Belangrijke historische aardbevingen in Taiwan

Laatste update: mei 12, 2014 op 5: 32 pm door door

De lijst van de 50 meest recente aardbevingen in dit land is te vinden aan de onderkant van deze pagina.

Aardbevingen Taiwan1 Aardbevingen Taiwan2 Klik op deze afbeelding om hem te bekijken in full size - Gegevens hoffelijkheid databank NOAA Natuurlijke gevaren

TSU = Tsunami gegenereerd

Earthquake-report.com eigen schade OVERZICHT lijsten: 2013 - 2014
(Gebaseerd op onze ervaring het meest complete overzicht schade in de wereld)


Earthquake-report.com is een onafhankelijke NGO website die alleen overleeft als gevolg van (meestal kleine) Particuliere giften. Uw gift wordt zeer gewaardeerd.


Label info : M = Omvang, D = Diepte (km), Tijd = UTC-tijd

SRC Regio GMT Datum / tijd M D INFO
USGS Keelung, Taiwan April 13 19: 41 4.7 180 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Taiwan Regio April 13 19: 41 4.7 172 MAP Ik voelde het
GEOFON Taiwan Regio April 13 19: 41 4.5 166 MAP Ik voelde het INFO
USGS Taitung City, Taiwan Mar 29 16: 34 4.5 21 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Taiwan Regio Mar 29 16: 34 4.5 15 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Taiwan Mar 25 15: 02 4.1 5 MAP Ik voelde het INFO
 • Zhongpu - Milde aardbeving. Short. Niet te betreffen.
 • EMSC Taiwan Mar 23 17: 09 4.1 6 MAP Ik voelde het INFO
 • Chiayi / Zhongpu - Geen schade. Gewoon heel korte en plotselinge aardbeving
 • EMSC Taiwan Mar 19 23: 48 4.3 12 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Su'ao, Taiwan Mar 07 22: 10 4.9 54 MAP Ik voelde het
  GEOFON Taiwan Regio Mar 07 22: 10 5.0 50 MAP Ik voelde het
  EMSC Taiwan Regio Mar 07 22: 10 4.9 60 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Taiwan Mar 04 10: 33 4.0 22 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Taiwan Regio Februari 27 16: 18 4.9 45 MAP Ik voelde het
  EMSC Taiwan Regio Februari 27 16: 18 4.9 48 MAP Ik voelde het
  GEOFON Taiwan Regio Februari 27 16: 18 4.8 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Taiwan Februari 22 02: 57 4.0 16 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON Taiwan Regio Februari 21 04: 43 4.3 264 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Taiwan Regio Februari 21 04: 43 4.2 266 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON Taiwan Regio Februari 14 06: 54 4.2 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Taiwan Regio Februari 14 06: 54 4.2 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Taiwan Februari 12 04: 30 4.3 6 MAP Ik voelde het INFO
 • Palmdale - Ik was net in slaap vallen een beetje na middernacht schoot wakker 12: 30, ik probeerde in slaap te vallen en voelde mijn bed te schudden iets voor ongeveer 30 seconden dan is het gestopt.
 • EMSC Taiwan Februari 10 17: 15 4.2 6 MAP Ik voelde het
 • Kaoshiung - Eerste ervaring. Horrible schudden op 16th vloer.
 • Kaohsiung - Werd wakker te wijten aan het schudden. Geen schade
 • Tainan - Milde maar merkbaar schudden voelde op de derde verdieping, duurde ongeveer 15 seconden.
 • Tainan - We wakker 1: 12 AM met onze bed te schudden, heel eng want het was onze eerste aardbeving ooit.
 • EMSC Taiwan Februari 10 17: 12 5.3 15 MAP Ik voelde het
 • kaoshung - Swinging bed
 • Kaohsiung - Ontwaakte plotseling door ernstige schudden; bijna werd gegooid uit bed het was zo sterk.
 • Kaohsiung - Het hele flatgebouw heen en weer zwaaien.
 • Kaohsiung - Shock
 • Tainan City, Taiwan - Brief. snel klaar. Over 10 seconden. Short scherp schudden. Plotseling beginnen, plotseling af te maken. Geen pre-tremor. Stroomstoring. Mijn gebouw geen elektrisch.
 • taichung - Ik was gaan slapen toen ik voelde mijn bed is te schudden, niet te sterk, maar genoeg voor mij om duizelig gevoel hebben.
 • Kaohsiung - Ik lag te slapen en het gevoel in eerste instantie was "bumbumbumbum" toen het ging "roll roll roll" 3rd floot van goede constructie herenhuis New 5 weken oude dochter genieten van mama voeden Quiet
 • Tainan - Eerst een schok me wakker. Dan 10 seconden later was er hevige korte schudden, trillen zoals wanneer een wasmachine op centrifugeren. Schotels en opknoping rave medailles clanging. Voelde als een goede 5 seconden.
 • Kaohsiung - Er was het geluid van iets vallen op de vloer van de vloer boven ons. Het hele gebouw slingerde, maar er is geen structurele schade.
 • Kaohsiung - Het maakte me wakker uit mijn slaap. Ik woon op de 13th verdieping en het gebouw werd sterk zwaaien.
 • Kaohsiung - Schudden van Bouwen voor 15 + seconden te beginnen met een paar uur, dan taps toelopend naar beneden over de komende 10 + seconden.
 • pin Tung - Werd wakker door een lichte beving
 • Tainan stad - Ik lag te slapen en werd wakker gemaakt door mijn hele huis heftig schudden. Ik woon in een herenhuis stijl huis in het midden, dus ik was verbaasd over de kracht van de aardbeving sinds mijn hele huis werd heen en weer zwaaien. Vervolg op de bevingen en naschokken voelen voor ongeveer 30 minuten na.
 • GEOFON Taiwan Februari 10 17: 12 5.3 25 MAP Ik voelde het INFO
 • Chiayi Stad - Kort, maar veel van links naar rechts schudden
 • Caotun Township, Nantou - Ik kan het licht schudden voelen terwijl het zitten op het bed. Ik kan het water in mijn flessen water te bewegen en te zien. Ik denk niet dat er sprake is van schade.
 • Kaohsiung - Twee schokken - eerste merkbaar, tweede voelde als twee keer zo sterk. Een minuut of zo een kleine naschok. Geen sirenes buiten klinken - dus waarschijnlijk (en hopelijk) geen grote schade overal.
 • Liuqiu - Ik was eigenlijk in de badkamer op dat moment dat het zeer sterke aardbeving happened.i was zo bang te denken mijn twee kleine dochters met mij zijn.
 • USGS Tainan, Taiwan Februari 10 17: 12 5.3 15 MAP Ik voelde het
 • Kaohsiung - We voelden ons gebouw stuiteren op en neer voordat het begon te schudden van links naar rechts. Het was een van de sterkste aardbevingen we hebben gevoeld in ons gebied, als gevolg van het epicentrum zijn in de buurt.
 • USGS Hualian, Taiwan Jan 25 07: 33 4.5 54 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Taiwan Jan 25 07: 33 4.8 55 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Hengchun, Taiwan Jan 19 03: 42 4.6 38 MAP Ik voelde het
  EMSC Taiwan Regio Jan 19 03: 42 4.6 40 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Taiwan Jan 12 17: 46 4.1 2 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Taiwan Jan 11 17: 31 4.4 5 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Taiwan Regio Jan 07 19: 52 4.3 7 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Taiwan Jan 04 07: 07 4.7 40 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Taiwan Jan 03 20: 56 4.0 7 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Taiwan Jan 02 19: 23 4.3 8 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Su'ao, Taiwan December 30 00: 30 4.3 75 MAP Ik voelde het
  EMSC Taiwan Regio December 30 00: 30 4.8 80 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Taiwan December 24 20: 42 4.2 29 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Hualian, Taiwan December 19 23: 14 4.4 9 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Taiwan Regio December 19 23: 14 4.4 9 MAP Ik voelde het
  EMSC Taiwan Regio December 15 20: 05 4.5 16 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Taitung City, Taiwan December 15 14: 14 4.8 10 MAP Ik voelde het
  GEOFON Taiwan Regio December 15 14: 14 4.9 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Taiwan Regio December 15 14: 14 4.9 10 MAP Ik voelde het
  GEOFON Taiwan Regio December 11 20: 16 4.6 13 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Taiwan Regio December 11 20: 16 4.5 10 MAP Ik voelde het
  USGS Hengchun, Taiwan December 11 20: 16 4.5 10 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Hengchun, Taiwan December 10 22: 08 4.5 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Taiwan Regio December 10 22: 08 4.5 10 MAP Ik voelde het
  EMSC Taiwan Regio December 09 04: 09 4.6 70 MAP Ik voelde het INFO

  Gegevensbronnen courtesy: USGS - EMSC - GFZ - GEONET

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Uw E-mail (niet verplicht)
  Land waar u de aardbeving gevoeld
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Mensen Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Milieu :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Mensen
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Milieu :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Mensen Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Milieu : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Milieu : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Schrijf hieronder uw ervaring + laat ons weten als uw eigendom beschadigd is (zelfs lichte schade) of als u kennis van eventuele schade veroorzaakt door deze aardbeving hebben. (Max. 500 tekens)

  Spreek je gedachten

  *