Belangrijke historische aardbevingen in Zuid-Korea

Laatste update: mei 12, 2014 op 5: 17 pm door door

De lijst van de 50 meest recente aardbevingen in dit land is te vinden aan de onderkant van deze pagina.

Historische aardbevingen Zuid-Korea

Historische aardbevingen Zuid-Korea

Klik op deze afbeelding om hem te bekijken in full size - Gegevens hoffelijkheid databank NOAA Natural gevaren

TSU = Tsunami gegenereerd

Earthquake-report.com eigen schade OVERZICHT lijsten: 2013 - 2014
(Gebaseerd op onze ervaring het meest complete overzicht schade in de wereld)


Earthquake-report.com is een onafhankelijke NGO website die alleen overleeft als gevolg van (meestal kleine) Particuliere giften. Uw gift wordt zeer gewaardeerd.


Label info : M = Omvang, D = Diepte (km), Tijd = UTC-tijd

SRC Regio GMT Datum / tijd M D INFO
USGS Kyonju, Zuid-Korea September 21 02: 53 3.5 10 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Zuid-Korea September 21 02: 53 3.5 10 MAP Ik voelde het INFO
USGS Kyonju, Zuid-Korea September 19 11: 33 4.6 13 MAP Ik voelde het INFO
GEOFON Zuid-Korea September 19 11: 33 4.4 13 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Zuid-Korea September 19 11: 33 4.6 13 MAP Ik voelde het INFO
USGS Kyonju, Zuid-Korea September 12 11: 32 5.4 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Busan - Gebeurde op 7: 44 KST
 • Waegwan-Up - Zittend in mijn huis en schudde licht dan een grote schok gebeurde gevolgd door nog een milde schudden. Geen schade als nog, dat is opgevallen.
 • Hupo Port - We zijn op de derde verdieping in het appartementencomplex en de hele vloer begon te schudden
 • Chilgok - Geen schade. Net schudden binnenkant van het gebouw alsof er een trein voorbij.
 • Busan - Tweede aardbeving in evenveel minuten. Gebeurde op 20: 39 KST. Gewelddadiger dan de vorige.
 • Pyeongtaek-Si - Geen kennis schade
 • Daegu - Begon sterk en verminderde over een 30 sec tellen. Sterker en langer dan de een van 45 min geleden.
 • Gyeongsan - De naschok was sterker dan de eerste beving. Sommige dingen viel in mijn appartement. Koreanen rond te rennen buiten zoals kippen met hun hoofden afgesneden.
 • Seoul - Ik ben op de 17th vloer in Gangnam hotel. Ik voelde me een kleinere een uur voor. En was klaar voor iets groters. Ik kom uit Californië, en hebben in Tokio gewoond, dus ik ben gewend aan dit soort dingen.
 • Seoul - Voelde mijn flatgebouw licht te schudden en ongeveer 20 minuten later schudde het weer maar harder.
 • Chilgok - De eerste aardbeving zelf was niet zo slecht als de naschok die een tijdje later kwam. Ik ben nog steeds schudde over de naschok. Het schudde ons huis zoals 30 sec. Geen schade die ik ben me bewust van. Niets meer eng dan de vloer te bewegen onder je voeten als je probeert om je kind en dan onder een tafel te krijgen! Mijn eerste ervaring en ik nooit willen opnieuw beleven!
 • Seoul - Op ongeveer 20: 50 lokale tijd merkte ik de computer en een tafel te schudden een beetje.
 • Daejeon - Het gebouw 12 verhalen werd wuivende ongeveer 5-7 seconden.
 • noord Seoul - Geen schade, maar voelde twee bevingen. eerste die ik was niet zeker over, bed schudde, maar gestopt. tweede was sterker en duurde longer-- misschien ongeveer 20 seconden, maar sterk voor slechts ongeveer 5 seconden. mensen lijken te meer merken op de hogere verdiepingen.
 • Seoul - Handdoeken afgeslagen rack - gordijnen zwaaien op 22nd vloer in Seoul
 • Daegu - Geen items los in mijn huis, maar de trillingen werden gevoeld door het hele appartement. Ik woon op de 9th vloer.
 • Jisepo - Ik ben in een appartement aan de overkant van Daemyung resort op Geoje te doen en de eerste beving was merkbaar, maar de tweede was veel langer en sterker.
 • Jeonju - Ik voelde de aardbeving op de zesde verdieping van ons appartement gebouw. Ik lag op de bank. Het voelde als een onzichtbare hand trilde de hele bank. Geen geluid. Het duurde ongeveer twee seconden.
 • Seoul - Ik zat aan mijn bureau en ineens mijn bureaulamp en mijn bureau begon te schudden. Ik ben uit Californië, dus ik ben gewend aan (en zeer gevoelig voor) dit soort aardbevingen, maar mijn kinderen in de volgende kamer waren zich niet bewust van het!
 • Seoul - We vonden het schudden, 2 keer, geen schade. Ik was bang!
 • Pyeontaek Paeng-Sung - Geen schade.
 • Seoul - Sterkere schudden dan de vorige, en leek een tikkeltje langer duren. Misschien tot seconden 10. Niets viel uit de schappen in ieder geval hier in Seoul.
 • Gunsan - Vilt meubelen enigszins schudden
 • Seoul - Geen schade, maar mijn bureau en stoel Shaked.
 • Waegwan - De tweede was sterker dan de eerste. Ik was op de eerste verdieping en er was geen twijfel dat het een aardbeving. Voelde het gebouw wuivende
 • Osan - 9th verdieping van een 15 verdiepingen tellende gebouw. Voelde het schudden voor een seconde of twee. 2nd keer vanavond.
 • aju dong - Eerste evenement was een paar seconden niet veel te schudden, tweede was veel groter veel schudden over 7-10 seconden
 • Seoul - Geen schade
 • Daegu - Het gebouw wankelde. Items verplaatst en viel van planken.
 • Seongbuk gu Seoul - In het midden van het onderwijzen van mijn studenten op de 4th verdieping van mijn academie. De kamer schudde mild ... mijn studenten zou me geloven toen ik zei dat het een aardbeving ... ontdekte een uur later dat het eigenlijk was.
 • Samson-ri, Daegu - Kan duidelijk horen het gerommel. Sterker dan de eerdere aardbeving.
 • Pyeogtaek-si - Het gebouw schudden was steonger aan de kant dan het midden, maar ik viel bijna van mijn stoel in de klas. Later de sencond één duurde wayyy lon ger over 1min. En het schudde het hele gebouw in mijn omgeving.
 • Pyeongtaek - The AfterShock was krachtig
 • Daegu - De eerste aardbeving was een enge één! Na de sterkere naschok mijn broer en ik ging voor een lange wandeling te settelen en uitstappen van ons appartement.
 • Pyeongtaek - Vilt gerommel en het gebouw zwaaien in de lucht! Live op 11th vloer!
 • Jeonju - 2 aardbevingen; naschok kwam ongeveer 40 minuten na de eerste en was sterker, maar korter
 • Young-in - Het bed schudde voor een minuut
 • Daegu - Ik was in mijn campus toen het gebeurde en elk lichaam geprobeerd om buiten de spits Gelukkig niemand tot nu toe gewond.
 • Ulsan - Windows rammelde krachtig en lampen slingeren alsof ze zou kunnen vallen. De beving bleef minstens 10 seconden. Ik woon in hoogbouw, en ik voelde het gebouw blijven slingeren nadat de aarde gestopt met bewegen. Er was een tweede beving 30 minuten of zo later, van vergelijkbare sterkte.
 • Daegu - Ik was in 1 verdiepingen tellende gebouw, 1st aardbeving voelde meer slijpen dan een paar maanden geleden; dat men voelde smoren. 2 aardbeving iets intenser met een beetje meer van een ruwere slijpen
 • Daegu - Ik was in 1 verdiepingen tellende gebouw, 1st aardbeving voelde meer slijpen dan een paar maanden geleden; dat men voelde smoren. 2 aardbeving iets intenser met een beetje meer van een ruwere slijpen
 • Pyeongteak-si - Voelde een zachte zwaaien. Ik woon op de 6th vloer. Het was raar.
 • Namyangju - 7: 44 pm Geen schade, maar mijn bed schudt.
 • Seoul - Licht maar merkbaar wiegende / rollen op ca. 20: 35.
 • Yangpyeong - Geen eigendom beschadigd, maar het voelde alsof ik was een beetje duizelig zoals ik in mijn stoel zat.
 • Jeungpyeong - Mijn koelkast schudde tegen de muur en mijn tablessook ..
 • Pyeongtaek - De eerste hit op 4.9 magnitude rond Gyeongju. Ik vond het hier in Pyeongtaek. Ik was (excuseer me) het nemen van een pis toen ik het toilet water zag wobble heen en weer. Het was een zeer minimaal voelde wiebelen. De tweede (zelfde epicentrum) hit op 5.6? en ikzelf, mijn vrouw en 4 kinderen (en één in de baarmoeder) voelde het huis wobble. Voor degenen die niet in een aardbeving geweest zijn (zoals ikzelf, want dit was mijn eerste). Het is niet een vibrerende schudden. Het was een wobble. Een desoriënterend wobble.
 • Jinju - Was het onderwijzen van een universiteit klasse op GNU op de derde verdieping. De boven de vloer, en de vloer rommelde, en onze stoelen trilden. Het was opvallend voor iedereen, iedereen gestopt met praten en aandacht besteed aan het. Een uur later was ik in een cafe en voelde een naschok. Onze tafel was het type dat heen en weer in een onstabiele manier rotsen hoe dan ook, en het is echt schudde heen en weer. En ik vond het ook door mijn stoel. Het andere koppel binnenkant ook keek rond op zoek naar bevestiging dat we vonden het.
 • Seoul - Ik leunde tegen mijn bureau, in slaap vallen van schoolwerk, toen ik het schudden voelde. In eerste instantie dacht ik dat ik hallucineerde, maar toen gebeurde het weer. Het was zo ongebruikelijk voor Seoul dat ik geborsteld het af totdat ik besefte dat het was eigenlijk het resultaat van een aardbeving.
 • Uijongbu - @8: 34pm op 6th verdieping van 14 verhaal bouwen van mijn 2 zonen en ik voelde dat het schudden in verschillende kamers. geen lawaai en geen schade. Het maakt opknoping lichten zwaaien over 10 graden.
 • Dae San / Namwon - Wonen in een tempel als een monnik appx. 100 km van het epicentrum. De hele berg was pulserende voor een tijdje, de tweede keer dat de beving was sterker, de muren en ramen waren trillen. Niets gebroken.
 • Okpo, Geoje Island - Geen schade aan eigendommen, maar glaswerk was rammelt en het gebouw trilde. Tweede schok was sterker en duurde langer dan de eerste.
 • Ulsan - Было два толчка, первый 5.2 балла второй 5.8 балла,
 • Seoul - Geen schade. Mijn bed beefde en ik woon in het 14th vloer.
 • Seongnam - Ik voelde een sterke trillingen in mijn stoel en bureau voor 10 seconden bij de meeste. Ik was niet zeker of het werd veroorzaakt door een aardbeving totdat ik googled "aardbevingen in Korea" en zag dat één plaatsgevonden.
 • Ulsan - De hoogbouw Ik woon in schudde ongeveer 30 seconden. Het meubilair bewoog niet, noch heeft het even welke artikelen vallen van de tafels of bureaus. Er leek wat op en neer beweging, samen met side-to-side oscillatie over 2-3 keer per seconde zijn. De kracht bleef maar anderen gemeld niet in staat om mij te bellen voor ongeveer een uur na de tweede beving, die sterker is dan de eerste leek en traden binnen 20 minuten of zo van de eerste. Een beetje zenuwslopend, maar niet al te serieus.
 • Pyeongtaek - Ik woon in een goed gebouwd appartement op de derde verdieping van een 12 verdiepingen tellende gebouw. Ik lag op mijn bed. Ik voelde me alsof iemand mijn bed te schudden gedurende ongeveer 30 seconden. Naast dat heb ik niet veel verschil in de buurt van mijn huis merken.
 • Busan - De eerste beving was een zwak. We voelde de grond schudden een beetje, maar niet gealarmeerd. De tweede beving duurde wat langer en we konden de vloer van onze kamer op de 4th verdieping van een hotel trillen duidelijk voelen. Voelde eng Coz het was onze eerste ervaring. Bid voor Korea.
 • Tongdosa YangsanSi - Im een ​​verblijf hier in Korea voor een lange tijd. Dit is de eerste keer dat ik heb ervaring aardbeving. Ik voelde schudden en schrikken aangezien ik alleen in mijn kamer en niet een Koreaanse burger ben.
 • Ulsan - Ik was winkelen in een supermarkt en het begon te schudden en nadat ik ren naar buiten kan zijn na 30sec-1min het gestopt
 • Pyeongtaek - Voelde meer als het gebouw werd het rollen. Maakte me misselijk. Kroonluchters schudde. Geen schade.
 • Sejong - Ik was op de tweede verdieping van een 2 verhaal huis. De eerste rammelaar was minder merkbaar. Het begon zeer licht en in interval en werd sterker aan het eind. Het duurde ongeveer 7 seconden misschien. De naschok was meer merkbaar en duurde ongeveer 5 seconden.
 • Seoul - Voelde tweemaal schudden 4-5 keer op 17th verdieping van het gebouw. Bij 7.45 uur was licht schudden, maar op 8.35pm sterker.
 • Daegu - Ervaren twee aardbevingen binnen één uur tijd. Wonen in 47th verdieping van appartementencomplex. Eerste voelde kleine schudden, gevolgd door een grote klap dan matig schudden gedurende ongeveer 5-6 seconden. Tweede aardbeving vond plaats ongeveer een uur na de eerste beving. Een meer het gebouw schudde en slingerde over de 47th verdieping met zeer sterke schudden. Ditmaal het schudden duurde een langere periode. Veel bewoners verlieten het gebouw. Geen schade binnenkant van het appartement echter enkele items niet schudden.
 • Mokpo - De eerste aardbeving, hoorden we een gerommel en voelde een trilling. Tweede beving was ernstiger en duurde langer.
 • Daegu - Ik heb in 2 eerdere aardbevingen geweest en niemand zoals deze. Ik woon in 3rd verdieping van 15 verdieping appartementencomplex. De eerste was zo luid en alles was hard schudden. De luidheid van het gerommel was krachtig. De tweede later met dezelfde intensiteit maar niet raken zolang de eerste mijn herinnering. Ik ben nog steeds in shock. Wauw
 • Pyeongtaek - Ik speelde xbox in mijn speelkamer met stereo koptelefoon op. De eerste schudde mijn stoel. Ik voelde me alsof iemand me duwde. Ik ben bang dat ik in het midden van mijn spel. Ik kom uit het noordwesten in de Verenigde Staten. Ik ben gewend aan aardbevingen. Ik wist dat een tweede zou komen en het deed en duurde zoals 20 seconden van matige sterker schudden.
 • Busan - De eerste bevingen waren zwak, maar uiteraard een aardbeving, de tweede set waren sterker en schudde straatlantaarns ongeveer 10 seconden nadat de naschok klaar was. Onze koelkast begon clunking en klinken als een stervende auto met een messed up transmissie. Niet langer houdt het voedsel koud. Anders is alles in orde is.
 • Suncheon - De eerste aardbeving duurde ongeveer 5 seconden of zo, op de 8th vloer, de plaats van het instituut. Het gebouw wankelde, wiegend me zacht heen en weer in mijn klas. De naschok was een beetje sterker, voelde zich rond 8: 30pm, terwijl ik in het midden van het onderwijs. Studenten bezorgd, maar er was geen schade en niets viel. Geen schade aan mijn appartement ofwel toen ik na de les, die op de 18th vloer. De eerste aardbeving Ik ben hier gevoeld sinds woon hier al 5 jaar.
 • Ulsan - Drie verhalen gebouw schudde meer dan 20 seconden. Sommige meubels werden geschud maar niet genoeg te vallen. Het is 12: 51 AM, zijn er meer dan tien keer van licht schudden geweest.
 • Busan - Ik zat op mijn bed toen ik hoorde gerommel geluiden gevolgd door een sterke schudden van mijn bed. Ik droeg snel mijn schoenen en liep uit het gebouw. Het werd schudden 30s. Slechtste minuut van mijn leven.
 • Busan - Vilt twee bevingen op de 10th vloer in mijn appartement. De eerste schudde de gerechten in mijn keuken en verdween net over de verlichting. De tweede beving had een kracht. De muren waren zwaaien, de gerechten rammelen, en een spiegel viel van mijn plank! Ik rende naar de dichtstbijzijnde deuropening en ikzelf geschoord eronder. Pretty freaky. Toch schrikken. Vecht of vlucht instinct geschopt in een rush van adrenaline.
 • Kunsan AB - Maakte me wakker uit diepe slaap
 • Goyang - Niets rammelende maar kan gemakkelijk voelen onze 4th vloer schudden. Twee schudden sessies over 15 - 20 seconden uit elkaar. Computer tijd zei 8: 34
 • Pyeongtaek - Geen schade, maar een sterke schudden-tijdens beide aardbevingen.
 • Jinhae - Rond 10 uur was er een soort van raspen ruis en het gebouw schudde tweemaal -een grote ripple- niets viel van de muren of iets anders.
 • Pyongtaek - Op de 24th vloer, alles trilde, TV, stoelen en lampen. Het was duizelingwekkende voor een moment. Behoorlijk angstaanjagend.
 • Okpo - Ik was in de noraebang zingen 'Ik kan een aardbeving make-up in here "en vervolgens de kamer begon te schudden voor gelijkaardige 10 seconden idk Ik denk dat ik misschien een profeet
 • Seoul - Ik was 31 verdiepingen omhoog op een balkon met het doen van wat BBQ'ing. Ik denk niet dat dit is toegestaan, maar ik doe het toch. Het balkon is klein en je kunt helemaal te zien aan de grond door de barrière. Ik voelde me opeens het gebouw slingeren en greep op de richel om zich te concentreren en ervoor te zorgen dat ik niet licht in het hoofd. Het gebouw bleef zwaaien! Dit is mijn eerste keer dat het leven in een high-rise. I "googled" high-rise zwaaien. Ik kom uit California..earthquakes zijn niet nieuw ... maar hoogbouw zijn!
 • Daejeon - Voelde mijn bank schudden op de 18th vloer, opknoping lichten werden swingende links.
 • Yangsan - Meubelen schudde en had een glazen pot break ...
 • Gimahe - Eerst een: 5th verdieping van het hotel, veel gerommel en schudden. Tweede of misschien was dat de naschok: 3rd verdieping van een winkelcentrum, dingen viel, waterleidingen in een restaurant brak, vloertegels brak, dit duurde langer.
 • Daegu - Was op mijn toetsenbord schriftelijk aan de USGS over de 4.8 toen de grote hit ongeveer 40 minuten te laat. Building maakte lawaai en het geabsorbeerd de bewegingen in de grond - K-Park Apartments is een 26 verhaal vierkante appartementencomplex dat bleef enkele ogenblikken zwaaien na de aardbeving. Mijn auto's werden geparkeerd in de 3rd kelder onder de structuur - geen concrete afbrokkeling of stof waargenomen. Geen schade of verplaatsing van apparatuur of furnature
 • Daegu - Ik was op de 8th vloer, en ik en mijn hele familie voelde dit licht schudden. Niets viel tafels, dat wel.
 • Daejeon - De tafels in het restaurant schudde
 • Seoul - Mijn apartmnet schudde en slingerde een paar seconden
 • Seoul - Vilt de eerste 5.1 aardbeving op 7: 45PM op 2016.9.12, die een zwak gerommel dat duurde niet langer dan 40 seconden was. Ik voelde dan de 5.8 naschok rond 8: 33 die duurde voor veel minder. Ik kon het verschil in sterkte tussen de twee niet vertellen en kunnen zwakkere naschokken gevoeld hebben sinds die tijd.
 • Ulsan - Eerst een, september 12th, sterk schudden, man kwam uit de vloer in de douche, ik gleed bank. Linker gebouw, wonen op de 42nd vloer. Over 45 minuten later, op straat, gebouwen zwaaien, suv schudden. Veel sterker dan de eerste, duurde 15 seconden. Iedereen geëvacueerd voor 2 uur. Cellen zonder service. Niemand wist waar te gaan of wat te doen. Heel eng. September 13th, sterke naschok met een 3 of 4 rond middernacht. Nog steeds het gevoel kleine bevingen hier. Nerveus.
 • Busan - Ik ben op 6th vloer. Het schudden over 15 seconden
 • Busan - Rond 20: 35 KST.
 • Daegu - Lichte schudden
 • Busan - Aftershock van de grote vorige week. Zwakke schudden maar zeker merkbaar
 • Changwon - We waren op de 10th verdieping, en ons appartement begon te schudden als de binnenkant van een auto uitwijken. Geen schade, dan een nep-plant vallen van een plank. Gewoon onze zenuwen. Het was onze eerste (en tweede) aardbeving.
 • Changwon - Ik was in de kamer met mijn 2 kinderen. Ik voelde me een zwak schudden.
 • Asan - Vilt lichte schudden in mijn kamer.
 • Daegu - Matig schudden. 20 seconden
 • Gyeonggi-do Icheon-si - Ik voelde me heel duizelig en ik zag het water op mijn pitcher schudden.
 • Ulsan - Ik zat op toillet in het hotel "Il Sole" in de 4th (ze noem maar 5th) verdieping, en maakte een grote klus, zeer indrukwekkend :)
 • Pohang - Enkele scheuren in balkon
 • GEOFON Zuid-Korea September 12 11: 32 5.5 13 MAP Ik voelde het INFO
 • Gwangju - Mijn bed en het gebouw trilde. Geen schade
 • Sacheon-Si - Zeker voelde wuivende / schudden van het appartement op de 11th vloer. Kon beweging van muren / windows te zien. Langer heeft geduurd dan enige aardbeving die ik heb meegemaakt. Vrij sterk en soortgelijk gevoel naschok.
 • Seoul - Op 17th verdieping voelde eerst maar wist niet dat dit gebeurt
 • Asan - De sterkste schokken die ik ooit heb gevoeld, had me trillen in mijn laarzen. Sommige mensen liet mijn 6 verhaal flatgebouw om te controleren wat er gaande was, heb ik gekozen om binnen te blijven op de 5th vloer.
 • Seoul - Vilt het bed te schudden een beetje.
 • Nowon-gu - Mijn stoel en de monitor schudden merkbaar.
 • Seoul - Vilt de schudden bij ongeveer 2040 lokale tijd Seoul. 6th verdieping appartement voelde zwaaien en lichte trilling van de bank.
 • Seoul - Was niet zeker of het was eigenlijk een aardbeving totdat ik heb het opgezocht. Zeer zwakke zwaaien in het gebouw
 • Okpo - Geen schade aan eigendommen, maar scheet in mijn broek (tweemaal)
 • Seoul - 28th vloerlamp schudden gedurende ongeveer 20 seconden
 • Songtan - Vilt de eerste quake..3 tweede duratiom 5. Naschok voelde sterker, maar kortere duur
 • Seoul - 3 seconden per stuk, 5th vloer
 • Gimcheon - Werd in het spelen van games op de 2nd etage van mijn appartement. TV, koelkast en vrijwel alles schudden zeer merkbaar. Hoorde gerommel en het gebouw en appartementen in de buurt van mij waren gemakkelijk zichtbaar te schudden. Duurde veel langer dan een beving ik heb gevoeld.
 • Yeonggwang - Zwakke schudden. Vergelijkende om 2-3 op Shindo schaal (gebruikt om te leven in Japan in de regio Tokai en voelde trillingen regelmatig). Duur was veel meer hoor. Over 10-15 seconden op eerste en 20-30 seconden op de tweede.
 • 천안시 - Ik voelde me niet de eerste, maar al mijn collega's hadden het over het. Ik denk dat ik had niet het gevoel omdat ik liep naar het kantoor. Ik zat aan mijn bureau voor de tweede, die was veel sterker en duurde langer, misschien 30 seconden. De drie van ons links besloten ons werk konden wachten en we namen de trap op uit het gebouw.
 • Suwol - Ik ben op de 24th Floor en voelde alsof het gebouw ws stuiteren voor ongeveer 5 Sec
 • Busan - Eerste tremor was in 19: 50, het was sterk en veroorzaakt me om te verhuizen naar een deuropening. Ik wachtte een tijdje, maar geen onmiddellijk na schok alleen om te beseffen dat dit een foreshock een meer krachtige beving volgde rond 20: 40, dit zorgde ervoor dat ik mijn 20th verdieping flatgebouw verlaten door het trappenhuis.
 • Daegu - Crazy schudden
 • EMSC Zuid-Korea September 12 11: 32 5.4 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Nowon-gu, Seoel - Mijn bed schudde toen ik zat erop. De naschokken waren sterker, over 35-40 minuten later.
 • Pyeongtaek - Villa hoorbaar schudde ongeveer 1 tweede
 • Seoul - Ergens tussen zwak en licht schudden, duurzame voor ongeveer 10-15 seconden, voelde als twee golven. Ik was binnen, gezeten, op de achtste verdieping, bleef voelen na staan.
 • Seoul - Op de 12th verdieping van mijn gebouw, voelde room zwaaien, zag gordijnen bewegen. Mijn vriend zat naast me niet al te merken.
 • Gwanin-Myeon - Heb niet het gevoel dat de eerste beving, maar voelde de naschok dat ongeveer 45 minuten daarna is gebeurd. Zat op mijn bed, en het bed begon te schudden.
 • Pyeongtaek / Anjung-Ri - Geen schade, vroeg ik mijn dochter als ze het schudden kon voelen dat ik voelde, terwijl liggend op de bank. Ze merkte dat de plant was exponenten een beetje. Duurde ongeveer 10 seconden.
 • Gimhae - Niets gebroken, maar had veel te schudden en gerinkel gaande. Voelde het voor het eerst aan het werk op de 6th verdieping en vervolgens de naschok thuis op de vloer 2nd misschien 40 minuten later.
 • GEOFON Zuid-Korea September 12 10: 44 5.0 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Gunsan - Net genoeg beweging te merken
 • Busan - Maakte me wakker.
 • Pyongtaek - Vilt binnen op 5th vloer. Het leek niet mensen lijken buiten opgemerkt.
 • Aju-dong, Geoje-si - Building schudde voor 5 om 10 seconden.
 • Songtan - Geen schade
 • Yakmok-Myeon, Chilgok-gun, Gyeongsang-bu - Heard boom, voelden sommige schudden, zag gordijn schudden. Geen schade. Dacht dat Noord-Korea zou hebben nuked Daegu of Busan. Oeps.
 • Changwon - Voelde het op de 3rd verdieping van een gebouw. Alles wat op mijn bureau verhuisd. Schudden was voor ongeveer 5-10 seconden.
 • Waegwan - Schudden voor maximaal 10 seconden. Geen tekenen van schade, maar niet te negeren.
 • Daegu - Geen schade aan eigendommen. Kamer was te schudden voor een beetje.
 • Geoje Island - Muren geluiden en kroonluchters zwaaide overdreven. Ging voor ongeveer 7 seconden.
 • Daegu - Gevoeld van 14 vloer, geen schade.
 • Chilgok-gun - Lichte schudden die al snel werd matig schudden. Reed iedereen op het blok uit van hun gebouwen
 • Daejeon - Niet van Kim :-) Hope mensen zijn veilig daar beneden
 • Anjeong-ri - Op de 12th vloer, voelde stoel schudden en zagen een paar dingen op mijn bureau schudden. Niets viel, geen schade.
 • Gimpo - Het huis trilde
 • Daejeon - Hoorde lawaai dan matig schudden 7 8-sec, geen schade.
 • Pohang - Geen schade wat dan ooit. Maar in ieder geval 30 seconden lang. We ervaren een aardbeving hier niet te lang geleden, maar het was bijna net zo lang.
 • Pyeongtaek - Shook voor ongeveer 5 sec. Keek naar mijn kamergenoot en vertelde hem dat ik voelde schudden, en hij zei dat hij voelde het ook, maar hij dacht dat hij gek werd.
 • Seoul - Niet veel te zeggen, gewoon voelde mijn kamer te schudden een beetje
 • Fukuoka - Lichte schudden
 • Daegu - Shook voor ongeveer 5-10 seconden. Wanden en vloer zijn cement, dus ik dacht dat er iets zou gaan geven. Niets brak en viel, maar het had me af of het zou gaan meer gewelddadige te krijgen. Een rommelend geluid (zoals een 40 Wheeler was het passeren in de buurt) vergezeld het schudden, die was licht in het begin, maar kreeg zwaar voor 3 seconden. Mijn katten zijn nog steeds rondlopen zeer behoedzaam, 30 minuten later.
 • Geumsan-Myeon, Jinju Stad - Was met mijn vriend op de 2nd verdieping van een nieuw gebouwd herenhuis. We zaten op de grond en voelde licht schudden. Keek naar buiten en zag de klanten in het restaurant onder ons niet in de gaten. Gekeken naar de high-rise appartementen complex aan de overkant van de straat en zag een aantal mensen die uit hun balkon. Geen zichtbare schade aan het pand of de straat. Mijn Koreaanse vriend zei dat het was de grootste die hij ooit heeft gevoeld in Korea.
 • Gumi - 5th vloer, schudden duurde ongeveer 20 seconden, de laatste 5-10 gebouwd in intensiteit. Niets viel, geen gewonden. Lichte beweging van een bureau schudden.
 • Seongnamsi - Hele gebouw trilde. Ik was op de derde verdieping en ik kon se dingen in beweging.
 • Daejeon - Het eerste wat we al was Noord-Korea, gelukkig niet
 • Daegu - Sterke schudden afneemt dan 15 sec. Geen merkbare schade. Niet zo hevig als die van 2 maanden geleden, maar duurde langer. Geen hoorbare sonic boom die ik hoorde en voelde van de ene ten oosten van Ulsan.
 • Waegon - Na de schok voelde erger.
 • Yeongdeok - Voelde gewoon de tweede ... met een paar seconden deze keer, de eerste keer was rond 20 seconden.
 • Daejeon - Lichte shakes en tremoren. Kon zien en voelen het meubilair schudden
 • Seoul - Geen schade. Lichte schudden op een 4th verdieping appartement.
 • Geoje - Tweede aardbeving ongeveer 50 minuten later, langer en lijkt enigszins sterker. Geen zichtbare schade. Bewaard beven geruime tijd.
 • waegwan - Tweede aardbeving vandaag binnen een uur. schudde het gebouw en duurde ongeveer 15-20 seconden.
 • Daegu - Vilt schudden in mijn villa. Misschien 15 minuten later was er een naschok.
 • Daegu - Ik vond het op 10th vloer. Zelfs cups trilden
 • Waegwan-eup - Was in supermarkt, voelde als een trein passeert vlak bij het gebouw
 • Gangneung - Zeer licht schudden. Misschien nog niet opgevallen dat had ik niet geweest ttold de reden KakaoTalk is offline is het gevolg van een aardbeving in de buurt van hun gebied.
 • Pyeongtaek - Ik zat op de vloer op de tweede verdieping apt en voelde zwaaien, maar niemand anders deed, dus ik nam aan dat het een grote vrachtwagen voorbij. Dan is alles 7 mensen in het huis voelde een sterkere naschok later.
 • Incheon Airport - 5-10 seconden schudden, 7th verdieping van het hotel. Merkte niet de eerste.
 • Cheongju - Building schudde zeer merkbaar alsof getroffen door iets. Niet op de hoogte van eventuele schade.
 • Songtan - Floor had een lichte schuifel op de vierde verdieping van mijn gebouw, geen schade.
 • Seoul - Plotselinge zwakke schudden die duurde een paar seconden gevolgd door intermitterende zeer zwak shakes
 • Uijeongbu - De eerste was klein. De tweede schudde voor een goede 10 seconden.
 • Deokpo, Geoje - Net voelde een sterke naschok ongeveer 10 minuten geleden.
 • Seoul - Vilt tweemaal op 10th vloer. Eerste schudden 2-4 seconden, en de tweede ongeveer een uur later voor 5 om seconden 10 en een beetje sterker.
 • Pyeongtaek - Bed schudde, geen noemenswaardige schade
 • Seoul - Onze hanglamp bewoog. De hele tafel had de 'wave' gevoel gaan doorheen het zoals ik trok. Geen schade. 11th vloer.
 • Ansan - Mijn huis schudde.
 • Songtan - Gentle schommelen 3 seconden heen en weer. Geen schade, geen sirenes.
 • Pyeongtaek - Geen schade, geen meubels verstoorde slechts licht rocken in derde verdieping appartement
 • Gyeongsangbuk-do - Met mij gaat het goed!
 • Anjung, Pyeongtaek - Het leggen op mijn bank en voelde het schudden, tegelijk met straaljagers door vloog. In eerste instantie dacht ik dat het uit de jets, maar niets schudt wanneer ze vliegen meestal. Dus toen las ik dat het een aardbeving.
 • Pyongtaek - Maakte ons appartement rumble
 • Busan - De 1st een leek als een soort van giek en duurde ongeveer 3 seconden. Aftershock, denk ik, was een stuk langer (10 seconden) onder schudden, maar leek minder ernstig of andere manier? Misschien omdat ik het gevoel had dat het zou komen. Geen schade.
 • Seoul - Ik voelde me als de wasmachine in ons appartement was in droge modus en had een baksteen in te schudden onze apt. Niet gek, maar gemakkelijk te voelen.
 • USGS Kyonju, Zuid-Korea September 12 10: 44 4.9 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Goeje - Gebouw trilde
 • Daegu - Was ontwaakt uit een dutje. Licht tot matig schudden. Hond was overstuur.
 • Pohamg - Vilt twee replica's van de aardbeving in een PC-zaal. Het gebouw trilde zo waren de schermen.
 • Daejeon - Volgende net hit veel sterker dan de vorige
 • Seoul - Vilt, wel voelde een naschok van. Duurde ongeveer 10 seconden of zo. Dacht dat iemand stond te trillen mijn stoel. Cats kwamen beiden in de slaapkamer. 12th Floor.
 • Gangneung - Building schudde tweemaal voor 10seconds. 8th vloer. de foto's op de muren werden swingende. Geen schade gedaan, maar heel sterk genoeg om ons bang te maken
 • Seoul - We zijn op de 10th verdieping van een dienst verblijfplaats en we konden de vloer bewegen voelen, de deuren iets schudden. Het duurde een paar seconden net genoeg af te vragen wat er gaande was.
 • EMSC Zuid-Korea September 12 10: 44 4.9 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Jinju-Si - De taptop was open en het scherm werd klapperen. De bladeren van de plant in mij indoor pot werden zwaaien. Het hele appartement en de vloer trilde.
 • Daegu - Vilt in het appartement. Behoorlijk zwaar schudden ... gebouw rommelde dingen bevestigd aan muren viel.
 • Fukuoka - 8: 32pm. Sterkere deze ... langere tijd schudden en gebouw in intensiteit.
 • Suyeong - Dat was super eng. Ik liep uit het gebouw !!
 • Cheongju - Voelde gewoon het hele gebouw schudden driemaal na een paar seconde interval. Geen schade nog niet gezien. Ik hoop dat iedereen is goed, veilig en gezond.
 • Gonghang-RO - Hij schudde mijn bed licht terwijl het bepalen op ongeveer 8: 30 uur.
 • Daejon - De eerste aardbeving schudden zes seconden, tweede beving schudden 12 seconden hele gebouw zwaaide, scheuren in de buitenkant van het appartement rond Windows en op 25th vloer dingen bewegen op de planken en tellers.
 • Cheonan - Ik liep terug naar het kantoor na de les en voelde niet de eerste, maar iedereen zitten werd er over te praten. De drie van ons later nog voelde de tweede. Het gebouw schudde gedurende ongeveer dertig seconden. We waren allemaal rammelde en kozen ervoor om onmiddellijk te verlaten, kiest voor de trap in plaats van de lift.
 • GEOFON Zuid-Korea Juli 05 11: 33 4.8 20 MAP Ik voelde het INFO
 • Geoje - Over 10 min geleden twee zwakke aardbevingen voor een korte periode (10 sec apart).
 • Busan - Licht schudden, ratelend items in de koelkast, gebouw schudden.
 • Busan - Ik voelde een kleine aardbeving in Busan, Korea rond 8: 35pm lokale tijd. Niets kapot of verplaatst in mijn appartement, maar het schudden was zeker opgemerkt door mijn vrienden in de stad ook.
 • Songdo - Zeer zwak schudden. Geen schade, geen uitval
 • Daegu - 8th grond, grote appartementencomplex.
 • Changwon-si, Masanhappo-gu - Vilt matig schudden
 • Changwon-Si - Geen schade. Live op de 19th verdieping van een flatgebouw ... schudden sterk genoeg te schudden / trillen onze meubelen voor ongeveer 30 seconden was.
 • Busan - ....................
 • Gumi - Bed schudden. Fotolijst omgestoten
 • Songtan - Mijn bank slingerde een beetje, maar niets belangrijks
 • Waegwan - Er knetterde zware bel op mijn bureau en schudde de monitor merkbaar
 • Busan - Ramen en kozijn schudde als een sterke wind. Geen bekende schade.
 • Geoje-Si - 22nd vloer - gebouw langzaam schudden links en rechts voor ongeveer 20 seconden. Zeker voelde de trilling ...
 • busan - Shook het bed een beetje. Was gewoon dommelen en het schudden me wakker, het is mijn eerste aardbeving!
 • Ulsan - Voelde licht schudden en kleine dingen in beweging.
 • Andong-si - Milde schudden van computermonitoren en trillingen van de stoelen
 • Busan - Ik was eerst na woon hier al 8 jaar.
 • Busan - 20th appartement schudde sommigen sloshinh aquariumwater rond en freaking out huisdier. Geen schade. Lift knock-out van de commissie in nabijgelegen gebouw
 • Ulsan - Het hele gebouw schudde. Eng.
 • Ulsan - Building schudde een paar seconden. Vrienden rond stad voelde me ook schudden.
 • Ulsan 중구 - Huis schudden
 • Ulsan 중구 - Huis schudden
 • Ulsan - Vilt op de 19th verdieping van een flatgebouw. Steady schudden gevolgd door een sterke schok. Schok voelde als een plotselinge daling en stijging van de grond. Totale schudden tijd rond 20-30 seconden. Geen schade binnen opgemerkt. Opknoping lichten swingende. Sterkste van de drie aardbevingen ik heb gevoeld in Ulsan tot nu toe.
 • Daegu - 6th verdieping van 30 + FL Apt. Milde schudden rammelde lichtpunt. voelde licht schudden dan milder schudden. ~ 7-8 sec. duur.
 • Ulsan - Up down schudden met als een trillende geluid dat duurde ongeveer 5 seconden
 • Daegu - 2nd appartement deuren ramen bed schudden
 • Ulsan - Building schudde, vrouw sprakeloos, vroeg zich af wat er gebeurde.
 • Gyeongju - Hond begon te blaffen 2 seconden voor het huis begon te schudden. Lawaai, schudden maar niets gebroken
 • Waegwan - Geen schade die ik ben me bewust van yet..though Ik denk dat ik hoorde dat sommige oude betonnen crack. Zat in mijn kussens bureaustoel en voelde me alsof ik net had gereden een kano over een paar kleine golven. Een beetje van desoriëntatie bij het gevoel van het. Heb niet het gevoel één meer dan 40 jaar. Tijd op mijn computer zei 8: 34pm lokale tijd. Ging naar buiten en vond een paar andere mensen die zeiden dat ze voelde het ook. Dus ik was niet gek ..
 • Daegu - Over 2035, 5 juli 16, was ik op de troon en voelde de hele wc schudden. Gedachte, slechte plek om te zijn ...
 • Gumi - Bouwen schudde een paar seconden
 • Busan - Apt gebouw trilde gedurende ongeveer 20 seconden
 • Gyeongsan-Si - Ik voel me gewoon mijn schuifdeur schudden. Hoorde een luide explosie. Ik dacht dat een enorme voertuig kwam in een ongeval buiten mijn appartement.
 • Daegu - Pre-shock en shock voelde, met ingang van 2158, geen naschok gevoeld. 2nd verhaal van een 2 verhaal BLDG gebouwd USAF normen.
 • Gyeongsan - Geen schade aan eigendommen
 • Ulsan - Intense schudden van bed voor een korte periode
 • Busan - Wij leven op de 15th verdieping van een 23 verdieping appartementencomplex. Het schudden en bewegen werd duidelijk gevoeld en duurde ongeveer 10-15 seconden.
 • Daegu - Op de derde verdieping van een Engels academie midden in het centrum. Geen studenten waren aanwezig en ik was staren (lange dunne kamer met twee lange tafels in een rij) in de richting van de deur, na te denken over een aantal vragen wanneer de tafels / kamer begon te schudden mild in een cirkelvormige beweging. Heel angstaanjagend!
 • Busan - In gelijkvloers appartement. Er was een duidelijke zijwaarts schok in de grond misschien 3 - 4 secs duur dan wat je kon horen de schokgolf voorbij laten gaan door het gebouw ... geluid / voelde als een sinusvormige golf passeert opwaarts door het gebouw ...
 • Daegu - Artikelen schudden rond
 • Ulsan - De eerste aardbeving, 5th verdieping appartement schudden, ramen rammelen, verlichtingsarmaturen swingende, glas rode wijn niet gemorst. Geen zichtbare schade aan gebouw.
 • Asan - Verrassend, enigszins verontrustend
 • Geoje - Ik vond het twee keer om ongeveer 20: 32. 1st tijd voor ongeveer 20 seconden, breek dan 10 seconden gevolgd door ongeveer 15 seconden schudden (het voelde zo lang). Ik was op mijn bed, 15th vloer, trillingen op het bed was duidelijk merkbaar. Mijn 1st en best eng als je niet weet wat het is of hoe te reageren.
 • Dong Gu Ulsan - Geen schade, maar heel beangstigend
 • Dong-gu Ulsan - Was uit het lopen van de hond bij Daewangam Park, voelde de grond geslingerd onder mijn voeten voor een goede 20 secs. Eerste aardbeving ervaring, heel eng
 • Daegu - Merkte het bed en dressoir schudden. Alleen duurde ongeveer 10 seconden of zo.
 • Ulsan - Mijn moeder is plaatsing op de bus toen ze zei dat het bewoog daarna een geluid als een thounder of meer als een keten die op de hendel abouve ... Mijn moeder vertelde mij en mijn zus te gaan onder de tafel .. Mijn vader kwam zeggen dat het water in de toiletpot bewoog. We seached erover was er een eathquake 10 km onder de zee .. We leven in 19 vloer mensen die boven ons wonen zou kunnen hebben fealt is stronger.hope iedereen herinnerde rustig en veilig was
 • Suncheon - Ik was het kijken naar een tv-show op mijn bed en ineens een voelde een zacht schudden.
 • Busan - Over 5 seconden. Geen schade.
 • Jinhae - Schudden van het gebouw op 14th verdieping van flatgebouw
 • Gimcheon-si - Ongeveer een seconde schudden
 • Ulsan - Licht schudden van de vloer voor een paar seconden, geen beschadigingen
 • Daejeon, Dae-Dong - Merkbaar schudden van foto's. Tv en computer monitor zichtbaar trillen.
 • Geoje - Ik was op het bed, ik voelde me licht schudden, rond 20.33.
 • Changwon - Licht schudden
 • Busan - Appartement en meubels schudde maar niets brak.
 • Busan - Licht schudden, de inhoud van de koelkast schudde, het bouwen zichtbaar schudden.
 • Ulsan - Begon als een kleine rumble, voelde het in mijn bum als ik op de grond zitten, dacht dat het was het vliegtuig overhead. Echter, schudden begon echt intens, deuren, ramen rammelen luid, voelde alsof het gebouw kraakte en kreunen, evenals een lichte wiegende beweging. Sommige dingen viel uit de schappen en brak. Zaterdag in de nasleep, als een nieuw persoon.
 • Gyeongsan - Zitten in bureaustoel. Voelde het gebouw schudden voor een paar seconden.
 • Goseong-Gun - Ik was op de 2nd verdieping en ik kon de beweging van wuivende op mijn bed te voelen.
 • Daegu - Licht schudden. Lang genoeg dat ik wist dat het niet het verkeer, maar niets te spannend gebeurd. Gewoon mijn muur doo-papa's schudden een beetje rond.
 • Busan - De Windows schudde en rammelde alsof er een sterke wind waaide. 5-10secs
 • USGS Ulsan, Zuid-Korea Juli 05 11: 33 4.8 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Zuid-Korea Juli 05 11: 33 4.8 20 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Zuid-Korea December 21 19: 31 4.5 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Gunsan - Geen schade, beveiligingscamera's werden teruggezet. Ik werd gewekt door een slingerende mijn gebouw
 • Gunsan - Schudde mijn gebouw
 • Namyangju - Ik sliep en het schudden me wakker.
 • Gongju - De aardbeving gebeurde terwijl ik sliep op het moment 4: 00am ish ..., maar het voelde mijn bed en gebouw schudden voor een goede paar seconden voordat het stopte. De shake deed me wakker uit mijn slaap.
 • Seokgeun - Vilt schudden ongeveer 2 seconden en de deur rammelen. Heb je me uit bed om te zien wat er mis was.
 • Buyeo, Zuid-Korea - Het schudden maakte me uit van een dode slaap, maar er was geen schade die ik ken.
 • Gwangju - Ik was wakker 4.30am en voelde alsof iemand het bed had geschopt en de matras iets bewegen heen en weer voor ongeveer 3 seconden. Ik vroeg mijn vrouw -die was wakker grading exams- maar ze voelde niets.
 • Kunsan - 430 uur wakker om mijn gebouw schudden. Duurde slechts een paar seconden. Iedereen die ik sprak op het werk wakker op hetzelfde neer.
 • Daejeon - Geen schade aan niets voor zover ik weet. Ik werd wakker a4: 30 ben en voelde schudden alsof iemand was schud mijn bed, maar een of andere manier kon ik vertel het hele build trilde. Ik hoorde ook een laag rommelend geluid en samen dingen rammelende van het schudden.
 • USGS Yonmu, Zuid-Korea December 21 19: 31 4.5 10 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON Zuid-Korea December 21 19: 31 4.4 7 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON Zuid-Korea Mei 17 22: 02 4.7 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Pyeongtaek - Voelde een slingerende sensatie, was niet zeker wat er gaande was totdat ik hoorde mijn deur rammelen. Rond gevraagd en het werd bevestigd door een vriend in het volgende gebouw. Allereerste beving.
 • Seoul - Op dinsdag, 1st van april, rond 5 am, ik voelde het gebouw en mijn bed trilden over 10 seconden

 • Gegevensbronnen courtesy: USGS - EMSC - GFZ - GEONET

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Uw E-mail (niet verplicht)
  Land waar u de aardbeving gevoeld
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Mensen Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Milieu :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Mensen
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Milieu :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Mensen Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Milieu : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Milieu : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Schrijf hieronder uw ervaring + laat ons weten als uw eigendom beschadigd is (zelfs lichte schade) of als u kennis van eventuele schade veroorzaakt door deze aardbeving hebben. (Max. 500 tekens)

  Spreek je gedachten

  *