Belangrijke historische aardbevingen in Zwitserland

Laatste update: mei 4, 2014 op 7: 48 pm door door

De lijst van de 50 meest recente aardbevingen in dit land is te vinden aan de onderkant van deze pagina.

aardbevingen Zwitserland Klik op deze afbeelding om hem te bekijken in full size - Gegevens hoffelijkheid databank NOAA Natuurlijke gevaren

TSU = Tsunami golven gegenereerd

Earthquake-report.com eigen schade OVERZICHT lijsten: 2013 - 2014
(Gebaseerd op onze ervaring het meest complete overzicht schade in de wereld)


Earthquake-report.com is een onafhankelijke NGO website die alleen overleeft als gevolg van (meestal kleine) Particuliere giften. Uw gift wordt zeer gewaardeerd.


Label info : M = Omvang, D = Diepte (km), Tijd = UTC-tijd

SRC Regio GMT Datum / tijd M D INFO
EMSC Zwitserland April 23 09: 41 1.5 18 MAP Ik voelde het
EMSC Zwitserland April 22 14: 02 1.6 0 MAP Ik voelde het
EMSC Zwitserland April 22 09: 13 1.8 6 MAP Ik voelde het
EMSC Zwitserland April 22 07: 44 1.5 12 MAP Ik voelde het
EMSC Zwitserland April 21 04: 55 1.6 10 MAP Ik voelde het
EMSC Zwitserland April 20 18: 06 1.9 7 MAP Ik voelde het
EMSC Zwitserland April 20 15: 47 1.5 10 MAP Ik voelde het
EMSC Zwitserland April 20 13: 44 1.5 -1 MAP Ik voelde het
EMSC Zwitserland April 20 11: 25 1.7 7 MAP Ik voelde het
EMSC Zwitserland April 15 15: 48 1.6 5 MAP Ik voelde het
EMSC Zwitserland April 10 12: 05 2.1 0 MAP Ik voelde het
EMSC Zwitserland April 10 03: 46 2.2 2 MAP Ik voelde het
EMSC Zwitserland April 04 09: 16 1.7 2 MAP Ik voelde het
EMSC Zwitserland April 02 08: 22 1.5 7 MAP Ik voelde het
EMSC Zwitserland Mar 31 05: 49 1.6 -1 MAP Ik voelde het
EMSC Zwitserland Mar 29 07: 42 1.7 34 MAP Ik voelde het
EMSC Zwitserland Mar 24 06: 27 1.6 9 MAP Ik voelde het
EMSC Zwitserland Mar 23 10: 43 1.7 1 MAP Ik voelde het
GEOFON Zwitserland Mar 20 21: 09 3.0 5 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Zwitserland Mar 20 07: 42 1.6 6 MAP Ik voelde het
GEOFON Zwitserland Mar 20 00: 30 3.2 5 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Zwitserland Mar 19 07: 25 1.7 8 MAP Ik voelde het
EMSC Zwitserland Mar 16 12: 59 1.6 3 MAP Ik voelde het
EMSC Zwitserland Mar 16 10: 45 1.5 0 MAP Ik voelde het
EMSC Zwitserland Mar 15 15: 31 1.7 15 MAP Ik voelde het
EMSC Zwitserland Mar 14 19: 20 1.8 0 MAP Ik voelde het
EMSC Zwitserland Mar 13 04: 59 1.9 5 MAP Ik voelde het
EMSC Zwitserland Mar 10 13: 19 1.8 14 MAP Ik voelde het
EMSC Zwitserland Mar 10 08: 38 1.7 17 MAP Ik voelde het
EMSC Zwitserland Mar 09 19: 33 1.6 1 MAP Ik voelde het
EMSC Zwitserland Mar 09 08: 45 1.5 0 MAP Ik voelde het
EMSC Zwitserland Mar 08 16: 06 1.6 5 MAP Ik voelde het
EMSC Zwitserland Mar 08 14: 30 1.6 1 MAP Ik voelde het
EMSC Zwitserland Mar 07 15: 31 2.1 -2 MAP Ik voelde het
EMSC Zwitserland Mar 07 08: 12 1.5 6 MAP Ik voelde het
EMSC Zwitserland Mar 07 05: 43 1.5 4 MAP Ik voelde het
GEOFON Zwitserland Mar 06 21: 57 2.9 5 MAP Ik voelde het
 • Goldau - We dachten dat het was een windvlaag het schudden van de ramen. We merkten toevluchtsoord `t schade aan ons eigendom.
 • Ravensburg - Keine Schaden
 • EMSC Zwitserland Mar 06 21: 57 2.9 5 MAP Ik voelde het
 • Ebikon - Aftershock
 • Civiasco - Geen schade
 • Engelberg - We zitten in een hotel in het dorp, 2nd vloer. Clear schudden voor een paar seconden, voelde het slechts een keer.
 • Männedorf - Vibration voor enkele seconden - voelde alsof verdieping verplaatst
 • Schwyz - Liggend in bed en schudde een paar seconden. Geen schade die we hebben gevonden
 • Gersau - Meer een rilling dan een tremor.
 • Erlinsbach - Milde schudden, minder dan een seconde!
 • Stannstad - Geen schade, maar merkbaar
 • Milaan - Alleen voelde licht Tremori alsof er een bus was passing
 • Zürich - Een zacht heen en weer schudbeweging, terwijl zittend op de bank, die voor een paar seconden voortgezet.
 • Küsnacht 8700 (Zürich) - Küsnacht- zacht heen en weer schudbeweging, terwijl zittend op de bank, die voor een paar seconden voortgezet.
 • Engelberg - Het hotel rommelde en dan zwaaide er links naar rechts - allemaal in ongeveer 5 seconden.
 • EMSC Zwitserland Mar 06 21: 30 1.8 5 MAP Ik voelde het
 • Duebendorf - Ik zat op een bank. Voelde de bank schudde onder mij. Glaswerk was rammelt aan de woonkamer planken.
 • Locarno - Was op de hoogte van het licht schudden zittend in bureaustoel. Vrouw naast voelde het niet, maar zag opknoping kleding beginnen te bewegen. Geen zware voertuigen en geen geluid, dus vermoedelijk was het een aardbeving. Eerste verdieping van het appartementencomplex. Over 21: 13 of een paar momenten voor.
 • EMSC Zwitserland Mar 06 20: 55 1.6 4 MAP Ik voelde het
 • Lindau - Mijn bed schudde een beetje
 • Oberwil - Ik was op mijn bed en voelde een snelle zinken gevoel voor ongeveer 2 seconden
 • Steinhausen - Ik voelde me als er weinig golven waren. Schokkend
 • USGS Muotathal, Zwitserland Mar 06 20: 12 4.3 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Braunwald - Twee sterke shakes. Ik dacht dat de eerste was iets instortende tegen ons gebouw en ik dook onder de tafel direct na de tweede. Veel mensen op ramen en deuren naar buiten te kijken na het evenement. Ik merkte een lange scheur op een muur in de trap die ik nog nooit eerder gezien. Een andere zwakkere schudden op dit moment, twee uur later.
 • Milaan - Geen schade. En duurde slechts een paar seconden.
 • Pfullendorf - Geen schade. We voelden ons een paar seconden van het schudden in onze derde verdieping flat.
 • GEOFON Zwitserland Mar 06 20: 12 4.2 4 MAP Ik voelde het INFO
 • Flims - Appartement gebouw geschud beetje. Nog geen beschadigingen gevonden.
 • Büren NW - Ik was in bed met mijn dochtertje, we vonden het bed en de muren schudden over 4 seconden denk ik ... zeer onaangenaam
 • Wil - Voelde een schudden, geen materiële schade
 • berm - Bern - Mijn vrouw was in de bank en schudt rond 3 seconden, In de keuken ook de meubels en lampen. Echt raar ervaring
 • Zurich - Geen schade. Gewoon een nerveuze trilling van het huis voor het werpen op ... gevoeld door iedereen in het appartement.
 • Schaffhausen - Geen schade
 • Baden - Appartement, stoelen en tafel schudde gedurende enkele sec. geen zichtbare schade.
 • Baar - Felt op 4th grond appartement bouw- vloer lichtjes schudde een paar seconden, merkbare beweging. Motion onderscheiden van vallen object of wind rammelt raam.
 • Zurich - Het was een lichte schudden
 • Baar - Merkte lichte schudden tijdens de vergadering op de bank van onze 4th verdieping appartement.
 • S. Antonino - Geen schade
 • Manno - Huis schudde voor ongeveer 4-5 seconden. Sterker op de bovenste verdieping.
 • Zurich - Geen schade, vrij lang
 • Zug - Vilt links naar rechts bewegen en vloeistoffen in glazen golfde.
 • Lugano - Zittend op de bank en voelde het hele huis schudden. Het werd er niet rammelen in de keukenkastjes voor een vergoeding seconden.
 • St.Gallen - Mijn stoel stond te trillen toen ik aan de telefoon met mijn dochter, dacht eerst iemand achter me schudt mijn stoel, maar er was niemand achter me stond.
 • Bazel - Ik voelde me nogal een sterke schok voor ongeveer 1 tweede
 • Neuhausen - Vilt schudden 4-5 seconden op de 8th vloer. Geen schade
 • Bern - 6.3.2017 um 21.15h leichtes Beben 1sekunde spürbar. Kein Schaden
 • Stäfa - Geen schade, maar toch voelde ik dat de trilling was matig
 • Stockach - Nog nooit zo gevoeld. De bank trilde onder mij voor 2 seconde.
 • Meggen - Sommige shakes in het huis! De bank verhuisd!
 • Zürich - Lichte schudden
 • Zug - 9th appartement voelde schudden van links naar rechts voor ongeveer 3 seconden
 • Buochs - Niets te vergelijken met. Liggend in bed en voelde ons bed te schudden, schommelen. De kamer was te schudden.
 • Zurich - Lichte schudden alsof er een overbeladen vrachtwagen door zou komen.
 • Beckenried NW - Voelde de keukenvloer zwaaien van links naar rechts. Heel eng
 • Ebikon - Building aanzienlijk verplaatst voor ongeveer vijf seconden. Verlichtingsarmaturen en andere opknoping items slingeren.
 • Buchs, SG - Geen schade. Ik was niet zeker dat het een aardbeving die ik voelde, dus ik googlede :)
 • Freiburg - Verplaatsing van het bed voor ongeveer 3 seconden
 • Melide - Lichte schudden van de vloer. Voelde me als in een zeer zware vrachtwagen rijden langs
 • Olten - Ik was aan het bidden met mijn model altaren en kroonluchters als de lichten begon te slingeren. De pendelvergrendeling klokken gestopt. Ik vond het een zeer gewelddadig is.
 • zug - Ik kwam uit Japan met veel ervaringen met de aardbeving, was het een lichte schudden (Japanse index 3, neem ik aan). Maar het kennen van de gebouw hoogstwaarschijnlijk niet gemaakt voor de aardbeving absorberen systeem, het was een beetje eng ...
 • Thalwil - Licht schudden voelde binnen enkele seconden, terwijl zitplaatsen op de bank
 • Zurich - Paar seconden van licht schudden - voelde als een zeer sterke wind kwam tegen het gebouw.
 • Zug - Zittend op de bank die iets bewoog alsof het voorzichtig werd geduwd
 • EMSC Zwitserland Mar 06 20: 12 4.6 5 MAP Ik voelde het
 • Siebnen - Geen schade
 • Sementina - Geen schade, zwak schudden voelde op de eerste twee verdiepingen door alle bewoners.
 • Kloten - Licht schudden gedurende ongeveer 5 seconden Heel vreemd gevoel nooit meegemaakt
 • Siebnen - De eerste schudden was sterk. duur ca 5 s, dan is de Corridors trillen ca tussen 60-90 seconds.because van houten huis op een cement socket kon ik de trillende voel me heel goed na de belangrijkste schudden.
 • Zug - Mijn eerste ervaring van een aardbeving en didnt beseffen eerst als mijn appartement verhuisde eenzijdig naar de andere kant voor ongeveer 3-4 seconden
 • EMSC Zwitserland Mar 06 19: 47 1.7 6 MAP Ik voelde het
 • St.Gallen - Geen beschadigde, voelde zich zwak schudden gedurende ongeveer 2-3 seconden.
 • EMSC Zwitserland Mar 06 19: 40 2.5 5 MAP Ik voelde het
  EMSC Zwitserland Mar 06 14: 02 1.9 25 MAP Ik voelde het
  EMSC Zwitserland Mar 06 12: 17 1.7 6 MAP Ik voelde het
  EMSC Zwitserland Mar 06 08: 32 1.8 29 MAP Ik voelde het
  EMSC Zwitserland Mar 05 05: 05 1.9 2 MAP Ik voelde het
  EMSC Zwitserland Mar 05 02: 11 2.5 4 MAP Ik voelde het

  Gegevensbronnen courtesy: USGS - EMSC - GFZ - GEONET

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Uw E-mail (niet verplicht)
  Land waar u de aardbeving gevoeld
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Mensen Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Milieu :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Mensen
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Milieu :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Mensen Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Milieu : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Milieu : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Schrijf hieronder uw ervaring + laat ons weten als uw eigendom beschadigd is (zelfs lichte schade) of als u kennis van eventuele schade veroorzaakt door deze aardbeving hebben. (Max. 500 tekens)

  Spreek je gedachten

  *