Belangrijke historische aardbevingen in Nepal

Laatste update: mei 12, 2014 op 5: 25 pm door door

De lijst van de 50 meest recente aardbevingen in dit land is te vinden aan de onderkant van deze pagina.

Aardbevingen Nepal Klik op deze afbeelding om hem te bekijken in full size - Gegevens hoffelijkheid databank NOAA Natuurlijke gevaren

Earthquake-report.com eigen schade OVERZICHT lijsten: 2013 - 2014
(Gebaseerd op onze ervaring het meest complete overzicht schade in de wereld)


Earthquake-report.com is een onafhankelijke NGO website die alleen overleeft als gevolg van (meestal kleine) Particuliere giften. Uw gift wordt zeer gewaardeerd.


Label info : M = Omvang, D = Diepte (km), Tijd = UTC-tijd

SRC Regio GMT Datum / tijd M D INFO
EMSC Nepal April 24 11: 19 4.2 10 MAP Ik voelde het INFO
USGS Ramechhap, Nepal Februari 27 04: 21 4.6 25 MAP Ik voelde het
GEOFON Nepal Februari 27 04: 21 4.6 10 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Nepal Februari 27 04: 21 4.6 10 MAP Ik voelde het INFO
USGS Ramechhap, Nepal Februari 27 03: 37 4.7 10 MAP Ik voelde het
GEOFON Nepal Februari 27 03: 37 4.7 10 MAP Ik voelde het
EMSC Nepal Februari 27 03: 37 4.7 10 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Nepal en india grensgebied Februari 18 00: 15 4.0 10 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Nepal Februari 04 12: 13 4.4 10 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Nepal en india grensgebied December 01 16: 52 5.2 40 MAP Ik voelde het INFO
GEOFON Nepal en india grensgebied December 01 16: 52 5.0 18 MAP Ik voelde het INFO
USGS Namche Bazar, Nepal November 27 23: 35 5.4 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Namche Bazar - We verbleven in een lodge net zoals je in Namche Bazar kwam. We waren al wakker. Je zou kunnen sommige dieren maken rare geluiden te horen. Toen begon onze lodge nogal wat schudden gedurende ongeveer 10-15 seconden. Mensen renden naar buiten.
 • GEOFON Nepal November 27 23: 35 5.2 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Kathmandu - Lichte schudden wakker aan het eind (s golven) als gevolg van blaffende honden meer dat als gevolg van het schudden
 • Namche Bazar - Vilt rollen en schudden. hoorde sirenes
 • Kathmandu - Schudden deuren en meubels in huis, weet niet van enige schade,
 • Kathmandu - Geen materiële schade, maar het werd verlengd dan normaal teken van naderende sterke men in de toekomst dus proberen om aardbeving bestendig huis te bouwen in eartquake resistente plaats mogen alle beinga gelukkig zijn
 • Lalitpur - De kleding in de kast zwaaide zachtjes, terwijl de kast kraakte.
 • Kathmandu - Ratelende en schudden van het gebouw
 • Bandipur - Geen schade hier bekend. De schok wakker iedereen en we wan uit het huis
 • Ktm - Rollend aardbeving, een liitle lange duur
 • Katauti Khola - We voelden ons een lange, maar niet gewelddadig schudden. Als het einde van een golf in een diepe oceaan. Geen schade. Het werd ook gevoeld in Pokhara.
 • Lalitpur - Het was 5-23 in de ochtend voelde ik de natuurlijke schudden als het schok werd ik wakker, maar er is geen schade.
 • Kathmandu - Mijn bed wiegde me wakker ... als een golf. Ik hoorde veel blaffende honden. Er was geen schade.
 • Kathmandu - Zacht
 • Kathmandu - Vroege morgen. Werd wakker naar bed te schudden.
 • Machermo - Opgetreden rond 5: 20 lokale tijd. Was half in slaap, maar volledig gewekt door verdringen.
 • Pokhara - We zaten op de 6th vloer Ik voelde het gebouw schudden en de ramen rammelden. Genoeg om me wakker. De honden begonnen te blaffen.
 • Gokyo - Asleep in theehuis in Gokyo - vrij sterke schudden 5 seconden of zo.
 • EMSC Nepal November 27 23: 35 5.4 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Xizang-nepal grensregio Oktober 15 12: 37 4.1 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Nepal Oktober 12 08: 29 4.1 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Nepal Oktober 11 07: 08 4.6 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Nepal Oktober 07 04: 52 4.2 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Cf - Ahhhh ik viel zo hard mijn been omgedraaid op het andere been dan dat been geraakt dat been dus dan dat been brak toen dat elleboog brak
 • USGS Nagarkot, Nepal September 18 17: 14 4.2 24 MAP Ik voelde het INFO
 • Kolkata - Geen schade gedaan .. maar de beving werd gevoeld door mij, terwijl ik plat op mijn bed lag ... de ventilator overhead was zeer licht heen en weer bewegen ... airco was op en ventilator was niet gebruikt all..I controleerde mijn muur clock..It was bijna middernacht 12 van 15th September..I verdieping wonen 3 van een appartement.
 • Delhi - Ik voelde het
 • SILIGURI - Geen schade, maar geen info ofwel en mensen in paniek
 • Banepa - Het was matig schudden maar beetje krachtig en ik heb het gevoel voordat ik voelde het. Zelfs ik hoorde viberate klinken voordat ik voelde het schudden.
 • EMSC Nepal September 18 17: 14 4.2 10 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON Nepal September 18 17: 14 4.4 14 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Nepal September 18 17: 12 4.6 10 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Jumla, Nepal September 10 00: 46 4.9 35 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Nepal September 05 02: 04 4.5 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Nepal September 05 00: 37 4.1 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Nepal en india grensgebied Juli 23 06: 14 4.1 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Nepal Juli 07 22: 23 4.1 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Nepal Juli 07 11: 53 4.4 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Nepal Juli 07 08: 59 4.3 10 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Dipayal, Nepal Juni 29 09: 10 4.6 9 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON Nepal Juni 29 09: 10 4.8 15 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Nepal Juni 29 09: 10 4.6 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Nepal Juni 22 13: 00 4.1 10 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Nagarkot, Nepal Juni 21 05: 49 3.6 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Nepal Juni 21 05: 49 3.6 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Kathmandu - Op de derde verdieping van een kantoorgebouw. Iedereen liep de trap af en bleef op de parkeerplaats voor ongeveer 15 minuten.
 • EMSC Nepal Juni 13 23: 27 4.3 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Nepal Juni 02 23: 25 4.4 10 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON Nepal Mei 28 09: 39 4.8 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Xizang-nepal grensregio Mei 28 09: 39 4.7 10 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Nagarkot, Nepal Mei 28 09: 39 4.7 10 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Kirtipur, Nepal Mei 23 19: 09 4.3 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Nepal Mei 23 19: 09 4.3 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Kathmandu - Wakker om vergoeding van links naar rechts schudden 5 seconden ongeveer denk ik. sliep geen schade gezien of gehoord. de meeste mensen slapen, maar de dronken mensen feesten in de volgende kamer alle liep uit op de straat schreeuwen en didnt terug te komen binnen voor 30 mins
 • Kathmandu - Werd wakker van een initiële schok en de behoefte gevoeld blijven licht schudden voor 20-30 seconden.
 • Kathmandu - Le 23 / 05 / 2016 .23 h 57 sa ma reveiler grosse secouce 10 15 secondes
 • Lalitpur - Het maakte me wakker.
 • Lalitpur - Een kleine schok me wakker rond 1 uur plaatselijke tijd.
 • USGS Kathmandu, Nepal Mei 14 22: 45 4.3 22 MAP Ik voelde het INFO
 • Kopan - Mon ami népalais s'est Reveille en Sursaut et m'a dit de m'habiller si jamais il fallait sortir en urgence. Je n'ai rien senti personnellement mais bcp de Lumières se sont allumées et des gens ont CRIE.
 • EMSC Nepal Mei 14 22: 45 4.6 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Nepal Mei 13 23: 20 4.3 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Nepal Mei 12 19: 24 4.1 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Nepal Mei 11 08: 52 4.8 33 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Nepal Mei 11 01: 19 4.4 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Nepal Mei 05 04: 46 4.1 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Xizang-nepal grensregio April 26 09: 33 4.3 10 MAP Ik voelde het INFO

  Gegevensbronnen courtesy: USGS - EMSC - GFZ - GEONET

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Uw E-mail (niet verplicht)
  Land waar u de aardbeving gevoeld
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Mensen Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Milieu :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Mensen
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Milieu :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Mensen Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Milieu : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Milieu : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Schrijf hieronder uw ervaring + laat ons weten als uw eigendom beschadigd is (zelfs lichte schade) of als u kennis van eventuele schade veroorzaakt door deze aardbeving hebben. (Max. 500 tekens)

  Spreek je gedachten

  *