings variëren van I (voelde alleen onder bijzonder gunstige omstandigheden) tot en met XII (totale vernietiging). (Wikipedia)
Moment Magnitude
Zie magnitude (Mw) (USGS)
Ocean Verspreiding Ridge
Een breuk zone langs de oceaanbodem, dat biedt opwellen van mantel materiaal aan de oppervlakte, waardoor nieuwe korst. Deze breuk wordt topografisch gekenmerkt door een lijn van richels die vormen als gesmolten gesteente bereikt de oceaan bodem en stolt. (USGS)
Oceanische korst
De buitenste vaste laag van de aarde dat ten grondslag ligt aan de oceanen. Samengesteld uit de stollingsgesteenten basalt en gabbro, en daarom basaltachtige in samenstelling. Contrast met de continentale korst. (PDC)
Oceanic Trench
Een lineaire depressie van de zeebodem veroorzaakt door en ongeveer samenvalt met een subductie stuwkracht fout. (USGS)
Oscillator
Een massa die beweegt met oscillerende beweging onder invloed van uitwendige krachten en een of meer krachten die de massa weer in de stabiele rust-positie. In aardbeving engineering, een oscillator is een geïdealiseerde gedempt massa-veer-systeem gebruikt als een model van de respons van een structuur om aardbeving bewegingen in de grond. Een seismograaf is ook een oscillator van dit type (USGS)
P Wave
Een seismische lichaam golf die deeltjes beweging gaat (afwisselend compressie en extensie) in de richting van voortplanting. (USGS)
Piekversnelling
De hoogste versnelling in termen van waarde. (USGS)
PGA
De maximale versnelling amplitude gemeten of verwacht in een sterke-motion accelerogram van een aardbeving. (IASPEI)
Fase
(1) een stap in periodieke beweging, zoals golven of de beweging van een oscillator, gemeten ten opzichte van een gegeven beginpunt en uitgedrukt in hoekmeting. (2) Een puls van de seismische energie te komen tot een bepaalde tijd. (USGS)
Plaat
een grote relatief stijve deel van de aarde lithosfeer ™ s die beweegt ten opzichte van andere platen over de asthenosfeer. (USGS)
Plate Tectonics
Een theorie wordt ondersteund door een breed scala aan bewijs dat de aarde ™ s korst en uppermantle te zijn samengesteld uit een aantal grote, dunne, relatief stijve platen die bewegen ten opzichte van elkaar beschouwt. Slip op fouten die bepalen de plaat grenzen resulteert gewoonlijk in aardbevingen. Verschillende stijlen van storingen gebonden de platen, met inbegrip van stuwkracht fouten langs welke plaat materiaal wordt subductie of verbruikt in de mantel, het verspreiden van oceanische ruggen waarlangs nieuwe aardkorst materiaal wordt verkregen, en transformeren gebreken die horizontale slip (staking slip) tussen aangrenzende platen tegemoet te komen. (USGS)
Bevolkingsdichtheid
Bevolkingsdichtheid (in de landbouw staan ​​voorraad en staand gewas) is een meting van de bevolking per oppervlakte-eenheid of volume-eenheid. Het verwijst naar mensen die in ons geval. (Wikipedia)
bereidheid
Definitie: De kennis en capaciteiten ontwikkeld door overheden, professionele reactie en herstel organisaties, gemeenschappen en individuen om effectief te anticiperen, te reageren op en herstellen van de gevolgen van waarschijnlijk, dreigende of actuele gevaar gebeurtenissen of omstandigheden. Commentaar: paraatheid actie wordt uitgevoerd in het kader van ramp risicomanagement en heeft als doel op te bouwen van de capaciteiten die nodig zijn om efficiënt te beheren alle soorten noodsituaties en een ordelijke overgang te realiseren uit het antwoord tot duurzaam herstel. Paraatheid is gebaseerd op een gedegen analyse van de ramp met risico's en goede koppelingen met systemen voor vroegtijdige waarschuwing, en omvat activiteiten als het opstellen van noodplannen, de opslag van apparatuur en benodigdheden, de ontwikkeling van regelingen voor de coördinatie, evacuatie en voorlichting, en de bijbehorende opleiding en oefeningen . Deze moeten worden ondersteund door de formele institutionele, juridische en budgettaire mogelijkheden. De verwante term œreadiness beschrijft de mogelijkheid om snel en adequaat te reageren wanneer dat nodig is. (UN / ISDR)
het voorkomen
Acties of investeringen die nodig zijn in het gezicht van dreigende gevaren. Los van beperking, een permanente strategie wordt voorkomen als een vooraf ingestelde ramp activiteiten. (UN / ISDR)
Primaire Wave
Zie P Wave (CEDIM)
Residentieel
Een gebouw moet worden beschouwd als woongebouw wanneer meer dan de helft van het vloeroppervlak wordt gebruikt voor de woning doeleinden. Andere gebouwen dienen te worden beschouwd als niet-residentiële. Twee typen van residentiële gebouwen kunnen worden onderscheiden: * huizen (grond-georiënteerde woongebouwen): bestaande uit alle typen woningen (vrijstaand, twee onder een kap, rijtjeshuizen, huizen gebouwd in een rij, etc.) elke woning die beschikt over een eigen entree direct vanaf het maaiveld; * andere residentiële gebouwen: bestaande uit alle residentiële gebouwen andere dan de grond gerichte woongebouwen zoals hierboven gedefinieerd. (OESO)
Veerkracht
Definitie: Het vermogen van een systeem, gemeenschap of de samenleving blootgesteld aan gevaren om weerstand te bieden, te absorberen, te huisvesten en van de gevolgen van een gevaar op een tijdige en efficiënte manier, onder meer door het behoud en de restauratie van de essentiële basis structuren en functies te herstellen. Commentaar: Veerkracht: het vermogen om œresile uit of œspring terug van een schok. De veerkracht van een gemeenschap met betrekking tot potentiële gevaar gebeurtenissen wordt bepaald door de mate waarin de gemeenschap de nodige middelen en is in staat om het organiseren van zich zowel voor als tijdens de tijden van nood. (UN / ISDR)
Reverse Fout
Dip-slip fouten zijn geneigd breuken waarlangs rotspartijen meestal zijn verticaal verschoven. Als de rots boven de fout is verhoogd door de slip, wordt de fout genoemd omgekeerde (of de stuwkracht fout). (USGS)
Risico
De probabilistische bepaling van de schade een bepaald gevaar kan veroorzaken, gezien de bestaande kwetsbaarheid, de locatie en tijd. (VN)
Risicobeoordeling
Definitie: Een methode om de aard en omvang van het risico vast te stellen door het analyseren van mogelijke gevaren en het evalueren van bestaande voorwaarden van de kwetsbaarheid die bij elkaar zou kunnen schaden blootgestelde personen, goederen, diensten, middelen van bestaan ​​en de omgeving waar ze depend.Comment: De risicobeoordelingen (en de bijbehorende risico's in kaart brengen) zijn onder andere: een overzicht van de technische kenmerken van gevaren zoals hun locatie, intensiteit, frequentie en waarschijnlijkheid, de analyse van de blootstelling en kwetsbaarheid inbegrip van de fysieke sociale, gezondheids-, economische en ecologische dimensies, en de evaluatie van de doeltreffendheid van de geldende en alternatieve mate van zelfredzaamheid ten opzichte van mogelijke risico's. Deze reeks van activiteiten is ook wel bekend als een risico-analyse proces. (UN / ISDR)
Breuk
De grens tussen de momentane slippen en vergrendelde delen van een storing tijdens een aardbeving. Breuk in een richting op de fout genoemd eenzijdig. Breuk kan uitstralen buiten een cirkelvormige wijze of kan uitstralen naar de beide uiteinden van de fout van een inwendige punt, genoemd bilaterale. (USGS)
S Wave Velocity
De snelheid van een secundaire of S-golf. Algemeen in m / s. (CEDIM)
Secundaire Wave
Een seismische bodywave dat een afschuifsnelheid beweging in een richting loodrecht op de voortplantingsrichting omvat. Wanneer het wordt opgelost in twee orthogonale componenten in het vlak loodrecht op de voortplantingsrichting, SH geeft de horizontale component en SV geeft de orthogonale component. Ook bekend als S golven en afschuiving golven. (PDC)
Seismische gevaar
Risico van een bepaalde bewegingen in de grond die zich op een locatie (dit kan worden gedefinieerd door scenario modelleren via stochastische catalogi, DSHA, PSHA of andere dergelijke methoden, en kunnen bestaan ​​uit verschillende types van de aardbeving effecten) (CEDIM)
Seismische risico's
Zie aardbeving risico, ook de probabilistische risico is de kans op een aardbeving zich en het veroorzaken van schade in een bepaald tijdsinterval en de regio. (EQCanada)
Seismische Station
Een grond positie waarbij geofysische instrument ligt een waarneming. (U-Milwaukee)
Seismische golven
Een elastische wave door een impuls gegenereerd, zoals een aardbeving of een explosie. Seismische golven kunnen voortplanten hetzij langs of nabij het aardoppervlak (bijvoorbeeld Rayleigh en Liefde golven) of via binnenste van de aarde (P en S golven). (USGS)
Aardbevingen
1) De geografische en historische verdeling van aardbevingen. 2) Een term geïntroduceerd door Gutenberg en Richter kwantitatief beschrijven van de ruimte, tijd, en de grootte verdeling van de aardbeving gebeurtenissen. Aardbevingen binnen een specifieke bron zone of regio wordt meestal gekwantificeerd in termen van een Gutenberg-Richter relatie. (ICWGroup / IASPEI)
Seismogram
Een record geschreven door een seismograaf in reactie op de grond bewegingen die door een aardbeving, explosie of andere grond-motion bronnen. (ICW Groep)

Seismometer
Een seismometer een gedempt massa oscillerende, zoals een gedempt massa-veersysteem, gebruikt seismische golfenergie detecteren. De beweging van de massa wordt gewoonlijk omgezet in een electrische spanning. De elektrische spanning wordt op papier magneetband of een opnamemedium. Dit record is evenredig met de beweging van de seismometer massa ten opzichte van de aarde, maar het kan wiskundig worden omgezet naar een record van de absolute beweging van de grond. Seismograaf is een term die verwijst naar de seismometer en de opname-apparaat als een eenheid. (NASA)
Volgorde
Heeft betrekking op de mogelijke foreshock, mainshock en naschok voorkomen en de periode. (CEDIM)
Strengheid
Zowel de intensiteit en omvang ", dwz de grootte / sterkte van een aardbeving. (CEDIM)
Shakemaps
ShakeMaps, een product van de United States Geological Survey (USGS) Earthquake gevaren Program, zijn bijna-real-time kaarten van bewegingen in de grond en schudden de intensiteit die geproduceerd worden na grote aardbevingen. Ze verschijnen als een set van links verwijzen naar gebieden die onlangs hebben meegemaakt een aardbeving. De kaarten tonen instrumentale intensiteit (gewijzigd Mercalli schaal), piek grond versnelling, en piek de grond snelheid. Ze zijn te downloaden als afbeelding (JPEG) of gezipte PostScript (PS)-bestanden, en datasets zijn te downloaden als tekst, met ritssluiting shapefiles, KML-, XML-of HTML-bestanden. Oudere shakemaps worden opgeslagen in een archief. De meest recente kaarten zijn ook beschikbaar als RSS-feeds. (DLESE)
Ondiepe aardbeving
Een aardbeving die hun focus ligt op 70 kilometer van het aardoppervlak. Earthquake-report.com afwijkt van de officiële kennisgeving bellen aardbevingen met een diepte tot 40 km als "Shallow". Dit komt vooral omdat de mogelijke schadelijke effecten van deze aardbevingen. (Sci-Tech)
Strike-Slip
Strike-slip fouten zijn verticale (of bijna verticaal) breuken waarlangs rotspartijen meestal zijn horizontaal verschoven. Als het blok tegenover een waarnemer naar de andere kant van de fout naar rechts beweegt, wordt de slip stijl genoemd rechter laterale, als het blok naar links, de beweging wordt genoemd laterale links. (USGS)
Subductie
Een platentektoniek term voor het proces waarbij de oceanische lithosfeer botst met en daalt onder de continentale lithosfeer. (USGS)
Oppervlakte Vastgelopen
Verplaatsing dat het aardoppervlak tijdens slip langs een storing bereikt. Vaak begeleidt matige en grote aardbevingen focale diepte van minder dan 20 km. Surface breuken kunnen ook aseismic tektonische kruip of natuurlijke of door de mens veroorzaakte verzakkingen te begeleiden. (USGS)
Oppervlaktegolf
Seismische golven die zich voortplanten langs het aardoppervlak. Liefde en Rayleigh golven zijn de meest voorkomende. (CEDIM)
Thrust fout
Een omgekeerde fout in de bovenste rotsen boven de fout vlak omhoog en over het onderste stenen onder een hoek van 30o of minder die oudere lagen zijn aangebracht op jongere. (EQCanada)
Tsunami
Een impulsief gegenereerd zee golf van lokale of verre oorsprong die het gevolg is van grootschalige zeebodem verplaatsingen in verband met grote aardbevingen, grote onderzeeër dia's of exploderende vulkanische eilanden. (USGS)
Snelheid
Met betrekking tot aardbevingen schudden, de snelheid is de tijd mate van verandering van de grond verplaatsing van een referentiepunt tijdens de passage van de aardbeving seismische golven vaak uitgedrukt in centimeters per seconde. (USGS)

Comments

 1. Hallo, Ik denk dat yokur weeb site kan eventueel problemen browser compatibiliteit.
  Toen ik een kijkje nemen att uw website in Safari,
  het ziet er prima echter, bij het openen van iin Interndt Explorer, is het ggot enige overlapping kwesties.

  Ik wilde alleen maar om u een quic heads up te geven!
  Anders dan dat, geweldige website!

  • Armand Vervaeck zegt

   Dank u voor ons te vertellen. We zijn momenteel met ernstige problemen met sommige delen van de site na een software systeem-update. Ik zal uw opmerking toe te voegen aan de andere kwesties.

 2. Debra Evans zegt

  moet weten of het veilig is om te komen en te bezoeken 03-03-13-03-16-13 .... moeten zo snel mogelijk weten

 3. hi ging naar de witte eiland te gaan in juni 2012 en de zee was te ruw om te landen, kom dan maart 12th om te proberen en nog een keer zien. nu lijkt het aantal 5 in leven is. i really dont wil weer missen. denk je dat het zal vestigen, ook wat is een chugging aardbeving. is het een constante mopperen aardbeving of constante schudden earthqauke of witte eiland gaat ontploffen .. Kunt u dit uitleggen aan mij. thanks andrea