Het begrijpen van de enorme 7.0 Christchurch Aardbeving

De september 3, 2010 South Island, Nieuw-Zeeland aardbeving voorgedaan als gevolg van strike-slip breuken binnen de korst van de Pacifische plaat, In de buurt van de oostelijke uitlopers van de Zuidelijke Alpen aan de westelijke rand van de Canterbury Plains.
De aardbeving trof ongeveer 50 km naar het westen-noordwesten van Christchurch, de grootste populatie centrum in de regio, en ongeveer 80-90 km naar het zuiden en oosten van de huidige expressie van de Australia: Pacifische plaat grens door het eiland (de Alpen en Hoop Storingen).

De aardbeving, al is verwijderd uit de plaat grens zelf, waarschijnlijk reflecteert rechts-laterale beweging on een van een aantal regionale storingen gerelateerd aan de totale relatieve beweging van deze platen en kunnen worden gerelateerd aan de algemene voortplantingsrichting van de zuidelijke Marlborough breuksysteem laatste geologische tijd.

Aardbeving vandaag traden ongeveer 50 km naar het zuidoosten van M7.1, oppervlakte scheuren evenement in Authur's Pass, op maart 9th, 1929, Die 17 dodelijke slachtoffers veroorzaakt. Meer recent, twee aardbevingen M6.7 en M5.9 voorgedaan in juni 1994 ongeveer 40 km naar het noordwesten van het evenement van vandaag, Maar veroorzaakte geen bekende doden of aanzienlijke schade.

Comments

  1. Aardbevingen kan niet worden voorspeld. Historische gebeurtenissen in een bepaald gebied zijn de enige aanwijzingen die wetenschap moet de aard van de aardbeving die kunnen optreden voorspellen.
    Een ernstige aardbeving (te vergelijken met de aardbeving Christchurch) was de aardbeving Baja California van april 4. Omvang en aard van de beving was redelijk vergelijkbaar. Zeer weinig tot geen slachtoffers was een andere vergelijking. Schade zal altijd voorkomen, maar de aard van de schade in de ontwikkelde wereld is veel veel minder dan in onderontwikkelde landen met een slechte woningbouw.

  2. judith Shapland zegt:

    Op welk punt zal de San Andreas breuklijn worden geactiveerd?