Aardbeving lijst met een onzeker einde ...

seismograaf - opname"Aardbevingsrapport" beschouwt de onderstaande aardbevingen als mogelijk gevaarlijk voor schade, letsel en slachtoffers, maar kon de definitieve resultaten niet vinden.
Dergelijke aardbevingen moeten worden ingedeeld in 2-categorieën.
a) Arme landen met een veelheid aan aardbevingen zoals Papoea-Nieuw-Guinea. Deze landen hebben slechts beperkte middelen om toegang te krijgen tot het epicentrumgebied en beperkte zoek- en reddingsmogelijkheden. Meestal concentreren ze zich op de grotere steden en de assen met wegen, infrastructuur, enz.
Internationale pers kan binnenkomen als ze willen, maar bijna niemand in de ontwikkelde wereld maakt hiervan een prioriteit, dus ze blijven weg en niemand praat er meer over, zelfs als er veel schade is.
b) Politiek gesloten landen met bijna geen tot zeer beperkte internationale toelating tot de pers. De berichten uit het aardbevingsgebied zijn vaak verwarrend. Praten over 30% van de huizen beschadigd en niemand gewond is onwaarschijnlijk, vooral als niemand anders het gebied mag bezoeken. Een dergelijk gedrag komt uit het tijdperk van de koude oorlog, niet uit de 21e eeuw.

De meest recente evenementen staan ​​hierboven. Links gaan naar de gedetailleerde pagina.

U kunt bijdragen aan het legen van deze lijst door ons een betrouwbaar rapport over deze aardbevingen te sturen (gebruik het reactieformulier).

Kyrgyztan "M 5.2" Gevaarlijke ondiepe aardbeving nabij de grens tussen Tadzjikistan
Reden: nauwelijks bevolkt gebied met slechts een beperkt aantal kleine dorpen.

China (Tibet) "M 5.0" Matige maar gevaarlijke aardbeving rammelt de Tibetaanse Himalaya
Reden: een afgelegen Himalayagebied. De aardbeving komt in dezelfde periode als de verwoestende aardverschuivingen met minstens + 1000 dodelijke slachtoffers. Media-aandacht was alleen gericht op de aardverschuivingen (begrijpelijk)

Pakistan "M 5.0" gematigd maar zeer gevaarlijke ondiepe aardbeving in Baluchistan
Reden: een afgelegen gebied in Baluchistan. De aardbeving komt in dezelfde periode als de verwoestende overstromingen met minstens + 2000 dodelijke slachtoffers. Wereldwijde media-aandacht was alleen gericht op de ongelooflijke en catastrofale overstromingen.

M 7.0 2010 / 08 / 04 22: 01 Diepte 44 km NIEUW REGIO BRITTANNIË, PAPUA NIEUW GUINEA
Reden: Epicentrumgebied te ver weg van alles. Geen wegen voor minstens 50 km van het epicentrum en een mooie maar onneembare jungle met steile heuvels en bergen. PNG heeft niet genoeg apparatuur om deze tribale gebieden te bereiken. In plaats van een paar helikopters te sturen om het gebied te overvliegen, sturen ze personeel te voet. Deze inspecties zullen dagen duren om te bereiken en gebied en dagen om terug te keren naar Andria of Kimbe.

M 5.3 2010 / 07 / 31 10: 23 Diepte 22 km SOUTHERN IRAN
Reden: Iran is een politiek zeer gesloten gebied. Weinig verslaggevers van buiten Iran zijn aanwezig en verblijven meestal in de hoofdstad Teheran. Een zeer slechte (door de staat gecontroleerde) dekking van regionale gebeurtenissen. Verslagen over deze aardbeving waren zeer beperkt met een conflicterende inhoud.

M 4.4 2010 / 07 / 30 17: 20 Diepte 17 km NOORD-IRAN
Reden: Iran is een politiek zeer gesloten gebied. Weinig verslaggevers van buiten Iran zijn aanwezig en verblijven meestal in de hoofdstad Teheran. Een zeer slechte (door de staat gecontroleerde) dekking van regionale gebeurtenissen. Verslagen over deze aardbeving waren zeer beperkt met een conflicterende inhoud.