Belangrijke historische aardbevingen in Antigua

Laatste update: mei 13, 2014 op 4: 34 pm door door

De lijst van de 50 meest recente aardbevingen in dit land is te vinden aan de onderkant van deze pagina.

aardbevingen Antigua Klik op deze afbeelding om hem te bekijken in full size - Gegevens hoffelijkheid databank NOAA Natuurlijke gevaren

TSU = Tsunami gegenereerd

Earthquake-report.com eigen schade OVERZICHT lijsten: 2013 - 2014
(Gebaseerd op onze ervaring het meest complete overzicht schade in de wereld)


Earthquake-report.com is een onafhankelijke NGO website die alleen overleeft als gevolg van (meestal kleine) Particuliere giften. Uw gift wordt zeer gewaardeerd.


Label info : M = Omvang, D = Diepte (km), Tijd = UTC-tijd

SRC Regio GMT Datum / tijd M D INFO
EMSC Antigua en Barbuda Regio April 17 15: 12 3.9 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Dickenson bay - was een verblijf in Hawksbill hotel op 17 april werd gewekt door bed te schudden
 • EMSC Antigua en Barbuda Regio April 17 08: 31 4.3 10 MAP Ik voelde het
 • St Peters - Ik was wakker en voelde het bed te schudden. Het leek te hebben geduurd ongeveer twintig seconden of zo.
 • St John's - Werd wakker naar bed te schudden en een plafondventilator bonzen Back & Forth (@ ongeveer 0115-0120 L)
 • EMSC Antigua en Barbuda Regio April 17 08: 28 4.1 35 MAP Ik voelde het
  EMSC Antigua en Barbuda Regio April 17 07: 58 4.1 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Antigua en Barbuda Regio April 17 06: 25 4.8 40 MAP Ik voelde het
  EMSC Antigua en Barbuda Regio April 17 05: 23 5.6 40 MAP Ik voelde het
 • St. John's - Shaking maakte me wakker uit mijn slaap.
 • Mcinnons - Ik werd wakker in bed slapen raken muur
 • St Johns - Niet zoals het helemaal
 • EMSC Antigua en Barbuda Regio April 17 04: 13 4.2 34 MAP Ik voelde het INFO
 • Orange Valley - Een korte harde schudden vijf seconden
 • EMSC Antigua en Barbuda Regio April 15 18: 16 4.5 40 MAP Ik voelde het
  EMSC Antigua en Barbuda Regio April 15 17: 59 4.0 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Antigua en Barbuda Regio Mar 07 00: 06 4.0 146 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Antigua en Barbuda Regio Februari 28 02: 40 3.8 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Antigua en Barbuda Regio Februari 21 20: 10 3.8 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Antigua en Barbuda Regio Februari 11 03: 46 3.9 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Antigua en Barbuda Regio Oktober 26 17: 50 4.7 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Antigua en Barbuda Regio September 05 12: 12 3.9 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Antigua en Barbuda Regio Augustus 08 10: 15 4.3 59 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Antigua en Barbuda Regio Juli 28 08: 31 3.7 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Antigua en Barbuda Regio Mei 25 01: 46 3.8 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Antigua en Barbuda Regio Mei 08 13: 48 5.0 40 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Antigua en Barbuda Regio Mei 01 10: 35 4.8 20 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Parham, Antigua en Barbuda Mar 22 14: 09 4.6 42 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Antigua en Barbuda Regio Mar 22 14: 09 4.6 46 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Antigua en Barbuda Regio Mar 19 11: 26 6.0 20 MAP Ik voelde het INFO
 • 97190 - 7h41, op dort encore et on est Reveille par une secousse; puis quelques seconde après, une deuxième ... j'ai pris ma fille et je suis sortie rapidement de l'appartement pour aller me réfugier dans le jardin.
 • Engels Harbour - Heard schudden. Hebben eventuele schade niet gezien.
 • St Johns - Bed schudden
 • Nieuw veld - Geen schade
 • Hermitage Bay - Floor beefde, bed schudde, muren, krakende. Ongeveer 7: 25 am lokale tijd
 • St. George's Parish - Goedemorgen. Ik woon op Nevis en ik was in bed toen het gebeurde. Ik voelde het bed schudden en besefte dat het was een aardbeving. Mijn kast werd geopend en zag mijn kleren zwaaien en ik heb ook de lichten in de plafondventilator rammelende gehoord. Er waren geen geleden schade aan eigendommen.
 • Barbuda 3 mijl ten zuiden van Codrington - Houten strand huis op palen schudde voor minder dan 5 seconden
 • Dickinson baai - Side naar rechts schudden
 • Dickinson baai - Side naar rechts schudden 7: 28 am
 • Simpson Bay - Hotelkamer vibrerende, televisie schudden, bed schommelen.
 • Frigate Bay - Gewekt door het, en tv en muren trilden / krakende
 • Frigate Bay - 7: 30 am, bed schudden
 • Sugar Ridge, Jolly Harbour - Huis te schudden / trillen voor een paar seconden. Geen bericht schade
 • SAINT-MARTIN - Tremblement de terre ressenti sur Saint-Martin à l'onmiddellijke !!!
 • St Johns - Dickenson bay. Bathtub schudde. Bed schudde.
 • Flammands Beach - Ongeveer 10 seconden waardoor ons bed te trillen ... 7: 27am
 • Sint Eustatius - Goedemorgen van Statia. Hier het bed schudde, een paar dingen werden verplaatst (een stuk speelgoed was bijna vallen van een plank, werd een kachel verplaatst een beetje) lampen werden swingende.
 • Jolly Harbour - Aanvankelijk was het geluid van een Bomag aarde roller samen met trillingen die mijn aandacht trok. Dan is de merkbare side-to-side beweging. Geen structurele schade. Ps: Ik woonde in Californië voor vele jaren en was nooit bewust van het lawaai en de trillingen die deze aardbeving voorafging!
 • St Pauls - Was beduidend schudden met een rommelend geluid.
 • grand Case - Werd wakker met bed schudden en spiegel gerinkel. Laatste voor 15 seconden voor zover ik kon zien
 • picadilly - Genoeg om het huis wobble te maken voor ongeveer 12 seconden bij 7.28am
 • Baie Nettle - Juste Reveille par les tremblements du lit. Pas de grondement. pas d'objets déplacés. Pas de dégâts.
 • Sint Maarten - Sterke ruis, vergelijkbaar met zware vrachtauto's in de buurt. Geen zichtbare schade aan eigendommen.
 • St. John's - Schudden !!!
 • Ste Rose - Geen schade die ik zag .. bed schudde en het maakte me wakker ..
 • Philipsburg - Vanaf de 7th verdieping van een sterke bouw van het schudden leek meer laterale dan op en neer te zijn. Het begon en versoepeld, maar duurde een vrij lange tijd misschien wel meer dan 30 seconden. Het was meer een zacht schudden dan een grote schok.
 • Aqua Marine - App op 8e Verdieping Schudde Heen en Weer OM 7.30, duurde minstens 10 sec.
 • Jolly Beach - Geen schade gezien
 • Dickension Bay - We waren de liefde en het bed begon te schudden, dan is het plafond.
 • Voor anker! - Ik voelde me een zeer ongebruikelijke schudden op mijn zeilboot terwijl voor anker. Net als bij de shake ik me zou voelen als de boot was op het land in een werf en iemand was rammelt de support frames. Ik controleerde buiten om te zien of er geen boot bewegingen in de omgeving waren, maar zag niets.
 • 3 mijl ten zuiden van Codrington - In een houten gebouw op houten palen waarop de hele zaak schudde zijdelings ongeveer 5 seconden. Geen schade gedaan.
 • De vallei - We waren net toen we voelde zich zwak schudden. Het voelde alsof er een zware trolley geduwd op de vloer boven ons. Het was 7: 28am. Bedden en ventilator trilden.
 • Paradise Estates, Nevis - 7: 28 am, mijn bed was wiebelig ongeveer 30 seconden.
 • St. John's - Awoke op 7: 30 uur in The Veranda Resort & Spa (Kamer 267), terwijl in bed en voelde de grond schudden. Het voelde als grote bouw van machines werd het boren in de grond onder ons. Een lang aanhoudende trillingen (voelde alsof 6-7 seconden), gevolgd door een korte pauze (1-2 seconden), dan is een langere aanhoudende trilling (8-10 seconden). Mijn 11 jaar oude zoon werd met behulp van de badkamer, wc voelde schudden. We waren niet bang maar griezelig gevoel. Geen zichtbare schade.
 • Jolly Beach - Ik hoorde een luid rommelend geluid als een zware jet opstijgen in de buurt. Ik kon de grond schudden en te voelen. Ik kon voorwerpen in de woning schudden horen.
 • Willoughby Bay - Licht tremor voelde!
 • St. Johns - Geen schade,
 • Engels Harbour - Bed schudden. Maakte me wakker.
 • St.Johnston's Village - Ik was zo bang .. Ik liep voor meer dan met mijn baby
 • Engels Harbour - Het geheel van de gast huisje was ik in schudde - het is uitgebalanceerd op een steile helling en het bed ik sliep in ook. Ik besefte dat het een aardbeving en werd gealarmeerd als gevolg van de positie van het huisje, maar het duurt slechts een paar seconden zou ik zeggen. Niet zeker of schade opgelopen, maar adviseerde de eigenaar om te controleren op structurele scheuren
 • Banaan - Het was geweldig kerel
 • Johnsons Point, St. Marys - Over 0740 lokale tijd (bezoek uit het Verenigd Koninkrijk) Ik zat op de veranda aan het ontbijt, voelde de trillingen, voor een paar seconden, alsof iemand liep over een aantal vloerdelen, dan is een lokale vriend vroeg of ik had ik voelde het en vertelde me dat het een aardbeving! We hadden geen schade aan de prive-woning. We waren een paar straten van Turners Beach, SW van het eiland.
 • Saint Anne, Guadaloupe - We zaten op de vijfde verdieping van Club Med gebouw. Kast deuren werden heen en weer schuiven. Rommelend geluid en schudden was heel duidelijk.
 • EMSC Antigua en Barbuda Regio Augustus 16 01: 55 4.2 49 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Antigua en Barbuda Regio Mei 17 14: 47 4.6 40 MAP Ik voelde het
  EMSC Antigua en Barbuda Regio Mei 16 16: 52 4.8 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Antigua en Barbuda Regio Mei 16 12: 34 4.8 10 MAP Ik voelde het
  EMSC Antigua en Barbuda Regio Mei 16 12: 30 5.0 10 MAP Ik voelde het
  EMSC Antigua en Barbuda Regio Mei 16 11: 12 5.1 10 MAP Ik voelde het
  EMSC Antigua en Barbuda Regio Mei 16 11: 01 5.9 10 MAP Ik voelde het
  USGS Antigua en Barbuda Gewest, Benedenwindse Eilanden Mei 16 11: 01 6.0 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Antigua en Barbuda Regio Augustus 24 11: 52 4.9 30 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Antigua en Barbuda Gewest, Benedenwindse Eilanden Juli 08 09: 14 4.9 26 MAP Ik voelde het
  EMSC Antigua en Barbuda Regio Juli 08 09: 14 4.9 30 MAP Ik voelde het
  EMSC Antigua en Barbuda Regio Juni 09 05: 11 3.8 32 MAP Ik voelde het INFO
 • St John's Antigua - Het wiegde mijn huis! Het kwam in kleine in eerste instantie als een beetje schudden, maar toen kreeg ernstiger, het duurde niet lang tho.
 • Antigua / Barbuda - De aardbeving was kort en scherp. Het me wakker uit mijn slaap.
 • bellvue, antigua - Werd wakker op ca. 1 am. Huis wasvibrating. Onze papegaai vindt het fisrt andbstarts klapperen in de kooi.
 • Bendals dorp - Ik was in slaap in bed en voelde de beving toen de honden beginnen blaffen, dus ik wist dat het een aardbeving
 • St johns - Ik werd wakker door een hard geluid en het bed schudden en creaking.it was heel beangstigend als het was alsof er niets ik ooit gekend vanuit het Verenigd Koninkrijk. Het voelde zo buiten mijn controle. Het duurde ongeveer 10 seconden.
 • Galley bay - Een kwestie van seconden schudde de hele woonblok, wakker ons allemaal omhoog. Eerst ervaring voor mijn vrouw en zoon ... verontrustend op zijn zachtst gezegd.
 • Cobs kruis - Woke me @ 1.15am. Zeggen tussen III en IV intensiteit.
 • coolidge - Had gewoon kind naar bed en mijn ogen dicht toen ik het hoorde komen. De laatste een paar weken geleden maakten lawaai voordat ik voelde het ook. Hoe dan ook, ik was over mijn zoon over om hem op te halen in een flits, en het stopte. Gelukkig was het niet slecht. Geïnteresseerd om onlangs weten wat de experts ding over de frequentie van deze tremmors.
 • Willoughby Bay - Luid en sterk.
 • Buckleys Rotonde - Voelde alsof het huis werd geript van zijn stichting. het was erg eng
 • Turtle Bay, Falmouth - Twee harde knallen. Windows schudde kort.
 • Jolly Habour - Werd het slapen, wakker, het huis trilde voor een behoorlijk aantal seconden.
 • St. Mary's, Antigua - Shook het huis tot het punt van me aan het denken evacuatie. Verbaasd te horen dat werd gecategoriseerd als minderjarige.
 • StJohns - Werd gewekt door het schudden
 • Damzells Extension - Voelde heel sterk, maar heel snel over als ik zette me schrap voor meer!
 • Jolly Harbour - Luid gerammel vervolgens villa schudde sterk, meer dan in ongeveer 10 sec, ca. 1.30am
 • St Johns - Het voelde veel sterker dan de een niet al te lang geleden! Ik was hevig schudden en dacht dat mijn dak zou gaan instorten en mijn ramen waren gaat breken. Ik had je vast te houden aan mijn bed om niet vallen ervan. Heel eng.
 • Mamora bay - 1.15 am ca, werd wakker van een luid gerommel en voelde het huis te schudden, het leek alsof het in een paar seconden voorbij was
 • Great Bird Island (offshore eilandje) - Ik voelde een kleine, scherpe tremor misschien omdat ik zat in een tent dus er was geen huis om de sensatie te vergroten. De anderen bij mij voelde het niet.
 • Antigua Hotel Coconut Beach Club - Ik kwam goed van een dacht dat mijn vrouw is rond springen op bed
 • USGS Antigua en Barbuda Gewest, Benedenwindse Eilanden Juni 09 05: 11 3.8 32 MAP Ik voelde het INFO
 • Valley Church - Ik werd wakker te schudden, niet al te slecht (maar ik ben uit Californië). Het duurde niet lang (misschien 10 seconden).
 • Galley Bay - Ik werd wakker op het bed schudden in de vroege uren van maandagochtend voelen. Het duurde ongeveer 10 seconden. Omdat uit Ierland was het de eerste keer dat ik ooit een aardbeving meegemaakt.
 • USGS Antigua en Barbuda Gewest, Benedenwindse Eilanden Mei 18 23: 50 4.8 20 MAP Ik voelde het
 • St. Kitts - Het gebeurde gewoon 5 minuten geleden en ik ben in St. Kitts.
 • Darkwood Beach, Antigua - Rumble ruis in eerste en licht schudden om te volgen.
 • Jolly haven - 7.50 uur gerommel in eerste instantie vóór schudden begon. Duurde ongeveer 5 seconden.
 • Lightfoot, St George's - Meubilair schudde. De deur rammelde. Voelde als een massagestoel
 • Marigot, St. Maarten - Een lage gerommel, gematigde maar aanhoudende schudden gedurende ongeveer 10 seconden. Bloedverwant in de andere kamer voelde het ook.
 • Frigate Bay, St. Kitts - Voorzitter en coach schudde voor 4 sec in Frigate Bay, St. Kitts.
 • St Peter's Parish, St Kitts - Ik hoorde het gerommel, terwijl liggend op mijn bank en toen voelde het schudden.
 • Basseterre - Hoorde het gerommel vervolgens kort schudden.
 • EMSC Antigua en Barbuda Regio Mei 18 23: 50 4.8 10 MAP Ik voelde het
  EMSC Antigua en Barbuda Regio April 30 06: 57 5.4 48 MAP Ik voelde het
 • st john - Zwakke schudden over 03: 00
 • Basseterre, St Kitts - Rond 2: 45 ben op 30 April, 2013. Fotolijstje viel van tafel en lamp viel op de grond.
 • EMSC Antigua en Barbuda Regio April 30 06: 56 5.4 48 MAP Ik voelde het
  USGS Antigua en Barbuda Gewest, Benedenwindse Eilanden April 30 06: 56 5.6 38 MAP Ik voelde het
  USGS Antigua en Barbuda Gewest, Benedenwindse Eilanden April 30 06: 56 5.3 48 MAP Ik voelde het
  EMSC Antigua en Barbuda Regio April 09 21: 21 4.0 55 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Antigua en Barbuda Gewest, Benedenwindse Eilanden April 09 21: 21 4.0 55 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Antigua en Barbuda Gewest, Benedenwindse Eilanden Mei 11 08: 36 4.3 38 MAP Ik voelde het
  EMSC Antigua en Barbuda Regio Mei 11 08: 36 4.3 38 MAP Ik voelde het
  James Daniell CATDAT Guadeloupe, Antigua en Barbuda Mar 16 08: 00 6.4 16 MAP Ik voelde het
  James Daniell CATDAT Antigua en Barbuda Oktober 08 07: 00 7.5 21 MAP Ik voelde het

  Gegevensbronnen courtesy: USGS - EMSC - GFZ - GEONET

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Uw E-mail (niet verplicht)
  Land waar u de aardbeving gevoeld
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Mensen Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Milieu :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Mensen
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Milieu :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Mensen Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Milieu : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Milieu : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Schrijf hieronder uw ervaring + laat ons weten als uw eigendom beschadigd is (zelfs lichte schade) of als u kennis van eventuele schade veroorzaakt door deze aardbeving hebben. (Max. 500 tekens)

  Spreek je gedachten

  *