Belangrijke historische aardbevingen in Georgië

Laatste update: mei 4, 2014 op 4: 59 pm door door

De lijst van de 50 meest recente aardbevingen in dit land is te vinden aan de onderkant van deze pagina.

aardbevingen Georgië Klik op deze afbeelding om hem te bekijken in full size - Gegevens hoffelijkheid databank NOAA Natuurlijke gevaren

TSU = Tsunami golven gegenereerd

Earthquake-report.com eigen schade OVERZICHT lijsten: 2013 - 2014
(Gebaseerd op onze ervaring het meest complete overzicht schade in de wereld)


Earthquake-report.com is een onafhankelijke NGO website die alleen overleeft als gevolg van (meestal kleine) Particuliere giften. Uw gift wordt zeer gewaardeerd.


Label info : M = Omvang, D = Diepte (km), Tijd = UTC-tijd

SRC Regio GMT Datum / tijd M D INFO
EMSC Georgië (sak'art'velo) April 22 20: 41 3.3 2 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Oost-Turkije Mar 22 20: 42 2.2 12 MAP Ik voelde het
EMSC Kaukasus, Rusland Mar 14 13: 36 3.3 5 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Oost-Turkije Februari 27 09: 35 2.2 14 MAP Ik voelde het
EMSC Oost-Turkije Februari 22 16: 26 2.3 25 MAP Ik voelde het
EMSC Zwarte Zee, Offshore Georgië Jan 25 16: 17 2.1 8 MAP Ik voelde het
EMSC Oost-Turkije Jan 25 12: 52 2.4 19 MAP Ik voelde het
EMSC Oost-Turkije Jan 24 17: 42 2.5 16 MAP Ik voelde het
EMSC Zwarte Zee, Offshore Georgië Jan 05 10: 07 3.0 2 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Oost-Turkije Jan 04 21: 28 2.7 20 MAP Ik voelde het
EMSC Oost-Turkije Jan 02 19: 52 2.3 22 MAP Ik voelde het
EMSC Oost-Turkije December 25 13: 42 2.7 7 MAP Ik voelde het
EMSC Zwarte Zee, Offshore Georgië December 23 04: 42 2.9 12 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Oost-Turkije December 12 13: 16 2.2 25 MAP Ik voelde het
EMSC Oost-Turkije December 12 11: 25 2.2 23 MAP Ik voelde het
EMSC Oost-Turkije December 12 05: 53 2.3 4 MAP Ik voelde het
EMSC Oost-Turkije November 30 07: 14 2.2 19 MAP Ik voelde het
EMSC Oost-Turkije November 24 13: 42 2.0 23 MAP Ik voelde het
EMSC Oost-Turkije November 10 12: 54 2.1 15 MAP Ik voelde het
EMSC Zwarte Zee, Offshore Georgië Oktober 26 21: 05 2.7 15 MAP Ik voelde het
EMSC Oost-Turkije Oktober 25 13: 16 2.1 7 MAP Ik voelde het
EMSC Kaukasus, Rusland Oktober 16 20: 41 3.5 5 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Zwarte Zee, Offshore Georgië Oktober 01 04: 48 3.0 1 MAP Ik voelde het
EMSC Oost-Turkije September 22 10: 54 2.5 10 MAP Ik voelde het
GEOFON Zwarte Zee September 21 19: 27 4.4 9 MAP Ik voelde het INFO
 • Batumi - Op 17th verdieping dus misschien voelde meer dan anderen. Wat lawaai en schudden -perceived dat in NS oriëntatie. Duurde slechts enkele seconden
 • Makhinjuari - Het duurde 3seconds met licht schudden van de grond waar ik stond in de achtertuin. Honden blaften een beetje voor de aardbeving. We verblijven buiten voor 30min alleen maar om ervoor te zorgen dat we veilig zijn in het geval van volgende aardbeving. 2nd ervaring van mij en best eng. De laatste die ik voelde me was in Iran, die sterker was en het was 5.2 dus ik geraden deze tijd moet het zijn rond 4.5.
 • USGS Och'amch'ire, Georgia September 21 19: 27 4.3 12 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Zwarte Zee, Offshore Georgië September 21 19: 27 4.4 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Oost-Turkije September 20 10: 58 2.8 17 MAP Ik voelde het
  EMSC Oost-Turkije September 19 09: 20 2.4 20 MAP Ik voelde het
  EMSC Georgië (sak'art'velo) September 09 17: 11 3.5 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Georgië (sak'art'velo) September 03 11: 54 4.1 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Georgië (sak'art'velo) September 02 03: 27 4.0 2 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Georgië (sak'art'velo) Augustus 27 18: 00 4.0 5 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Oost-Turkije Augustus 25 14: 32 2.9 11 MAP Ik voelde het
  EMSC Kaukasus, Rusland Augustus 21 16: 30 3.3 5 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Oost-Turkije Augustus 12 09: 01 2.2 5 MAP Ik voelde het
  EMSC Oost-Turkije Augustus 09 20: 08 2.7 22 MAP Ik voelde het
  EMSC Oost-Turkije Juli 31 15: 15 2.2 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Oost-Turkije Juli 31 12: 40 2.7 8 MAP Ik voelde het
  GEOFON Zwarte Zee Juli 28 06: 05 4.5 10 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Sokhumi, Georgia Juli 28 06: 05 4.2 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Zwarte Zee, Offshore Georgië Juli 28 06: 05 4.3 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Georgië (sak'art'velo) Juli 28 05: 27 3.6 2 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Oost-Turkije Juli 03 22: 46 2.9 22 MAP Ik voelde het
  EMSC Oost-Turkije Juli 01 12: 43 2.4 2 MAP Ik voelde het
  EMSC Oost-Turkije Mei 26 13: 49 2.8 7 MAP Ik voelde het
  EMSC Kaukasus, Rusland Mei 23 02: 04 3.8 2 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Oost-Turkije Mei 13 09: 20 2.4 18 MAP Ik voelde het
  EMSC Oost-Turkije Mei 11 14: 17 2.4 19 MAP Ik voelde het
  EMSC Oost-Turkije Mei 09 05: 35 2.9 8 MAP Ik voelde het

  Gegevensbronnen courtesy: USGS - EMSC - GFZ - GEONET

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Uw E-mail (niet verplicht)
  Land waar u de aardbeving gevoeld
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Mensen Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Milieu :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Mensen
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Milieu :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Mensen Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Milieu : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Milieu : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Schrijf hieronder uw ervaring + laat ons weten als uw eigendom beschadigd is (zelfs lichte schade) of als u kennis van eventuele schade veroorzaakt door deze aardbeving hebben. (Max. 500 tekens)

  Spreek je gedachten

  *