Grote Aardbeving Chili Report Ontdekt

Chili februari 27 2010 aardbeving en de tsunami

Een door een aardbeving Report.com aanbevolen rapport:

Omdat het een trage aardbeving en vulkaan nieuws dag voor een keer (dat is een groot goed!), Ik dacht dat ik zou u allen te waarschuwen voor een geweldige bron van de Chili aardbeving, een nieuw rapport van de bemanning op Mid-America Earthquake Center heeft beschikbaar.
Het is een uitstekend verslag waarin de sociaal-economische gevolgen, schade en andere informatie die niet beschikbaar is in andere rapporten over de aardbeving.

Klik hier om het rapport te openen of ga naar http://mae.cee.uiuc.edu/publications/2010/10-04.htm

Van alle Chili aardbeving verslagen die ik heb gelezen, is dit de beste en meest uitgebreide op het onderwerp.

Vergeet niet dat als je een vergelijking van Chili en Haïti, ga naar de CATDAT Schadelijke Aardbevingen 2010 hier beschikbaar @ Aardbeving report.com

Een introductie uittreksel van dit verslag, dat telt 190 pagina's !.
In februari 27, 2010 op 03: 34 uur plaatselijke tijd, een krachtige aardbeving met een kracht
8.8 trof het centrum van Chili. Het epicentrum van de aardbeving was ongeveer 8 km uit de
centrale regio van de Chileense kust. Met een schuine breuk van meer dan 80,000
vierkante kilometer dat zich uitstrekt op het land, werd de regio Maule onderworpen aan een directe hit, met
intense schudden van duur van ten minste 100 seconden en de maximale horizontale en verticale
grond versnelling van meer dan 0.6 g. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken van Chili, de
aardbeving veroorzaakte de dood van 521 personen, met bijna de helft van de dodelijke slachtoffers door
de daaruit voortvloeiende tsunami. Meer dan 800,000 personen werden direct getroffen door
dood, verwonding en verplaatsing Link naar het volledige rapport

QuakeSOS + is een iPhone-applicatie ontwikkeld door Armand Vervaeck, de schepper en de belangrijkste bijdrage aan Aardbeving Report. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en is voortdurend voeden van de gebruikers met œEarthquake rapport?? nieuws. Samen met je eigen familie en vrienden, zal QuakeSOS + zijn je beste aardbeving vriend. Het kopen van QuakeSOS + ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

a

Quake-Maps.com werd ook gecreëerd door SOS Earthquakes. Quake-Maps.com maakt het gemakkelijk om de wereld te laten weten welke schudden mensen hebben ervaren tijdens de aardbeving. Quake-Maps.com geeft ook de mogelijkheid om een ​​aantal extra tekst te schrijven. Het invullen van het formulier duurt slechts 1 minuut. Quake-Maps.com geeft een overzicht van alle hekel aardbevingen en laat je zelfs terug in de tijd en ophalen aardbevingen van een bepaalde datum in het verleden.

a
Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website