Belangrijke historische aardbevingen in Bangladesh

Laatste update: mei 11, 2014 op 11: 57 am door Door

De lijst van de 50 meest recente aardbevingen in dit land is te vinden aan de onderkant van deze pagina.

Aardbevingen Bangladesh Klik op deze afbeelding om hem te bekijken in full size - Gegevens hoffelijkheid databank NOAA Natuurlijke gevaren

TSU = Tsunami gegenereerd

Earthquake-report.com eigen schade OVERZICHT lijsten: 2013 - 2014
(Gebaseerd op onze ervaring het meest complete overzicht schade in de wereld)


Earthquake-report.com is een onafhankelijke NGO website die alleen overleeft als gevolg van (meestal kleine) Particuliere giften. Uw gift wordt zeer gewaardeerd.


Label info : M = Omvang, D = Diepte (km), Tijd = UTC-tijd

SRC Regio GMT Datum / tijd M D INFO
EMSC India en Bangladesh grensgebied Mar 21 15: 40 3.9 37 MAP Ik voelde het INFO
GEOFON India en Bangladesh grensgebied Jan 03 09: 09 5.6 36 MAP Ik voelde het
 • Agartala - Alles trilde
 • Agartala - Was het lezen van het boek toen mijn bureau geschud en iedereen was doodsbang in mijn huis.
 • Dhaka, BUET - Geen ongeval of geen schade van het pand.
 • EMSC India en Bangladesh grensgebied November 15 02: 10 4.7 38 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON India en Bangladesh grensgebied November 15 02: 10 4.7 38 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON India en Bangladesh grensgebied Oktober 26 06: 29 4.9 37 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC India en Bangladesh grensgebied Oktober 26 06: 29 4.8 40 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON India en Bangladesh grensgebied Oktober 23 15: 56 4.5 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC India en Bangladesh grensgebied Oktober 19 07: 20 4.4 36 MAP Ik voelde het INFO
 • stad - Ik las op dat moment en voelde schudden. Ik verblijf in 6th vloer
 • Chittagong, cuet - Alleen voelde tijdens kantooruren tijd en zittend op een stoel. Schudden was in Noord-Zuid richting. Veel mensen voelden cuet. Geen schade tot nu toe gemeld.
 • GEOFON India en Bangladesh grensgebied Oktober 19 07: 20 4.4 36 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON India en Bangladesh grensgebied Juni 27 00: 27 4.8 44 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Manikchari, Bangladesh Juni 27 00: 27 4.7 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Chittagong - Geen schade
 • Dhaka - Ik zag opeens de fles en bed lichtjes bewegen
 • EMSC India en Bangladesh grensgebied Juni 27 00: 27 4.7 10 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON India en Bangladesh grensgebied April 05 07: 42 5.0 18 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC India en Bangladesh grensgebied Oktober 29 22: 15 4.9 30 MAP Ik voelde het
  GEOFON India en Bangladesh grensgebied Oktober 29 22: 15 4.8 10 MAP Ik voelde het
  USGS Gaibandha, Bangladesh Augustus 28 19: 21 4.2 12 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC India en Bangladesh grensgebied April 27 12: 35 5.2 10 MAP Ik voelde het
 • Jhapa, Nepal - Zoveel lijden ... we allemaal in deze stad waren bang .... we waren in Evry de problemen, maar nu zijn we veilig ..
 • Muktinath, Nepal - Voelde gewoon nog een grote schok. Korter dan gisteren. De hele lodge schudde een paar seconden.
 • Bihar Sharif, Nepal - Belangrijkste bahut dari hui their maine drie keer shock ko voelde Kiya. loutere ghar me ek boom Haijo bahut schudden kar raha tha. belangrijkste bahut dari hui hun.
 • Bihar Sharif, India - Ik studeerde zeker ik zag dat mijn tafel is te schudden toen ik zag op frames werden ze ook schudden en na een uur weer ik voelde hetzelfde en vandaag op 26 april voelde ik weer de schok sommige scheuren hebben ook namen op de muur en een papaja boom in de open ruimte van mijn huis ook fall.i ben zo bang ......
 • Dinajpur, Bangladesh - O mijn God! Ik servive mezelf ....
 • Unnao, India - Kch zo zo ja Co du een een
 • Butwal, Nepal - Hier was enorm schudden vanwege earthquake.But niets hapenned voor mij, mijn familie en onze house.I voelde gevaar, want ik was in de bovenste verdieping en ik ging naar de begane grond en vervolgens naar een ploating de buurt van mijn house.After dat wij stopte buiten voor 20 minuten maar er was geen schudden na dat ik ging het huis binnen en ik was tv en weer een andere keer was er shaking.After dat we niet gingen naar binnen huis voor 2 uur en er was geen enorme shaking.At kijken avond na het eten van rijst we sliepen op baranda
 • Dhaka, Bangladesh - Gisteren [april 26,2015] Ik werkte op mijn laptop en rond 1 PM mijn stoel zeer zwak was schudden over 3-4 seconden controleerde toen ik de tv-nieuws en bevestigde dat het was een aardbeving.
 • Gorakhpur, India - In mijn leven, de eerste keer zag ik dat soort aardbeving. Net was ik voor sta discussie met mijn vrouw voor het plan om naar school te gaan van mijn zoon, en voelde huis beweegt / Schudden en ik zag in de spiegel en vond dat enige zwakte in mijn lichaam. maar na enige tijd iedereen waren schreeuwen, dan ikzelf en mijn vrouw verhuisd vanuit huis. Mijn kinderen waren in de school, gingen we naar school en kozen de kinderen. Van laatste 3 dagen kon ik niet zorgvuldig slapen. Ik bid altijd van God. We moeten ook voor Nepal bidden. In mijn l
 • Varanasi, India - Ik was op mijn thuis tv kijken met mijn vriend toen opeens zag ik mijn tv valt dan voelde ik dat iemand pusing mijn bed het was de tijd dat mijn hart klopt start zeer snel kloppend Ik rende naar buiten ik constateren dat veel mensen waren er en shuotin voor de aardbeving was het de firdt vrees ik voelde me zeer voor de eerste keer in mijn huidige leven
 • Bhairahawa, Nepal - Iets scheuren op zuil, vloer en muur van mijn huis. Tijdens de aardbeving voelden we ons allemaal goed wankel als we r drijvend op de boot.
 • Kathmandu, Nepal - Ik kan niet uitleggen hoe mijn huis dansen hier en daar ....
 • Kolkata, India - Ik voelde de schok .. We waren op het kantoor, maar kort na de EQ we vertrokken en verzamelden zich in de buurt van de tuin .. Bid voor iedereen is veilig en vreedzaam leven ..
 • Dhaka, Bangladesh - Ik slaap kreeg door 12.00 uur 's nachts, ik plotseling wakker te wijten aan een kleine beving schokte mijn vrouw, ze meteen sloeg me en ik voelde me ook hetzelfde
 • Paro, Bhutan - Gebouwen rammelde
 • Phuntsholing - We vonden het schudden net 15 min befo, 27 / 4 / 2015 ... we zijn zo gestoord
 • Dinajpur, Bangladesh - Bij 6: 45 uur in Bangladesh tijd, ik voelde Aardbeving. 1 sec blijven dan is alles normaal.
 • Rajshahi, Bangladesh - Geen schade gedaan op dit gebied. Mensen zijn in angst.
 • Dhaka, Bangladesh - Ik ben net klaar bidden Maghreb toen voelde ik drie of vier stevige bewegingen.
 • Dhaka, Bangladesh - Het was rond 1.15 uur en ook rond 6.45 pm ... ik was in de dokter kamer met mijn kind om checkup dan plotseling voelde ik hoofdpijn en stoel trilde voor 3 te secs 5.
 • Kathmandu, Nepal - Voelde het schudden alles trilde run naar een vrije ruimte tot dan was het weg.
 • Kathmandu - Mijn muur in de voorkant van mijn huis viel en de toren van Nepal medische college beschadigd en heeft een grote scheur en mijn huis heeft ook scheuren en de huizen van andere mensen ook ,,,,,,
 • Wangdue - Wij zijn op het kantoor van ,,, plotselinge schudden van mijn 54 gewicht geladen stoel gaf me het gevoel dat het EQ en rende weg binnen geen tweede ,,, tegen de tijd dat alle verzamelde en blijven 15 min buiten ,,,,,,
 • Dhaka - Ik zat op een stoel. plotseling verlichting en fans waren begonnen te bewegen! ik voelde alsof mijn hoofd is het spinnen en swingend! i waargenomen fotoframes op mijn tafel trillen! Ik rende meteen uit het gebouw en staan ​​om een ​​veilige kant van de weg! maar er waren geen schade. het was echt eng.
 • Dhaka - One Building over 20 verhaal gekanteld en leunde tegen het andere gebouw in Kemal Atattuk in Dhaka. Twee mensen overleden nadat muur stort in Bogra
 • GEOFON India en Bangladesh grensgebied April 27 12: 35 5.0 21 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC In de buurt van de kust van Bangladesh April 08 01: 43 4.6 20 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Sarankhola, Bangladesh April 08 01: 43 4.6 19 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON Bangladesh April 08 01: 43 4.8 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC India en Bangladesh grensgebied Jan 15 01: 33 4.2 55 MAP Ik voelde het
  GEOFON India en Bangladesh grensgebied December 21 05: 38 5.1 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC India en Bangladesh grensgebied Juli 22 23: 35 4.0 15 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON India en Bangladesh grensgebied Juli 22 22: 58 4.6 26 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC India en Bangladesh grensgebied Juli 22 22: 58 4.2 10 MAP Ik voelde het
  USGS India en Bangladesh grensgebied Juli 22 22: 58 4.2 14 MAP Ik voelde het INFO
  ER Net In: Aardbeving in Bangladesh? Voelde het? Mei 21 17: 02 0.1 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC India en Bangladesh grensgebied December 04 13: 05 4.8 10 MAP Ik voelde het
 • Arikha, Chukha - Arikha, Chukha: We voelden schudden bij 07.03 PM voor ongeveer een seconde of twee.
 • GEOFON India en Bangladesh grensgebied December 04 13: 05 4.8 23 MAP Ik voelde het INFO
 • Alipurduar - Na 24 uur wordt een aardbeving hapening.it was sterke aardbeving vullen us.yesterday bijna sametime aardbeving happen.but zeer zwak shakig.two dag zijn sterke schudden.
 • Dagana - Ik voelde de aardbeving rond 1919 lokale tijd
 • Jaigaon - Er waren zeker beven! Plotselinge sterke schudden voor meer dan een seconde ...
 • siliguri - Ik voelde me licht schudden
 • Thimphu - Ik kom uit claifornia en ik weet dat een aardbeving als ik voel het. Zwakke schudden, maar aardbeving kwaliteiten!!
 • Guwahati - Rond 07: 30PM
 • Dinhata - Toen was ik op de computer, het beeldscherm plotseling schudde en de dames uit onze straat blaast de fluit
 • USGS India en Bangladesh grensgebied Mar 02 01: 30 5.5 37 MAP Ik voelde het
 • Sylhet, Bangladesh - Geen schade gedaan.
 • Nagaon, Assam, India - Dit is een veel voorkomende seismische beweging gemiddelde omvang in het algemeen krijgen we in Assam-Dr Manik Kar (Geomorphologist)
 • Shillong - Window ruiten ernstig rammelde.
 • Shillong, India - Our Building beefde.
 • Guwahati - Heb voelde een paar eerder. Deze keer ramen niet rammelen als in sommige voorgaande.
 • NIT Silchar, Assam - Geen schade ...
 • Aizawl, Mizoram - Zeer zwak schudden
 • Sylhet Town - Vrienden in dezelfde buurt rapporteerde matige tot sterke schudden, maar ik denk dat hun gebouw ontwerpen verschillend waren.
 • Guwahati - Het was te schudden. Ik lag te slapen en werd wakker
 • Pune - Ik en mijn vrouw had een wankel gevoel op dat moment, maar er was geen nieuws op tv die ons in twijfel maar volgende dag dat ik googled over de aardbeving, meldt bevestigd.
 • GEOFON India en Bangladesh grensgebied Mar 02 01: 30 5.2 56 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC India en Bangladesh grensgebied Mar 02 01: 30 5.4 41 MAP Ik voelde het
  EMSC India en Bangladesh grensgebied Februari 19 21: 05 4.0 10 MAP Ik voelde het
  GEOFON India en Bangladesh grensgebied Februari 19 21: 05 4.0 10 MAP Ik voelde het INFO
  USGS India en Bangladesh grensgebied Februari 19 21: 05 4.1 10 MAP Ik voelde het INFO
  USGS India en Bangladesh grensgebied December 30 08: 16 4.3 30 MAP Ik voelde het
  GEOFON India en Bangladesh grensgebied November 25 06: 01 4.5 27 MAP Ik voelde het
  EMSC India en Bangladesh grensgebied Mar 27 23: 40 5.0 30 MAP Ik voelde het
  EMSC Bangladesh Mar 18 02: 56 4.7 80 MAP Ik voelde het
  USGS Bangladesh Mar 18 02: 56 4.6 15 MAP Ik voelde het
 • Dhaka, Bangladesh - 8: 58 ben vrij kort plotselinge schok
 • Dhaka, Banani, Bangladesh - Matige schudden aangegeven
 • Dhaka, Bangladesh - 18 maart 2012 8: 50am Bangladesh tijd, fotolijstjes aan de muur en een koelkast verplaatst. We zijn op de 5th verdieping van een appartementsgebouw
 • Gulshan 1, Dhaka - Een kleine schok, gevolgd door een sterke schudden over 15 seconden later
 • Dhaka, Bangladesh - Matige schudden aangegeven
 • Dhaka - Sterke schudden aangegeven
 • Dhaka, Bangladesh - Er was ongeveer vijf seconden schudden in de zes verhaal 12 eenheid appartement compound in Baridhara
 • Dhaka - Matige schudden aangegeven
 • Bangladesh - Matige schudden aangegeven
 • Dhaka - Het kwam in twee delen, eerste shake sterk gevoeld, tweede, veel sterker. We geëvacueerd ons kantoor direct en blijven werken op dit moment. Er bestaat niet zoiets als in Dhaka naar huis te gaan na een zware aardbeving!
 • Dhaka - De aardbeving werd voor het eerst een kleine serie van de trillingen op 5-7 Hz, dat voelde ik, terwijl tot vaststelling, licht groeien in intensiteit totdat er een seconde later een sterkere schommeling gevoel kwam op dat moment sta ik op, maar het was al afgelopen. (Bron EMSC)
 • Dhaka - Ik werd wakker uit de slaap en zag mijn bed schudde, werden de ramen trillen ook
 • Mohammadpur, Dhaka, Bangladesh - Matige schudden aangegeven
 • Dhaka, Dhanmondi - Ik stond op uit de slaap als mijn bed trilde een beetje.
 • Dhaka, Uttara sector 4 rd 3 - Nieuw was het een aardbeving door de rollen en schudden - paar dingen verplaatst in appartement - gebouw kreunde een beetje
 • Dhaka - Het me wakker maken. Ik was in de war. Maar toen ik het water trillen in de waterfilter zag, werd ik bevestigd.
 • Dhaka - Licht schudden aangegeven
 • Dhaka Faramgate - Ik voel me alsof iemand me een pull van het onder mijn stoel. Toen ik online werken. Ik dacht dat mijn stoel kapot of andere manier. maar mijn vader en kleine broertje wakker te worden en vertellen me dat ze het ook gevoeld, en mijn vader werd naar beneden vallen uit zijn bed.
 • James Daniell CATDAT India, Nepal, China, Bhutan, Bangladesh September 18 07: 00 6.9 20 MAP Ik voelde het
  James Daniell CATDAT Bangladesh Juli 26 07: 00 5.6 35 MAP Ik voelde het
  James Daniell CATDAT Bangladesh, India Mei 08 07: 00 5.9 32 MAP Ik voelde het
  James Daniell CATDAT Bangladesh Juni 12 07: 00 5.8 9 MAP Ik voelde het
  James Daniell CATDAT Bangladesh Februari 06 08: 00 5.8 30 MAP Ik voelde het
  James Daniell CATDAT Bangladesh Myanmar Mei 12 07: 00 5.9 40 MAP Ik voelde het
  James Daniell CATDAT Bangladesh, India, China, Bhutan Juli 02 08: 00 7.1 10 MAP Ik voelde het
  James Daniell CATDAT Bangladesh September 09 08: 00 7.0 35 MAP Ik voelde het
  James Daniell CATDAT Bangladesh, India, China, Bhutan Juli 08 07: 00 7.1 60 MAP Ik voelde het

  Gegevensbronnen courtesy: USGS - EMSC - GFZ - GEONET

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Uw E-mail (niet verplicht)
  Land waar u de aardbeving gevoeld
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Mensen Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Milieu :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Mensen
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Milieu :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Mensen Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Milieu : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Milieu : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Schrijf hieronder uw ervaring + laat ons weten als uw eigendom beschadigd is (zelfs lichte schade) of als u kennis van eventuele schade veroorzaakt door deze aardbeving hebben. (Max. 500 tekens)

  Spreek je gedachten

  *