China (Tibet) "M 5.0 en M 4.4" 2 matig, maar gevaarlijke aardbevingen rammelen de Tibetaanse Himalaya

Aardbeving Verslag reactie:
2 matige maar gevaarlijke aardbevingen verdween net over de Tibetaanse Himalaya. Hoewel de sterkte van de aardbevingen eerder beperkt was, de Himalaya heuvels in het epicentrum gebied is steil en kan een gemakkelijk doelwit voor grote aardverschuivingen zijn. De satellietfoto's van de tweede beving tonen vele dorpen in de buurt van de nok. Gelukkig was deze aardbeving aanzienlijk lichter dan de eerste die getroffen
In de meeste omliggende dorpen wonen slechts een paar honderd mensen, maar de huizen zijn meestal gemaakt van stapels steen die samen met mortel worden bewaard. Deze constructies zijn erg kwetsbaar wanneer de aarde begint te trillen.
Zoals de Chinese media richten zich op de dodelijke aardverschuivingen en de katastrofisch regenval, is het zeer onwaarschijnlijk dat zij verslag zal uitbrengen over deze kleine lokale aardbevingen. Geen andere rapportage mag worden verwacht van deze afstandsbediening, maar mooi deel van de wereld.

Belangrijkste aardbevingsgegevens:
Maandag, augustus 09, 2010 op 10: 54: 52 AM bij epicentrum M 5.0
Maandag, augustus 09, 2010 op 03: 14: 46 PM bij epicentrum M 4.4
Diepte (het hypocentrum): 53 km M 5.0
Diepte (het hypocentrum): 35 km M 4.4
Geo-locatie (s):
85 km (55 mijl) ten NNO van Pula (Nyingchi), Xizang (Tibet), China M 5.0
140 km (85 mijl) ten NNO van Pula (Nyingchi), Xizang (Tibet), China M 4.4

Links naar belangrijke kaarten
Google satelliet kaart van het gebied waarin de soort terrein de aardbeving plaatsvond M 5.0
Google satelliet kaart van het gebied waarin de soort terrein de aardbeving plaatsvond M 4.4

QuakeSOS is ontwikkeld om actief te helpen mensen die gevangen zitten in een aardbeving + levert "Earthquake Report" informatie op uw iPhoneQuakeSOS is een GRATIS iPhone-applicatie ontwikkeld door Armand Vervaeck, de maker en de belangrijkste bijdrager aan Earthquake Report. De applicatie vereenvoudigt onmiddellijke groepscommunicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en voedt de gebruikers voortdurend met nieuws over 'Aardbevingsrapport'. Samen met je eigen familie en vrienden zal QuakeSOS je naaste aardbevingsvriend zijn.

Typische Tibetan House