Matige aardbeving onder een slapende vulkaan PNG

Umboi-vulkaan - Foto door Nasa en Wikipedia

Aardbeving Verslag reactie:
Matig, maar ondiepe aardbeving onder Umboi Vulkaan op Unboi eiland in Papoea-Nieuw-Guinea.
Het dichtstbijzijnde dorp in deze overigens vrijwel gehele wildernis gebied is Marli.
Omdat dit een klein dorp is, zijn huizen meestal gebouwd met natuurlijke producten zoals hout. Zelfs als ze instorten, zullen ze niet veel verwondingen veroorzaken.

Wikipedia beschrijving van het natuurparadijs:
Umboi (ook Rooke of Siassi genoemd) is een vulkanisch eiland tussen het vasteland van Papoea-Nieuw-Guinea en het eiland Nieuw-Brittannië. Het wordt gescheiden van New Britain door Dampier Strait en heeft een hoogte van 1,548 m. Umboi is een Holocene complexe vulkaan zonder historische uitbarstingen. Een complexe vulkaan verwijst naar de uitgebreide verzameling van ruimtelijke, tijdelijke en genetisch gerelateerde grote en kleine vulkanische centra met hun bijbehorende lava- en pyroclastische stromen.

Belangrijkste aardbevingsgegevens:
Magnitude: Mb 5.2
Zaterdag september 18, 2010 op 01: 41: 08 PM op epicentrum
Diepte (het hypocentrum): 30 km
Geo-locatie (s):
0 km van Umboi Island, PNG
165 km (100 mijl) ten NO van Lae, Nieuw-Guinea, PNG

Links naar belangrijke kaarten
USGS Voelde u zich in Map
Google satelliet kaart van het gebied met de soort terrein de aardbeving plaatsvond
USGS historische aardbevingen in kaart te brengen

QuakeSOS is ontwikkeld om actief te helpen mensen die gevangen zitten in een aardbeving + levert "Earthquake Report" informatie op uw iPhoneQuakeSOS is een Gratis iPhone-applicatie ontwikkeld door Armand Vervaeck, de schepper en de belangrijkste bijdrage aan de Earthquake Report. De toepassing vereenvoudigt de directe communicatie groep vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en is voortdurend het voeden van de gebruikers met een "Earthquake Report" nieuws. Samen met uw eigen familie en vrienden, zal QuakeSOS uw dichtstbijzijnde aardbeving vriend.