Indonesië: Sumatra's Mount Sinabung vulkaan nog in uitbarsting

Mount Sinabung in uitbarsting

Op 29 augustus 2010 ondervond de vulkaan na enkele dagen gerommel een kleine uitbarsting. Ash spuwde de atmosfeer in tot 1.5Â kilometers (0.93 mi) en er was lava te zien die over de krater stroomde. De vulkaan was al eeuwen inactief en de meest recente uitbarsting vond plaats in 1600.

Mount Sinabung is geclassificeerd als categorie - B ?? vulkaan, wat betekent dat het is niet nodig om intensief te monitoren. Andere vulkanen, in de categorie 'A ??', moeten regelmatig worden gecontroleerd, vertelde het hoofd van de National Volcanology Agency, alleen genoemd als Surono, aan Xinhua via de telefoon uit de provincie.

Reactie van de overheid

De Indonesische regering zou dit hebben gedaan geëvacueerd rond 17,500 mensen uit de regio op en rond de vulkaan. De regering gaf de waarschuwing op het hoogste niveau voor het gebied, waarvan werd verwacht dat ze nog ongeveer een week van kracht zou blijven, omdat wetenschappers niet bekend waren met de kenmerken van de vulkaan, omdat deze al zo lang inactief was. De overheid heeft ook keukens opgezet voor vluchtelingen die toegang hebben tot voedsel en dat ook hebben uitgedeeld 7,000-maskers. Over 10,000 mensen zijn intern geëvacueerd na de uitbarsting, secretaris van de provinciale administratie, Edy Sofyan vertelde Xinhua via de telefoon. Woordvoerder van National Disaster Management Agency Priyadi Kardono zei dat de uitbarsting niet eerder was voorspeld, zoals andere vulkanen en dat de autoriteiten snel voorbereidingen moeten treffen voor noodwerk, aangezien de seismische activiteit van de berg Sinabung slechts intensief is gemonitord sinds vrijdag nadat het een toename in activiteit liet zien .

Laatste informatie
Autoriteiten melden verschillende aantallen geëvacueerde mensen. De nieuwste nummers variëren van 19,000 tot 30,052. Rode Kruis Indonesië rapporteert diarree-epidemieën in verschillende evacuatiekampen vanwege een gebrek aan schoon water. Rode Kruis Indonesië doet geweldig werk in het distribueren van medische benodigdheden en het opzetten van openbare keukens.
De klachten nemen toe, omdat niet alle humanitaire hulpverleners risico lopen voor alle dorpen. Omdat de wegen nog steeds in goede staat verkeren, begrijpen lokale mensen niet waarom de hulp tot nu toe deze kritieke gebieden niet heeft bereikt. Sommige mensen verblijven nog steeds in de getroffen dorpen omdat ze niet graag hun huizen willen verlaten.
Politie en leger zijn ingezet om de hulpinspanningen te faciliteren.
Alleen vluchten van Medan naar Sibolga zijn afgesloten. Autoriteiten wachten op de aswolken om zich te verspreiden voordat ze weer vluchten toestaan.

10: 30 UTC - augustus 31: Sommige dorpelingen verkleinen het risico van de vulkaan en gaan weer naar huis. Omdat mensen hun eigen risicoschaal hebben, willen ze graag terug naar hun velden om te doen wat nodig is om hun gewassen te sparen en hun bezittingen te beschermen.
De vulkaan is nog steeds actief, maar omdat de rook die uit de krater komt, grijzer is, denken ze dat het gevaar ook is afgenomen en nemen ze het risico.
Autoriteiten staan ​​de mensen toe terug te gaan naar hun huizen als zij dat besluiten.

Wat tekst: Wikipedia