Voorspelling van aardbevingen, de Japanse manier!

Mensen blijven vragen of de tijd van de komende aardbevingen nauwkeurig of niet kan worden voorspeld.
Als u op het web zou surfen, zullen duizenden pagina's worden gevonden met de vreemdste theorieën op prognoses borden voor een komende grote aardbeving.
De realiteit van "wanneer"Is een eenvoudig antwoord: NEE
De realiteit van "WAAR"Heeft een zekerheid van 95%. De meeste breuklijnen wereldwijd zijn in kaart gebracht en wetenschappers kennen de meeste steden, gebieden en landen met een verhoogd risico heel goed. Maar omdat het 'wanneer' niet kan worden beantwoord, worden de meeste van hun voorspellingen weggevaagd of worden ze door de meeste politici en wetgevers niet serieus genoeg genomen.

Kunnen we niet iets anders om de schokgolven voorspellen doen?
Ja, Â een beetje dat nog steeds beter is dan niets. De technologie van vandaag moet ons helpen.
Hoe? : P golf Een aardbeving's reist veel sneller door de aarde. Afhankelijk van de sterkte van de aardbeving en de afstand van een bepaald punt op het epicentrum zal ons uit tientallen tweede bijna 30 seconden voorbereiding risicogebieden.

Een voorbeeld van een P-golf in een recente Iran aardbeving gemeten op Ankara, Turkije

Voor het epicentrum gebied, is dit P-golf vertraging van de NO-waarde als de destructieve schokken vrijwel direct te arriveren.
Voor andere steden en dorpen in de omgeving, kan de bespaarde tijd worden gebruikt om een ​​aantal automatische dingen als stoppen liften de volgende verdieping te doen, vertragen treinen enz.
Een werkbaar systeem moet achter dergelijke automatisering.

Japan JMA neemt het voortouw in 2007 met hun "Aardbeving Early Warning" systeem

De Earthquake Early Warning systeem biedt vooraankondiging van de geschatte seismische intensiteit en de verwachte aankomsttijd van de hoofdsom beweging. Deze schattingen zijn gebaseerd op snelle analyse van de focus en de omvang van de aardbeving gebruik golfvorm data waargenomen door seismografen nabij het epicentrum.

De Earthquake Early Warning is gericht op het beperken van de aardbeving-gerelateerde schade doordat tegenmaatregelen zoals snel vertragen treinen, het regelen liften om gevaar te vermijden en mensen in staat om zich in verschillende omgevingen, zoals fabrieken, kantoren, huizen en in de buurt van kliffen snel beschermen.

JMA's Earthquake Early Warning systeem - Courtesy JMA - Klik op de foto om naar de website van JMA

Graphics en enkele andere tekst: courtesy Japan Meteorological Agency