Belangrijke historische aardbevingen in Barbados

Laatste update: mei 13, 2014 op 4: 36 pm door door

De lijst van de 50 meest recente aardbevingen in dit land is te vinden aan de onderkant van deze pagina.

aardbevingen Barbados Klik op deze afbeelding om hem te bekijken in full size - Gegevens hoffelijkheid databank NOAA Natuurlijke gevaren

Earthquake-report.com eigen schade OVERZICHT lijsten: 2013 - 2014
(Gebaseerd op onze ervaring het meest complete overzicht schade in de wereld)


Earthquake-report.com is een onafhankelijke NGO website die alleen overleeft als gevolg van (meestal kleine) Particuliere giften. Uw gift wordt zeer gewaardeerd.


Label info : M = Omvang, D = Diepte (km), Tijd = UTC-tijd

SRC Regio GMT Datum / tijd M D INFO
USGS Bridgetown, Barbados April 07 21: 45 4.3 48 MAP Ik voelde het
EMSC Barbados Gewest, Windward Isl. April 07 21: 45 4.3 48 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Barbados Gewest, Windward Isl. November 22 04: 12 4.3 37 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Barbados Gewest, Windward Isl. Juni 05 12: 45 3.7 10 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Barbados Gewest, Windward Isl. Mei 31 01: 18 3.6 10 MAP Ik voelde het INFO
USGS Bathsheba, Barbados Oktober 28 14: 04 5.0 20 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Barbados Gewest, Windward Isl. Oktober 28 14: 04 5.0 20 MAP Ik voelde het INFO
USGS Bathsheba, Barbados September 29 18: 49 5.0 8 MAP Ik voelde het
EMSC Barbados Gewest, Windward Isl. September 29 18: 49 5.0 10 MAP Ik voelde het
EMSC Barbados Gewest, Windward Isl. September 29 16: 12 4.7 10 MAP Ik voelde het INFO
USGS Bathsheba, Barbados September 29 16: 12 4.7 10 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Ne Van Barbados, Windward Islands September 29 12: 41 4.5 10 MAP Ik voelde het INFO
USGS Bathsheba, Barbados September 29 12: 41 4.5 10 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Barbados Gewest, Windward Isl. Augustus 07 19: 10 4.8 10 MAP Ik voelde het INFO
USGS Bathsheba, Barbados Juli 28 11: 37 4.4 21 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Barbados Gewest, Windward Isl. Juli 28 11: 37 4.4 21 MAP Ik voelde het INFO
USGS Bathsheba, Barbados Juli 25 19: 55 4.7 11 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Barbados Gewest, Windward Isl. Juli 25 19: 55 4.7 11 MAP Ik voelde het INFO
USGS Bathsheba, Barbados Juli 20 23: 08 4.4 18 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Barbados Gewest, Windward Isl. Juli 20 23: 08 4.4 18 MAP Ik voelde het
USGS Bathsheba, Barbados Juli 20 22: 59 4.5 14 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Barbados Gewest, Windward Isl. Juli 20 22: 59 4.5 14 MAP Ik voelde het INFO
USGS Bathsheba, Barbados Juli 19 06: 34 4.5 10 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Ne Van Barbados, Windward Islands Juli 19 06: 34 4.5 10 MAP Ik voelde het
USGS Bathsheba, Barbados Juli 17 18: 06 4.6 6 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Barbados Gewest, Windward Isl. Juli 17 18: 06 4.6 10 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Barbados Gewest, Windward Isl. Juli 16 15: 36 5.2 10 MAP Ik voelde het
USGS Bathsheba, Barbados Juli 16 15: 36 5.1 19 MAP Ik voelde het INFO
USGS Bathsheba, Barbados Juli 16 15: 16 6.5 23 MAP Ik voelde het
 • Trois ilets - Pas de dégats, secousses similaires een un passage d'un camion léger ressenties à 7H00 ET à 11H20 (heure de la Martinique) durée 5 secondes environ.
 • Paramaribo - Bureau Ging van koppelingen naar rechts
 • Paramaribo - Zitten we achter ons buro en voelden Het gebouw heen en Weer schuiven.
 • POS - Vilt trillingen en schudden. Geen structurele schade
 • SAINT PIERRE - Pas de dégats
 • paramaribo - Niets bijzonders
 • El Socorro - Zittend in het kantoor en voelde een slingerende beweging, geen lawaai
 • Paramaribo - Ik voelde Het in Paramaribo Suriname
 • Bequia - Hoorde gerommel en voelde een beven onder mijn voeten
 • Paramaribo - Voelde Een Lichte schok van Aproximadamente 3 seconden
 • Port of Spain - Gebouw voelde alsof het was spinning
 • Paramaribo - Gebouw Schudde, de bureau's, pc's, etc. Leek Alsof ik mij onwel voelde.
 • Paramaribo - Voelde me
 • St.Philip - Ik lag in de bank toen ik voelde de stoel begint te schudden, ik negeerde het voor een paar seconden en dan stond ik op en keek om zich heen om te zien wie was schudden. Toen mijn tante, die zat in de stoel tegenover me vroeg me 'heb je het gevoel dat juist nu ". Ik antwoordde en zei: "Ja, maar ik dacht dat iemand schudde de stoel.
 • Castries - Vilt de stoel waarin ik zat te schudden en zag de aangrenzende archiefkast schudden.
 • Georgetown - Zittend op mijn bureau op het werk en voelde de beving op ca.. 11: 20AM lokale tijd. Duurde ongeveer 3 of 4 seconden. Sommige collega's voelde het, anderen niet.
 • Paramaribo - Geen beschadiging, wel schudden van stoel en licht de tafel en kastdeur sterven geopend Stond.
 • bridgetown - Zat aan mijn bureau toen mijn stoel begon te slingeren, toen hoorde ik geschreeuw van mijn collega's die ook vond het
 • paramaribo - Ik was Bezig met invoeren op me pc en opeens voelde ik Mijn stoel lichtjes schudden en ik Keek naar Achteren en ik zag niemand en dan wist ik dat Het OM Een aardbeving Ging Wel was zelfs bang
 • paramaribo - Computer Schudde Plotseling, kantoorstoel, kopieerapparaat.
 • Wanica - Onze bureaus begonnen met shake.Almost als een duizelig gevoel.
 • Warrens - Angst
 • Christ Church - Zat aan mijn bureau toen mijn stoel begon schommelen opzij en ik voelde me meteen duizelig. Iedereen ok voor nu.
 • St. Philip - Ik voelde me duizelig. Ik realiseerde me dat ik iets bewoog naar en van de computer, en dacht dat ik ziek was.
 • Paramaribo - Bij werken in het kantoor. Voelde mijn stoel, tafel en het lichaam te schudden, terwijl het werken op mijn laptop. Duurde ongeveer 5 seconden. Kreeg een korte schrikken over het. Net ontdekt dat we vonden de naschok van de tweede aardbeving. Lieve mensen van Barbados, moge God houden u allemaal veilig.
 • Paramaribo - Mijn bureau trilde. Ik had een fles water op mijn bureau en het water werd swingende.
 • Christ Chirvh - Zittend bij het zwembad Bourgainvillea Hotel. Vanuit het Verenigd Koninkrijk en heb nog nooit meegemaakt en aardbeving voordat do was niet zeker wat het was in eerste instantie, maar voelde heel sterk schudden voor ongeveer 10 seconden rond 11.15am
 • District Para - Ongeveer 12: 15 uur, ongeveer 10 seconden voelde ik trillingen van de grond. Op het moment, ik wist niet dat het zou kunnen worden veroorzaakt door een aardbeving.
 • Christ Church - We waren in een workshop en de kamer begon te schudden .... Ik voelde me licht in het hoofd en misselijk ... We kregen allemaal op en ging buiten het gebouw.
 • georgetown - Voelde als een klein schudden ...... maar duurde slechts een paar seconden
 • BRIDGETOWN - Hele gebouw SCHUDDE
 • Paramaribo - Op de tweede verdieping van het Academisch Ziekenhuis. Licht schudden. sommige stoelen met licht schudden. Vilt sommige duizeligheid.
 • Paramaribo - 5 seconde voelde ik alles Het Begon te trillen
 • St.Michael - 6.5 magnitude aarde snelle noordoosten van het eiland 87 mijl uit de kust geen schade
 • Bridgetown - Liggend op een Subbed toen ik voelde het beginnen te schudden, nooit een aardbeving meegemaakt en ik vond het een headrush. Andere mensen merkte het ook.
 • Crrist Kerk - Het was een nieuwe ervaring.
 • USGS Bathsheba, Barbados Juli 16 15: 16 6.5 33 MAP Ik voelde het INFO
 • Georgetown - Zitten aan mijn bureau op het werk, en ik voelde het in mijn hoofd. zoals ik was duizelig, toen het personeel begon te vragen als iemand anders voelt het schudden. duurde een paar seconden.
 • Dorp - Vilt het bed zwaaien van links naar rechts.
 • POS - Bang
 • Port of Spain - Zittend aan een bureau op de tweede verdieping; computermonitor begon te schudden; voelde stoel schudden ook; foto op de muur niet te schudden; een paar seconden lang; geen schade.
 • USGS Bathsheba, Barbados Juli 16 15: 16 6.5 10 MAP Ik voelde het
  EMSC Barbados Gewest, Windward Isl. Juli 16 15: 16 6.4 2 MAP Ik voelde het
  USGS Bathsheba, Barbados Juli 16 11: 01 5.7 13 MAP Ik voelde het
  EMSC Barbados Gewest, Windward Isl. Juli 16 11: 01 5.7 15 MAP Ik voelde het
  USGS Bathsheba, Barbados Februari 18 09: 27 6.7 17 MAP Ik voelde het
  USGS Bathsheba, Barbados Februari 18 09: 27 6.5 16 MAP Ik voelde het
 • Gary - Op de 16 februari 2014 precies 4: 01 AM CST werd ik wakker door licht schudden. Ik vroeg meteen mijn man 'was dat een aardbeving "hij was niet zeker. Ik schreef in mijn notities op mijn telefoon dat ik denk dat we voelden ons een kleine aardbeving. Ik woonde waar aardbevingen zijn gebeurd en ik ben bijna zeker dat is wat er gebeurde. Hoe kan ik erachter te komen zeker?
 • St. David - Net voelde een lichte schudden, ongeveer 3 seconden
 • Hillaby - Shake duurde ongeveer 20 seconden en gebeurde ongeveer 05: 29
 • Lamentin - Matige schudden van gebouw. Geen schade.
 • Marisule, Gros-Islet - Het was precies 5: 26 uur toen ik voelde het huis schudden voor ongeveer 25seconds. Er lijkt geen duidelijke schade.
 • Gosier - Gewekt door het
 • St. Lawrence Gap - Schudden in het midden van de nacht.
 • Bois D'Orange, Gros Islet - Ik sliep als het ging over 5: 30 vanochtend toen het bed begon te schudden. Het duurde een hele tijd en vrienden uit ongeveer 10 min rijden belde om te zien of ik voelde het.
 • Apoera - Aardbeving wakker me. Mijn houten huis trilde licht op zijn pijlers. Mijn deur gemaakt het lawaai van heen en weer bewegen in het slot. Duur was denk ik tussen 10-15 seconden, voor mij was er geen twijfel over een aardbeving.
 • Goyave - Voorzitter, ventilator, licht schudden. Tijd rond te kijken 30s.
 • St. Philip - Ik was aan de ontbijttafel zitten en voelde de beving onder mij ongeveer 15 seconden vanochtend rond 5: 30 am
 • Fair Hall - Ik werd wakker geklemd de zijkant van mijn bed op ongeveer 5: 28 am lokale tijd. Het schudden gedurende ongeveer 8 seconden. Geen schade
 • Aguadilla - Geen schade voelde als magnitude 4 de vloer ventilator was het opzij bewegen op 5am
 • EMSC Barbados Gewest, Windward Isl. December 27 05: 36 5.3 10 MAP Ik voelde het
  USGS Barbados Gewest, Windward Islands Februari 11 07: 19 4.6 10 MAP Ik voelde het
  James Daniell CATDAT Martinique, St. Lucia, Barbados Mar 19 08: 00 7.3 130 MAP Ik voelde het
  James Daniell CATDAT Barbados September 27 08: 00 6.5 10 MAP Ik voelde het

  Gegevensbronnen courtesy: USGS - EMSC - GFZ - GEONET

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Uw E-mail (niet verplicht)
  Land waar u de aardbeving gevoeld
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Mensen Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Milieu :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Mensen
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Milieu :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Mensen Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Milieu : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Milieu : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Schrijf hieronder uw ervaring + laat ons weten als uw eigendom beschadigd is (zelfs lichte schade) of als u kennis van eventuele schade veroorzaakt door deze aardbeving hebben. (Max. 500 tekens)

  Spreek je gedachten

  *