Belangrijke historische aardbevingen in Thailand

Laatste update: mei 12, 2014 op 5: 35 pm door door

De lijst van de 50 meest recente aardbevingen in dit land is te vinden aan de onderkant van deze pagina.

Aardbevingen Thailand Klik op deze afbeelding om hem te bekijken in full size - Gegevens hoffelijkheid databank NOAA Natuurlijke gevaren

Earthquake-report.com eigen schade OVERZICHT lijsten: 2013 - 2014
(Gebaseerd op onze ervaring het meest complete overzicht schade in de wereld)


Earthquake-report.com is een onafhankelijke NGO website die alleen overleeft als gevolg van (meestal kleine) Particuliere giften. Uw gift wordt zeer gewaardeerd.


Label info : M = Omvang, D = Diepte (km), Tijd = UTC-tijd

SRC Regio GMT Datum / tijd M D INFO
USGS Mae Sai, Thailand April 18 09: 13 4.7 10 MAP Ik voelde het
USGS Ban Phlu Nai (1), Thailand Mei 06 17: 30 3.9 14 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Maleisisch schiereiland, Thailand Mei 06 17: 30 3.9 15 MAP Ik voelde het INFO
TSC Phuket, Thailand Mei 06 17: 30 4.7 8 MAP Ik voelde het INFO
 • Phuket - Geen schade. een ander juist nu bij 00.31 op mei 7th
 • Phuket, Thailand - Vilt licht schudden 7 seconden bij 12.30am do, mei 7 2015 ...
 • Krabi - Gewoon een lichte schudden voor ongeveer 5-8 seconden
 • Phang Nga - 00.30 Hetzelfde als gisteravond rond 4 uur. Schudden, ratelende windows, wakker. Over 45 -60 seconden. geen schade ..
 • Phuket Surin - Korte schudden
 • Ao Nang - Rond 1230am deuren rammelen kon horen en voelen schudden
 • Krabi - Duurde ongeveer 15 seconden (hetzelfde als vorig nacht)!
 • Koh Lanta - Deuren en ramen schudden. Geen schade.
 • Phuket - Geen schade
 • Ko Lanta - 10sec environ de secousse
 • Phuket - Geluid en een beetje schudden
 • Ko Lanta - Tijdens 7sec ong.
 • Phuket - Zich rond 12: 30 am
 • Krabi - Decent schudden ongeveer 5 om seconden 10. Hoorde een rumble een seconde voordat het schudden.
 • Koh Lanta - Agitación moderada, muy Corta, zonde Danos.
 • Ao Nang - Il ya eu des éclairs et d'un seul coup tout een beven hanger 3 secondes! Op aurait DIT un coup de Tonnerre énorme qui faisait vibrer tout!
 • Phuket - Reveille par Tremblement de terre
 • Krabi - Woke 12.30 bed schudde, eerste verdieping kamer, een paar seconden duren.
 • Koh Lanta, Krabi - Het leggen in bed voelde ik het bed geschud voor 5-10 seconden. Niets was beschadigd
 • Krabi - Vilt het gebouw schudden
 • Krabi - Ik en mijn boyftiend voelen
 • Cape Panwa - 12: 30, kort schudden, geen schade
 • krabi - Na de ene gisteren 5may voelden we ons een ander rond midgnight. onze hitel bungalow trilde spar over 5seconds met een diepe sterke geluid afkomstig van de aarde als een schade huming.no maar sterk en indrukwekkend trillingen van de grond muren en elk stuk van meubels.
 • Ao Nang - Krabi - Schudden voor ongeveer 6 seconden. Elke demage.
 • Phuket - 3 rd voor vandaag dezelfde grote vrachtwagen voorbij mijn huis over 10 sec ...
 • Kapua Ka Khoa Lak - Zichtbare dans la chambre d'hotel Pas de dégâts
 • Kapua pak - Pas de dégâts zichtbaar
 • Ao Nang - Ik kan de beweging van het gebouw voor enkele seconden te voelen.
 • Krabi - Mei 6 2015 4: 20am Ik voelde een diepe vibratie voor 1 / 2 sec, alsof iemand zachtjes buiten mijn Bungalow was neergestort! Ging uit om naar te kijken, maar niets, misschien, maar niet zeker nog een kleinere trillingen enkele minuten later Zelfde maar niet zo diep vandaag mei 7 rond 00: 30am! Mijn buurman vond het ook!
 • Maprao Island - Ons wakker. We dachten dat het was de donder. Geen schade maar gebouw schudde voor ongeveer 10-15 seconden
 • phuket - Sliep toen ik voelde de shake. Duurde rond 4 seconden.
 • Ao Nang Krabi - Maakte me wakker bed en een kledingkast te schudden.
 • Cherngtalay - Rumble voor ongeveer 10 seconden. Voelde als grote vrachtwagen die langs
 • Koh Lanta - Kamer schudde voor ongeveer 10seconds maar niets was gebroken
 • Krabi - 6th mei 2015, 3am iets toen ik in slaap kan het gebouw schudden in 1 of 2 tweede gevoeld.
 • EMSC Maleisisch schiereiland, Thailand Mei 05 21: 18 4.3 10 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Ban Phlu Nai (1), Thailand Mei 05 21: 18 4.3 10 MAP Ik voelde het INFO
  TSC Ko Yao Yai, Thailand Mei 05 21: 18 4.6 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Phuket, Thailand - 4: 18am. Single optreden van matige schudden gedurende enkele seconden. Geen schade.
 • Si Sunton / Phuket, Thailand - Maakte me wakker rond 4: 20 ben lokale (21: 20 UTC?). Licht schudden gedurende enkele seconden (20?). Gehoord scheuren in huis, maar geen aparent schade
 • Phuket, Thailand - Ongeveer 4: 20 am
 • Phuket, Thailand - Enkele seconden van gerommel rond 4: 20am, geen schade gezien.
 • Kathu, Thailand - Klonk als een zware helikopter ging over, de mensen wakker in het gebouw om te zien wat er gaande was.
 • Phuket, Thailand - Aan het JW Marriott en voelde de hele kamer beweging!
 • Kao yao yai, Thailand - Ressenti Vers 4h20 du matin. Réveillés, quelques objets sont Tombes mais afwezigheid de dommages
 • Koh Yao yai - House werd gedurende enkele seconden, maar geen schade gecontroleerd
 • Patong - Geen schade, net schudden 2 seconden. Eerst dacht ik dat het een grote vrachtwagen
 • Rawai, Phuket - Werd mijn vriendin op, duurde minstens 4 seconden
 • Phuket - Lichte schudden als een goederentrein was voorbij. Geen vallende voorwerpen. Maakte me wakker.
 • Krabi - Shook het huis - goede wake-up call
 • Cape Panwa - Bij de 2nd FLR van het hotel en werd wakker van een luid rommelend geluid.
 • Kata Beach, Phuket - Voelde een bekisting dat ongeveer 5 seconden duurde. Honden in het gebied begon te blaffen
 • Muang, Phuket - Ik werd wakker plotseling, het voelde als een grote oevrloaded vrachtwagen bewegen in de buurt van het huis en het was een lichte rumble
 • Phuket - Rond 04: 20 we genoteerde ongebruikelijke trillingen in combinatie met rommelend geluid voor een paar seconden. Huis en ramen werden trillen. FirstI nagedacht over een enorme verre explosie, maar geleerd dat het was een aardbeving
 • AoNang - Huis grote scheur in de fundering, foto zwaaide.
 • phuket - Wakker werd willekeurig een gerommel en voelde het bed te schudden. Dan kon ik voel het zwakker als het bewoog als een golf.
 • Ao Nang - Het schudden duurde 1-2 seconden. Maar nauwelijks om me wakker.
 • Thaise Muang - Ressenti Vers 4h20 du matin, durant plusieurs secondes. Aucun dommage.
 • krabi - Mijn vriend en ik waren allebei wakker om het huis te schudden. We wonen allebei in japan dus we zijn gewend aan aardbevingen, maar dit voelde vrij sterk. Maar niets viel of gebroken dat ik ben me bewust van.
 • Klong nin - Ik dacht dat het was gek donder, maar nu het verslag van de aardbeving dus niet zeker lezen?
 • Karon - Ik voelde een schudden en wakker werd, dan was er niets, ik dacht dat het was gewoon mijn vrouw dat misschien verplaatst naast me.
 • Phi phi - Werd wakker met hotel schudden
 • Krabi - Genoeg om me wakker, maar niet mijn man. Dacht dat het zou hem zijn geweest schoppen in zijn slaap.
 • Bangtao Beach, Phuket - Ik werd gewekt door schudden (ik weet nu op ongeveer 4.20) en een rommelend geluid. Ik dacht meteen dat een aardbeving, maar al snel afgedaan als donder en mijn man te bewegen naast me. Geen zichtbare schade aan het huis.
 • Koh Yao Noi - Geen schade. Net werd gewekt bij 4.20am met licht en kort schudden van het huis.
 • Rawai - Het wankelde twee seconden
 • Phuket - Voelde het heel sterk, de hele kamer was schudden ongeveer 4 seconden, luid rommelend geluid, begon op ongeveer 4.18 uur, geen schade.
 • Chalong - Maakte me wakker in 4: 20ish. Derde Aardbeving in een paar maanden, sliep door de laatste en niet eens merken de eerste - dit was duidelijk aanzienlijk sterker. Keek waterverplaatsing in zwembad bij het ontwaken.
 • Phuket - Maakte me wakker en verhuisden dingen rond het huis een beetje.
 • Kata beach - Een verblijf in het hotel, de eerste beweging en lawaai was plotseling met bed schudden een paar millimeter links naar rechts voor ongeveer 5 seconden, maar een matige, trillingen in bed leek te gaan voor een paar minuten. Op 4 e verdieping op een heuvel
 • Ko Yao yai - Un énorme bruit nous een reveille comme si un arbre tombait sur notre maison. Nous sommes Sortis comme tout semblait normaal, nous avons pense que C'était le Tonerre.
 • Karon Cliff, Phuket - Het ons wakker bij 4AM, het schudden duurde 1 tot 2 tweede, maar was genoeg voor het houden van ons wakker en zorgen voor meer dan een uur!
 • EMSC Maleisisch schiereiland, Thailand Mar 24 22: 32 3.4 10 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Ban Phlu Nai (1), Thailand Mar 24 22: 32 3.4 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Kathu Phuket Thailand - Kleine schudden, terwijl in bed
 • Chalong - Zwakke schudden van windows me wakker.
 • Phuket - Een paar seconden van zwakke schudden, dan weer. Alles was rustig toen honden blaften en vogels piepte. Geen schade.
 • Rawai, Phuket - Geen schade aan eigendommen. Hoorde lawaai, voelde snel schudden voor ongeveer 4 seconden! Ik begrijp de 3.4 aardbeving was net ten westen van het eiland Phi Phi Don over 25k naar het Oosten Zuid-Oosten van Phuket!
 • TMD Phuket, Thailand Februari 20 06: 02 4.0 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Phuket, Chalong - Aconteceu por volta de 5 segundos, quase nem dei pra notar!
 • Koh Yao Yai - Vilt plotselinge sterke beving terwijl zat op het strand iedereen een beetje verbaasd Had geen schade te zien
 • USGS Phrao, Thailand Augustus 24 22: 32 4.4 46 MAP Ik voelde het
  GEOFON Thailand Augustus 24 22: 32 4.5 10 MAP Ik voelde het
  EMSC Thailand Augustus 24 22: 32 4.5 48 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON Thailand Mei 12 11: 05 4.2 5 MAP Ik voelde het
  USGS Phan, Thailand Mei 12 11: 05 4.2 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Thailand Mei 12 11: 05 4.2 5 MAP Ik voelde het
  ER Thailand Naschokken Vandaag mei 8 Mei 08 23: 58 4.6 0 MAP Ik voelde het
  GEOFON Thailand Mei 08 20: 43 4.4 10 MAP Ik voelde het
  EMSC Thailand Mei 08 20: 43 4.4 10 MAP Ik voelde het INFO
  ER Thailand Naschokken Vandaag mei 7 Mei 07 23: 58 4.6 0 MAP Ik voelde het
 • Chiang Mai - @ Localtime 5: 30am ik sliep n plotseling werd ik wakker .. het bed gaf een shake op het eerste .. ik dacht dat het de veren mayb .. maar later het schudden voortgezet voor een lange tijd .. het duurde ongeveer een min of 2 ... het water in de fles werd ook bewegen ..
 • Chiang Rai - Heftig schudden, we zaten Buiten, van huis af gerend. Schade Aan Beelden en glaswerk Binnen, verder Geen schade Aan Muren / dak. Tot op heden naschokken te voelen op (woensdag, 20.oo uur Plaatselijke Tijd). Mijn Deur Staat geopend en de handtas Klaar OM weg te vluchten. ER Bedankt VOOR UW bijdrage!
 • Chiang Mai - It, is al schudden op en af ​​voor ongeveer 15 minuten alweer. Gestart 3: 43 AM Nu 4: 01 en en nog steeds niet klaar. Het maakte me wakker, het voelt als de grotere ehere het begon allemaal met.
 • ER Thailand Naschokken Vandaag mei 6 Mei 06 23: 58 4.6 0 MAP Ik voelde het
  USGS Mae Suai, Thailand Mei 06 14: 50 4.6 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Thailand Mei 06 14: 50 4.6 10 MAP Ik voelde het
  GEOFON Thailand Mei 06 14: 50 4.6 10 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON Thailand Mei 06 00: 58 5.2 10 MAP Ik voelde het
 • Pai - Slechts 2 minuten geleden voelde een naschok hier in Pai
 • Chiang Mai - Un peu avant 8 heures du matin Mardi 6 mai 2014
 • Maetaeng - Matige nieuw rollend naschok die kunnen worden gevoeld in Chiangmai bij 7: 53 AM. Geen zo groot als gisteravond, echter.
 • Chiang Mai - Nouvelle Secousse à 7h58 Mardi 6 mai 2014
 • Chiang Mai - Geen schade maar 2 naschokken tot nu toe in de laatste 10 minuten
 • Mae Taeng, Chiang Mai - Had een naschok op 8 uur lokale tijd dat genoeg is om een ​​vloer fan zichtbaar schudden gedurende ongeveer tien seconden was. Pulserende heen en weer.
 • Chiang mai - 8.00 replica del de Ayer, nos Despierta un Movimiento que nos mece, apenas 5 "Planta 9 del hotel Por desconocimiento, asustados, bajamos a la calle y nos dicen que son replica, que es normaal y nos ofrecen un piso más bajo.. .
 • Pai - Twee keer deze ochtend
 • Chiang Mai - Petites Secousse een 7h51 et 7h56 egalement
 • Chiang Mai - Een paar seconden te schudden, een paar keer. glas en spiegel deuren lawaai.
 • Phayao - Om ongeveer 6: 20 Pm op 5-4-2014 voelde een zeer sterke aardbeving. Het werd hier regende op dat moment met een sterke wind dus in eerste instantie dacht ik dat de wind werd steeds sterker. Slang startpunt verplaatsen dus we renden naar de veiligheid kamer in het huis. De aardbeving duurde ongeveer een minuut, maar het leek alsof 5 minuten. We voelden ons erg duizelig op het moment. We hadden geen naschokken die nacht echter vandaag (6-4-2014) voelden we 2 na schokken op ongeveer 7: 50 naar 7: 55. De tijd tussen de 2 naschokken was ongeveer 5 minuten.
 • Chiang mai - Tijdens de nacht zeer kleine tremor, voelde bed bewegen voor een paar seconden. Vanmorgen-0750, 06 / 05 / 2014, gebouw slingeren voor een paar seconden.
 • Chiang Rai - 1 uur voordat het internet was zeer slecht. Sterke schudden. Alle buren verplaatsen buiten zeer snel. Geen schade aan het huis. Sommige objecten van de rekken enz. Ton van naschokken. Net onder 10km van het Epi Center 3km neer op weg 1020. Voor een paar seconden dacht ik dat mijn huis zou instorten en dat is het misschien.
 • Chiang Mai - We kunnen het voelen voor 3 of 4 secs hier in Chiang Mai
 • Pairan - Geen schade, op slechts een korte schudden
 • EMSC Thailand Mei 06 00: 58 5.2 10 MAP Ik voelde het
 • Pai - Side naar rollende beweging met alle gemonteerde plafondverlichting heen en weer wiegen heen en weer. Was nooit een sterke verandering van richting, maar duurde ongeveer 30 seconden.
 • Tat Khuwan - Ik kudde het vandaan SW als een graafmachine die op de straat dan de shack begonnen 5 sec. schatten voor eerdere exp. 2.5 - 3 Mag. Geen schade!
 • Chiang Mai - Scary
 • Chiang Mai - Vilt schudden 5 minuten geleden hier in Chiang Mai
 • USGS Mae Suai, Thailand Mei 06 00: 58 5.0 10 MAP Ik voelde het
  GEOFON Thailand Mei 06 00: 50 4.9 10 MAP Ik voelde het
  EMSC Thailand Mei 06 00: 50 5.2 2 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Thailand Mei 06 00: 50 4.9 10 MAP Ik voelde het
  GEOFON Thailand Mei 05 21: 17 4.5 10 MAP Ik voelde het
 • Chiang Rai - Naschokken - 4am - 10 uur na de eerste beving - naschokken blijven - licht schudden.
 • Muang phan - Schade Glaswerk
 • Ambur Fang - Sinds ochtend 6 / 5 / 14, drie rommelend geluid assembleren verplaatsen van een enorme aarde stukken kunnen worden gehoord en voelde de aarde trilde. Zelfs niet als gewelddadig als een gisteren 6pm.
 • Chiang Mai - Twee evenementen over aminute elkaar en van telkens 15 om 30 tweede. Schudden en en "golvende" gevoel. Danage: Barsten in muren ... Flat Pathways: nu ongelijk
 • Wiang Chai Chiang Rai - Werd wakker met de slaapkamer schudden lichten slingeren niet slecht, maar genoeg om me wakker heel snel, dacht dat het de idioot naast me met zijn 20 ton graver steeds iets mis, maar niet!
 • EMSC Thailand Mei 05 21: 17 4.5 2 MAP Ik voelde het
  USGS Mae Lao, Thailand Mei 05 21: 17 4.4 13 MAP Ik voelde het INFO
 • Ban Huai San - Op 5Mei JL s'avonds 18.08 Thai-Tijd, werd IK in Onze Woning, ontmoette Mijn Laptop, bezig, Toën IK plotseling EEN grommen Hoorde, kort daarop ENL vibreren van de Aarde, ogenblikkelijk gevolgd van ENL hevig schudden, zodat IK Werkelijk Dacht, Ons Huis stort in.Ik Hebr meteen realiseerd, aardbeven, en Hebr de hoofdschakelaar Van Het Stroom, sterven IK Haast in handbereik Hebreeën, uigeschakeld, Het stoelkussen op Mijn laptop gesmeten, en Toën rennen, rennen, OM in Het Vrije te Komen. ( In Tijd uitgedrukt5.sec)
 • EMSC Thailand Mei 05 19: 12 4.3 10 MAP Ik voelde het
  GEOFON Thailand Mei 05 19: 12 4.3 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Thailand Mei 05 13: 34 4.4 10 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON Thailand Mei 05 13: 34 4.4 10 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Mae Lao, Thailand Mei 05 13: 34 4.4 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Thailand Mei 05 11: 08 6.0 2 MAP Ik voelde het INFO
 • Chiang Mai - Duurde 20 om seconden 30 .. toen gebeurde weer minder
 • Chiang Mai - Geen schade net matig schudden zoals op een klein, nog steeds boot getroffen door grote golven. duurde misschien 10-20 seconden. besefte niet wat het was, totdat het voorbij was. zeer slowy en zachte schommelen als iemand je schudden om je wakker.
 • Chiangmai - Vilt lichte beving rond 6 pm
 • Chiang Mai - Dingen viel van wat planken .. duurde ongeveer 6 seconden
 • Peang luang - Het gebouw schudden. Lampost uiteraard schudden. Voelt de weg kruipen.
 • Chiang Mai - Rolling aardbeving iets van ruim 1 minuut bij 18: 10 uur Bangkok tijd. Iets minder gewelddadig dan de Sylmar beving gevoeld 30 mijl afstand. 1 naschok voelde gewoon, 18: 20
 • Mae Sariang, Mae Hon Song - Het was niet sterk, maar we vonden het.
 • CIANGMAI, NOORD Thailad - GEEN SCHADE. IN EERSTE enkel een wenk van een Quake. DAN EEN MEDIUM JOLT DIE 3 OF 4 SECONDEN duurde. Ik kom uit CALIFORNIA dus ik ben gebruikt t DEZE.
 • Chiang Mai - Bij 18: 09 ca. lokale tijd ...
 • San Sai. Chiang Mai - 18: 18 lokale tijd. Geen schade, auto-alarmen ging, duurde ongeveer 7 om seconden 9.
 • verbod sai maan - Geen dammage
 • Chiang Mai - Matig schudden van het gebouw, het is een nieuwe 6 verhaal appartement. geen zichtbare schade
 • Bangkok - Was op de 24th verdieping van het hotel, en iedereen in de lounge voelde het schudden.
 • CHIANGMAI - STERK BANGING NOISE, TWEE Tremors OVER 10 SEC. APART, huis met twee verdiepingen ZICHTBAAR schudden
 • Chiang Mai - Geen schade, maar het huis schudde heen en weer voor ongeveer 30 seconden
 • Chiang Mai - Gebouw trilde in de oude stad en de mensen waren verhuizen naar de straat. Niets vallen maar het schudden duurde een goede 10 seconden of zo. Zeer zacht te beginnen dan een reeks goede shakes, gevolgd door een aantal zachte wiegende. Uithangborden slingerden.
 • Phitsanulok - Ik op 2nd vloer en voelde schudden rond 10-15 sec.
 • Fang, Chiang Mai - Ik hoorde een gerommel als de donder en vervolgens het huis begon te trillen. Vervolgens wordt de grond begon heen en weer wiegen en duurde ongeveer tien seconden. Een paar minuten later, de grond zwaaide weer. Ik voelde twee naschokken.
 • Chiang Mai - 14 verdieping appartement schudden eerst zachtjes, daarna sterker. Niet genoeg om glazen fles omver. Rond ~ 1 minuut helemaal.
 • Chiang Mai - Maakte onze scooter schuifel over 3 ft
 • Doi Saket - 18.00 pm
 • Lamphun - Geen schade .... voelde als twee afzonderlijke aardbevingen.
 • Bangkok - Op de 24th verdieping van het gebouw in het centrum van Bangkok. Voelde het gebouw bewegen en deur-en gordijn bewogen om ons heen.
 • Pai - Ramen en deuren schudden heel kort
 • Bangkok - De kroonluchters trilden en u kan in de grond vertellen bewoog links en rechts. Als je ging naar het balkon en leg je hand op de rand kon je het ziet bewegen. We hadden hoofdpijn. De sterkste aardbeving die ik ooit heb gevoeld, 17 verdiepingen hoog.
 • Bangkok - Licht schudden gedurende enkele seconden.
 • Chiangmai - Licht tremor in huis voor ongeveer 3-5 seconden
 • Chiang Mai - De bedden waren te schudden en mensen renden de straat op.
 • Pai - Geen schade, schudden van bamboe hut en golven in het water van een vijver
 • Lampang - Zeer sterke schudden maar niets verplaatsen of viel van tafel
 • Muang Nan - Voelde het bed schudden, wist niet wat het was, duurde ongeveer 10 seconden.
 • Bangkok - In mijn hotelkamer en plotseling de hele kamer was schudden gedurende ongeveer 10 seconden bij 6: 10 / 6: 15 uur Thaise lokale tijd
 • Doi Saket - Geen storingen
 • Yangon - Ons kantoor (8 verdiepingen tellende gebouw) werd zacht deinend op ongeveer 5.40 uur, plaatselijke tijd. geen schade, dat ik ben me bewust van
 • Chiang Kham - Ik voelde mijn hele huis schudden sterk. Maar mijn huis is op palen dus het zou hebben gemaakt lijken veel dramatischer dan het was. Ik was bang dat het huis zou instorten, dus ik liep. Voelde een kleinere golf enkele minuten later.
 • Bangkok - In het veel aardbevingen. Niet sterk in BKK maar onmiskenbaar. . 20-30 seconden (op 32nd vloer 3 mensen in verschillende kamers vonden allemaal over 18: 20
 • Bangkok - Gebouw wuivende ca. 1 minuut
 • Song, Phrae - Geen schade, zacht schudden voor bijna 2 minuten. Een korte naschok over 18.15 of zo voor 10-15 seconden.
 • Bangkok - Licht schudden voor 3 seconden gevoeld in het hotel op 27 e verdieping
 • Sunsai - Golven in de vijver, geen schade
 • Bangkok - Ik voelde de kamer slingeren voor een beetje. Ik keek uit mijn raam en mijn vriend was op zoek zo goed, en hij vroeg of ik voelde het. Ik was niet zeker of het was gewoon me.
 • Baan Du (Chiang Rai) - Luid gerommel gevolgd door ongeveer 15 seconden schudden. Vele naschokken nog steeds na ten minste om de paar minuten.
 • Chiang mai - Geen schade aan eigendommen, vloer trilde en bewegen rustig sterk, ongeveer 20 sec, als een boot op een golvende zee
 • Chiang Mai - Vrij lange schudden
 • Chiangmai - Geen schade. Pool verloor wat water
 • Bangkok - Op de 15th vloer. Ik voelde het gebouw slingeren en water werd het opzij bewegen in de koelkast. Dit werd gevoeld rond 6.20.
 • Chiang Mai - Eng
 • Bangkok - 18th tellende gebouw, rolluiken en gordijnen bewegen, duurde een goede 30 seconden +
 • Maesot - Ik voelde schudden op mijn stoel tweemaal. Geen schade aan gebouwen
 • Chiang Mai - Secousse d'environ 10 à 20 secondes en deux Periodes espacées de quelques secondes ... effet de glissement lateral des woningen.
 • Chiang Mai - Effet de glissement lateral des woningen ... deux secousses d'une dizaine de secondes chacune, espacée de quelques secousses ... pas de dégâts materiels.
 • Mae Sai - Slechts een schudden gedurende ongeveer een minuut. Geen na schokken. Gebeurd 30 minuten geleden.
 • Mae Taeng, Chiang Mai - Zware houten sculptuur zou kunnen worden gezien schudden noord-zuid over 2-3 inch voor ongeveer 20-30 seconden. Geen schade.
 • Chaiphrakan - Het water van de Zwembadl af uit de randen
 • Chiang Mai - Voor ongeveer 30 seconden ernstige schudden maar nee. daagde, een echte vreemde ervaring, alles wat bewoog, maar het bewoog met mij, niet. om mij heen, heel vreemd. Geen schade.
 • Chiang Mai - Zeer eng voor mij. Hebben gevoeld tremoren.
 • Chiang Mai - Geen Zichtbare schade, Derde Verdieping van pand danste Rustig rond .. amplitude ca. 25 cm
 • Chiang Mai - Dit was mijn eerste aardbeving, het was verbazingwekkend. Ik zat achter mijn laptop wanneer alle van een plotselinge, de grond begon te schudden, en boeken viel van mijn planken.
 • Chiang Mai - Porseleinen potjes viel, een brak. Veel items verschoven rond. Op de vijfde verdieping van het gebouw naast de rivier dicht bij het centrum, beangstigend.
 • Lampang - 610pm. Liggend op bed en schudt heftig. Dacht paus JP2 of Benedictus stuurde de duivel op mijn bed te schudden.
 • Chiang Mai - Ik werd wakker uit mijn middagdutje omdat het hele bed schudde.
 • Pai - Huis trilde, hoogspanningsleidingen slingeren.
 • Chiang Moi, Chiang Mai - Shook voor 10 om seconden, een gebroken fles en een gebroken glas 20.
 • Chiang Mai - Derde Verdieping danste Langzaam en rustig, amplitude ca. 10 cm.
 • Bangkok - Ik ben in condo 27th vloer. Ik voelde me als braken, spinning. Kroonluchter bewegende, gordijn bewegen.
 • Maesot - De stoel Ik zat op trilde
 • Chiang Mai - 10 seconden ... significant schudden, verwacht scheuren maar uiteindelijk geen schade gevonden.
 • Chiang Mai - Ik dacht eerst dat er een dier op het dak, vanwege het lawaai. Daarna begonnen de ramen te schudden en het hele gebouw licht doorgezakt. Dus ik rende naar buiten, 20 seconden later kwam een ​​ander toen ik ging zitten, een golf zoals gevoel golfde door de hele tuin en de planten te schudden, vogels schreeuwen en het gebouw trillen.
 • Bangkok - Op de 25th vloer voelde wuivende meer dan schudden. hoorde de hangers op de droogrek rammelende samen 20 + sec.
 • San Phranet, San Sai, Chiang Mai - Geen schade, maar het hele gebouw trilde, alle meubels en tafels. Voor ongeveer 5-10 seconden (moeilijk te zeggen). Maar mijn twee katten waren buiten slapen alsof er niets gebeurd.
 • Chiang Mai - Shook bouwen vrij goed voor ongeveer 2 min
 • Chiang Mai - Slechts een klein schudden dat een paar minuten duurde. Bank en een aantal meubels trilde maar anders dan dat, geen problemen hadden we.
 • Bangkok - Im op de 23rd verdieping van het gebouw, zodat ik echt voelde het schudden en in feite hoorde het krakende geluid van oneof de slaapkamer deuren. Waarschijnlijk duurde ongeveer 30 secods. Eng, omdat alle aardbevingen zijn
 • Chiang Mai - Het was schudden bij 6.10 pm vandaag en kan zich zeer sterk.
 • Phayao - Secousse de 20 secondes environ
 • Chiang Mai - Op de hotel 3rd vloer. Vilt 2 aparte schuddingen, de 2nd een sterker. Elektriciteit gingen naar beneden voor 2 seconden.
 • Huay Xai - Geen schadevergoeding. Wifi werkt prima. Schudden bed en gordijnen etc voor 10 seconden.
 • Chiang Mai - Het klonk als donder. Toen merkte kamer schudden iets voor ongeveer 20 seconden of zo. Het schudden en lawaai wekte haar uit haar slaap.
 • Mae Sot, Thailand - Geen schade - voelde alsof ik werd opgeschrikt een beetje liggend in bed :)
 • Chiang Mai - Ik ben net uit de douche: natte marmeren vloer, landde op mijn mid-spine.Looked op het internet. 6.0 of zo. Hoop dat het niet een voor-aardbeving. Ouch.
 • Chiang Mai - Het schudde zo hard dat ik wakker
 • Mae Chan - Voor ongeveer 30 sec het huis stond te trillen, geen schade. Mensen in het dorp zijn niet ongerust, ze zeggen dat het een kleine.
 • Chiangmai - Hele straat rende naar buiten, auto's zwaaien, wat gebroken aardewerk. eng. Gelukkig is het nu rustig.
 • Chiang mai - Rond 6: 09pm, meer dan 30 sec, het is de eerste ervaring van een sterke aardbeving nooit tevoren
 • Hang Dong - 10 15 seconden, vervolgens herhaald. huis schudde computer monitor kabels kwam los.
 • Chiang Mai - Hij zwaaide het gebouw genoeg om meubilair in het appartement te verplaatsen. Geen zichtbare schade tot nu toe ontdekt. 5 mei 2014 - 17: 05hrs
 • lamphun - Huis rammelde een beetje
 • Maechan - Het Begon ontmoette EEN-Paar lichtere Schokken spoedig daarop gevolgd deur Het Zicht op ENL huis DAT OM JE Heen Aan EEN dansje Besig is. Om 18.00 uur, ENL Paar redelijke naschokken daarna lijkt naamwoord het dan te are
 • Bangkok - Appartement op 21st verdieping van (32 vloer) hoogbouw wiegde heen en weer. Opknoping lampen en kleding zwaaide voor ongeveer twee minuten. Geen schade in het appartement.
 • Chiang Mai - Ground zwaaide, bewoog mijn tafels uit elkaar, ik kon zelfs de ramen trillen, maar geen schade. Overall duurde ongeveer 30 seconden, 2 sterke schokken
 • Mae Ai - Uma forte explosão e depois um tremor forte. O primeiro tremor deve ter Durado uns 20 segundos, tudo tremeu. O segundo tremor Veio uns 6 minutos depois, mas já Menor. Een terra continuou balançando levemente por alguns minutos.
 • Chiangmai - Geen beschadigde
 • Phaoyao - Vilt schudden, kon venster rammelaar horen, liep het huis uit ASAP, leven in phaoyao t
 • Bangkok - 16th vloer wuivende gordijnen over 6 centimeter en het schommelen van bed bewegen voor 3 seconden-personeel op de begane grond voelde het niet. Kreeg snel gekleed, maar alles is goed
 • Uttaradit - Geen schade, stoel heen en weer bewogen en de vloer geslingerd. Duurde ongeveer 5 seconden
 • Bangkok - Live on 15th vloer van gewapend beton gebouw. Voelde een beweging van NO naar ZW en het leek te duren dan 30-40 seconden. Geen schade.
 • Chiang Mai - Wees matig schudden gedurende ongeveer 6 seconden. Sommige posten daalde van plank. Ik zou zeggen dat de shake was noord-zuid. Bomen en elektrische palen schudden
 • CHIANG MAI - Schudden van Windows en voorwerpen in huis, mijn vrouw was binnen en had merkbaar ervaring. Ik was in de tuin met honden en dacht dat ik duizelig - opmerkelijk bodembeweging. Veroorzaakt een deining in het zwembad met water komt over zijden.
 • Hang Dong Chiang Mai - Ik voelde mijn bed schudden en toen ik opstond voelde ik de grond schudden.
 • Bangkok - Ik woon op 18th vloer. Ik hoorde een 'crack' lawaai en toen voelde hele gebouw oscilleren. Gordijnen en verlichtingsarmaturen bewegen nogal wat. Laatste rond 30 seconden. Eng!
 • Bangkok - Logeren op het 26th vloer. Mijn kristallen kroonluchter geslingerd voor ongeveer twee minuten. Ik kon de beweging voor ongeveer 20 sec voelen. Niets beschadigd.
 • Mae Salaab, Sarapee, Chiang Mai - Deuren begon bonzen, Tv bijna stuiterde haar tafel en uiteindelijk hele huis en de vloer schudden .... duurde een paar minuten, geen zichtbare schade als u klaar bent
 • Chiang Mai - Aarde schudde voor ongeveer 10 seconden. Hebben gevoeld twee naschokken tot nu toe.
 • Doi Saket - Lichte schudden van de grond. Gemaakt tv zet, maar niets ergs.
 • Bangkok - 17th vloer-licht tot matig wuivende voor 30 seconden.
 • Chiang Mai - Mijn kopje water trilde en het zwembad naast het restaurant was over stromend. Het was vreemd hoe ik en mijn familie had het over de aardbeving en het is net gebeurd.
 • Bangkok - Op 20th Verdieping van flat gebouw. voelde het bouwen van veel bewegen! heel eng. blinds slingerde van links naar rechts. gebouw verplaatst voor een paar minuten.
 • Sansai, Chiang Mai - Windows begon rammelen dan betonnen vloer was golvend, 2nd golf veroorzaakt dakpannen aanzienlijk rammelen ongeveer 10 seconden. Geen naschok gevoeld
 • Bangkok - We voelden ons zwaaien en voelde me misselijk.
 • Phayao stad - We zaten beneden en voelde schudden voor ongeveer 1 minuut. lijkt er geen schade aan gebouwen, maar kleine voorwerpen in het huis hebben gebroken. geen tekenen van mensen te kwetsen.
 • vader - Aftershock
 • Maetaeng - De beving bleek vorig 60 om seconden hier 90 (45 km ten noorden van Chiangmai) met de tweede schudden sterker dan de eerste shake. Geen zichtbare schade hier of op onze accommodatie in Chiang Rai, maar Mae Suay kan aanzienlijke schade hebben gehad.
 • Chiang Mai - Die Wände, sterven Türrahmen, der Stuhl und die Regale haben das erste Mal für 1-2 Sekunden gezittert. Es war dus nach 18h03 und vor 18h10. Nach einer Pauze von gefühlten 2-3 Sekunden war es deutlicher und vielleicht 3-4Sekunden lang, sterven Schmalen Hohen Lautsprecher schwankten an der Spitze um 3-4 cm. Ich bin sicherheitshalber mit meinem Handy auf die Straße gegangen. Nur die unmittelbaren Nachbarn kamen auch aus dem Haus. Die Straße der Siedlung oorlog leer, viele Waren wohl nicht zu Hause oder h
 • Chiang Mai - Schwankender Boden. Gebäude schwankten grimmig. Leute aufgeregt auf der Straße.
 • Bangkok - Niets is beschadigd maar bureau en gordijnen bewoog. Ik voel die verdieping is een beetje bewegen.
 • Bangkok - Vilt vloer bewegen
 • Bangkok - 22nd verdieping hotelkamer. Eerst hoorde roeden bonzen tegen het raam en toen realiseerde gebouw werd wuivende langzaam side-to-side. Dacht dat het misschien sterke wind zijn. Voelde vergelijkbaar met aardbevingen in So Californië
 • Bangkok - We hadden net aangekomen in de club lounge voor happy hour en had net zitten toen het gebouw begon lichtjes zwaaien samen met blinds & lampen zo op de sterkte van dat we zeiden ze Dubbelen alsjeblieft, ging op voor ongeveer 30 seconde's
 • Chiang Mai - Keine Schaden
 • Chiang Mai - Werknemers heien in blok achter ons nieuwe appartement. Dacht dat dit in eerste instantie, maar toen realiseerde was beving als gebouw schudde heen en weer. Geen weet schade.
 • Bangkok - Vanaf de 8th verdieping van ons flatgebouw we voelden ons alsof we zwaaien. Verlichtingsarmaturen en hangende voorwerpen werden swingen. We voelde het voor ongeveer een minuut of zo en onze vrienden op de hogere verdiepingen hadden voorwerpen vallen van hun muren. Behalve dat geen schade.
 • Chiang mai - Nun ich kam gerade aus dem Bad und setzte mich vor meinen Laptop, als es een fing ich dachte erst mir ist schwindelig, doch dann wurde es stärker und meine Sachen im Zimmer vielen um. Ich schaute raus zum Balkong und sah wie eh eh sich bewegte hin und haar Schwang. Nahm nur meinen Schlüssel und lief mit den Anderen gASTEN sterven Treppen hinunter ins Freie. Es war mein erstes Erdbeben und hoffe es ist mein letztes.
 • Bangkok - Voelde een schommelen heen en weer gaande beweging die me misselijk en moest vast op het bed voor een tijdje totdat ik zo slecht dat ik moest overgeven.
 • Chiang Mai - 5th vloer-Omg hele gebouw Gevolgd door freaky storm schudde!!!
 • Mae Hong Son - Bril viel van de kast, powercut.
 • Chiang mai - En piscina en primera planta hotel junto al mercado Nocturno. Se sintió trueno y casi de inmediato un leve Balanceo creciente. Al Máximo el Movimiento tijdperk bastante grande, mareante. El agua de la piscina iba de un lado al otro como un licor en una copa, desbordando. Ahí nos evacuaron a todos a la calle por una hora. Zonde desperfectos ni objetos Gevallenen en la habitación (piso 9). Primer Terremoto.
 • Sansai - Wees matig schudden bij 1809. Duurde ongeveer 15 seconden. Ons water tuin had een grote golf die water spatte uit de vijver (water is ongeveer 4 "van boven) Er was een kleine naschok Opmerkelijk:..! Mijn overhandigen kristallen schudde en licht zwaaide ongeveer 10 minuten na de 1st schok Gestart 1805 in CR en dan 1809 in CM; omlaag naar Lampang en vervolgens naar Bangkok Geen schade..
 • Chiang Mai - Het was heel eng voor mij aangezien het mijn eerste, dingen vielen van mijn wandmeubel en een paar schilderijen aan de muur Aldo viel.
 • Chiang mai - Gewekt bij 4.30am door schudden. Duurde niet erg lang duren.
 • Laksi, Bangkok - Voel je als aarde draaien
 • Chiang Rai - Ik was op de 17th holes par 3 bij Santiburi Golf Course. We hebben net tee'ed off & toen hoorde dit bonkend geluid als een trein steeds dichterbij en dichterbij, luider en luider de hele grond bewoog als een rimpel. Het meer naast ons borrelen als een spa verzenden van vis in een razernij. Alle bomen schudde als een enorme wind waaide alleen geen wind. Het duurde slechts 5 / 10 sec en we stonden allemaal in shock. Dat geluid blijft in mijn hoofd voelden we ons allemaal misselijk, bijna als reisziekte en het duurde enige tijd daar na!
 • Chiang Mai - Geen schade hier. Voelde schudden op 7th vloer. Kon zeggen het was zeker een aardbeving.
 • Chiangmai - Sinds na middernacht, had de trillingen constant geweest om 2 uur voor de duur van 5 seconden. Maar door 6am, de tussenpozen werden steeds korter, elke 10mins of blijvend 5secs gedurende minstens een uur. Maar de bevingen is niet sterker geworden. Moet er een natie alert te zijn?
 • Chiang Rai - Ik reed van Chiang Rai naar Chiang Mai op het moment en waarschijnlijk kwamen in de buurt van Mae Suai vlak nadat het gebeurd was - heel eng komt een bocht aan de helft van de weg weg te zien vallen
 • Chiang Mai (zuid) - Huis schudde lichtjes voor een paar seconden volgde een minuut later door dezelfde schudden iets voor een paar seconden (vilt op de begane grond) Hoogspanningslijnen wuivende via 45 graden boog.
 • Chiang Mai - In relatief nieuw hotel op 5th verdieping, hotel werd zwaaien net als de bomen buiten het hotel.
 • Mae Chan - We hoorden wat klonk als een goederentrein naderen en voelde ons huis beginnen te schudden. We renden het huis uit en de beving duurde ongeveer 15 seconden. We hadden geen schade en voelde slechts een sterke naschok de volgende ochtend.
 • Chiang Mai - Inside stilstaande auto - auto begon te bewegen op en neer op suspensie voor ongeveer 35 seconden
 • GEOFON Thailand Mei 05 11: 08 6.2 10 MAP Ik voelde het
 • Chiang Rai - Huis schudde maar geen scheuren in de muren
 • Chiang Rai - Vele naschokken, nog steeds komen
 • Chiang Rai - De beving gebeurde snel, zonder schade, maar het huis iets zwaaide een beetje, en het water klotste over in het zwembad. Een paar foto's op de muren werden verplaatst een beetje. Al met al, niet ernstig, en hopelijk was het een lichte beving met geen gewonden.
 • Chiang Rai - Geen schade
 • Chiang Rai - Sterke schudden voor ongeveer 15 seconden - onze kleine, twee verdiepingen tellend gebouw in het centrum van Chiang Rai werd heel wat in beweging - gevolgd door een paar opvallende naschokken minuten na elkaar en een paar meer licht die sinds. Er zijn nu tal van nood sirenes klinken in de verte. Geen zichtbare schade aan ons gebouw wel.
 • Chiang Rai - Zeer sterke schudden - items viel van tafels en planken. Geen structurele schade. Verschillende naschokken met een matige tot licht schudden.
 • Chiang Rai - Très fortes fibrations Recenties
 • Chiang Rai - Très fortes trillingen ressenties
 • Chaing Rai - Fort tremblement, pas de Degat Apparemment dans la maison, peur
 • Chiang Rai - Aardbeving leek minder dan tien seconden duren. Matig schudden, maar niets viel in het huis, waarschijnlijk te wijten aan de kortheid van de aardbeving. Ging in de straat aan de buren te praten en mijn vriendin ging weer naar binnen om iets te halen en liep weer naar buiten een minuut later zeggen dat het opnieuw gebeurt, maar we hebben niet het gevoel dat het helemaal op straat.
 • Chaing rai - Encore une bref Secousse à L'Instant
 • Chiangrai - Duurde ongeveer 15 seconden. Het hele huis schudde en schudde maar geen zichtbare schade.
 • Chiang Rai - Huis schudde voor ongeveer 15 seconden ... een paar posten daalde van planken op de vloer. Geen schade van wat ik kan vertellen. 8 schokken in totaal. Alle minder krachtig dan de vorige. Echter, de 8th was ongeveer dezelfde intensiteit als de 4th.
 • Chiang Rai - Sterke shaming voor ongeveer 15-20 seconden. Geen schade hier. Nog steeds last van lichte naschokken als we spreken. Een beetje eng. Eerste echte aardbeving ik geweest inch
 • Chiang Rai - Muren zijn gebarsten op alle verdiepingen .... koelkast en kledingkast verplaatst een paar centimeter .... te ernstig schudden om uit de vierde verdieping apt .... voelde gewoon vierde of vijfde naschok
 • wiangpapao - 2 uur later nog wat naschokken
 • Chiang Rai - Nouvelle REPLIQUE à 20h35 locale
 • Chiang Rai - Nog steeds kleine shakes 3 uur later. Behorend, intense schudden, maar zonder duidelijke structurele schade.
 • Chiang Rai - Eerst hoorde ik een hard geluid en vervolgens werden de auto's te springen en het dak van de parkeerplaats waar ik gericht naar trilde en het maken van lawaai in een sterke wind. Het duurde ongeveer 10 seconden. Hebben ook enkele kleine na schudt nu toe.
 • Mae Sai (Chiang Rai) - Mei 5 2014, 18: 10 (6: 10 uur) lokale tijd. Hoorde harde geluiden zoals de bouw hei en donder die luider gekregen, gevolgd door ernstige gewelddadige schudden van het gebouw, glazen deuren en gordijnen, van ruim 60 secs. Verschillende naschokken gevoeld voor de komende 5 uur.
 • Chiang Rai - Ik heb nog steeds het gevoel lichte rillingen in mijn plaats ... De kamer is plotseling het maken van geluiden van rillingen .. zijn alleen gebeuren voor 1-2secs ... de ramen r het maken van lawaai was het heel merkbaar paar minuten geleden ..
 • Chiang Rai - Het was een paar geschud en mijn moeder sliep nog. Het was niets te vergelijken met de eerste grote op 11: 08 UTC.
 • USGS Mae Lao, Thailand Mei 05 11: 08 6.0 7 MAP Ik voelde het
 • Yangon, Myanmar - Lichte zwaaien op 15th vloer. Kroonluchter in centrale hal werd daarna zwaaien. Beving duurde 5 seconden
 • Huay Xai, Laos - Geen schade, licht Beving van 10 sec
 • Huay Xai, Laos - Een zacht schudden gedurende ongeveer 20s. Ik was in de buurt van een wat toen de monniken aan het bidden waren. het heeft ons een beetje bang en liep uit naar een open ruimte. Een paar zwakke naschokken, maar geen schade aan gebouwen of wegen zijn gezien.
 • Yangon, Myanmar - Geen schade, maar kan zeker voelen het kantoor vloer omhoog te bewegen op 11th vloer.
 • Vientiane - 6.10pm 5 / 5 / 14 collega's op 7th vloer gemeld bouwen wuivende voor minder dan 30 seconden.
 • Jinghong - Geen schade. Wij leven op de 5th verdieping van een recent gebouwd, 17 verdiepingen tellende gebouw dat resinated voor een paar minuten. Hoop dat ze gebruikt de juiste wapening van beton.
 • USGS Myanmar-Thailand grensstreek April 10 22: 05 4.7 8 MAP Ik voelde het
  EMSC Myanmar-Thailand grensstreek April 10 22: 05 4.7 8 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Maleisisch schiereiland, Thailand April 16 09: 44 3.9 10 MAP Ik voelde het
  James Daniell CATDAT Myanmar, Thailand Mar 24 07: 00 6.8 10 MAP Ik voelde het
  James Daniell CATDAT Laos, Thailand Mei 16 07: 00 6.3 24 MAP Ik voelde het
  James Daniell CATDAT Thailand September 30 07: 00 5.6 13 MAP Ik voelde het
  James Daniell CATDAT Thailand April 22 08: 00 5.9 10 MAP Ik voelde het
  James Daniell CATDAT Thailand Februari 14 08: 00 6.7 27 MAP Ik voelde het
  James Daniell CATDAT Thailand Mei 16 08: 00 0.0 10 MAP Ik voelde het

  Gegevensbronnen courtesy: USGS - EMSC - GFZ - GEONET

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Uw E-mail (niet verplicht)
  Land waar u de aardbeving gevoeld
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Mensen Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Milieu :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Mensen
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Milieu :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Mensen Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Milieu : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Milieu : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Schrijf hieronder uw ervaring + laat ons weten als uw eigendom beschadigd is (zelfs lichte schade) of als u kennis van eventuele schade veroorzaakt door deze aardbeving hebben. (Max. 500 tekens)

  Spreek je gedachten

  *