Matige Griekenland aardbevingen staking in hetzelfde gebied dan de historische dodelijke aardbeving 1303

1303 Griekenland aardbeving - Kaart Courtesy USGS

Aardbeving Verslag reactie:
Epicentrum in (de Middellandse Zee) tussen het Griekse eiland Kreta en de eilanden Kassos en Karpathos.
Bijna precies dezelfde plek dan de verwoestende aardbeving en tsunami uit 1303 (hoewel er in die tijd geen goede kennis was van aardbevingen).
De aardbeving van vandaag brengt herinneringen weer tot leven en herleeft de mogelijke gevaren voor mega-aardbevingen in dit deel van Europa.
Vraag 1000 toeristen die naar Griekenland vertrekken voor een zomervakantie wat ze moeten doen in geval van een aardbeving? Als 1% het antwoord weet, zal het een geweldig resultaat zijn. Gebaseerd op de geschiedenis en het heden, is het jammer dat toeristen niet worden geïnformeerd over hoe ze zich moeten gedragen in geval van een aardbeving.

Wikipedia verslag van deze belangrijke historische gebeurtenis:
Het 1303 Aardbeving op Kreta vond plaats omstreeks 8 augustus op het ochtendgloren. Het had een geschatte grootte van ongeveer 8 en veroorzaakte een grote tsunami die ernstige schade en verlies van levens op Kreta en in Alexandrië veroorzaakte.

De aardbeving en de tsunami hebben een verwoestende impact op Heraklion, Kreta.[3] Gedetailleerde informatie is beschikbaar via rapporten van vertegenwoordigers van Heraklion (toen Candia) aan de controlerende Venetiaanse administratie, geschreven op de dag van de aardbeving en twintig dagen later. Ze beschrijven de omvang van de schade aan de belangrijkste openbare gebouwen van Candia en kastelen over het hele eiland. In de rapporten wordt ook vermeld dat de meeste slachtoffers vrouwen en kinderen waren, zonder cijfers te geven.[ Er was ook een enorme overstroming in Alexandrië. Veel schepen werden vernietigd, sommige voerden tot 2 km landinwaarts. De havenstad Acre, aan de Levantijnse kust, werd ook getroffen; gebouwen werden vernietigd en mensen vielen dood.

In Egypte veroorzaakte de aardbeving ernstige schade in Caïro, waarbij minaretten op veel moskeeën werden omvergeworpen. In Alexandrië werden de stadsmuren grotendeels verwoest en werd de vuurtoren zwaar beschadigd

Tektonische uitleg
De Helleense boog, de meest waarschijnlijke locatie voor deze aardbeving, is een boogvormige tektonische functie die verband houdt met de subductie van de Afrikaanse plaat onder de Egeïsche Zee-plaat. Het is een van de meest actieve seismische zones in West-Eurazië en heeft een geschiedenis van grote aardbevingen die ook gevolgen hebben voor Egypte

Belangrijkste aardbevingsgegevens:
Magnitude: M 4.3, M 4.2 en M 4.4
Datum en tijd : 2010-09-21 02:07, 02:09 and 04:15
Diepte (hypocenter): 30, 15 en 10 km
Geo-locatie (s):
59 km ten Z Kárpathos
176 km E Iráklion (Heraklion) Kreta, Griekenland

Links naar belangrijke kaarten
Google satelliet kaart van het gebied met de soort terrein de aardbeving plaatsvond

QuakeSOS is ontwikkeld om actief te helpen mensen die gevangen zitten in een aardbeving + levert "Earthquake Report" informatie op uw iPhoneQuakeSOS is een Gratis iPhone-applicatie ontwikkeld door Armand Vervaeck, de schepper en de belangrijkste bijdrage aan de Earthquake Report. De toepassing vereenvoudigt de directe communicatie groep vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en is voortdurend het voeden van de gebruikers met een "Earthquake Report" nieuws. Samen met uw eigen familie en vrienden, zal QuakeSOS uw dichtstbijzijnde aardbeving vriend.