Belangrijke historische aardbevingen in Oostenrijk

Laatste update: mei 4, 2014 op 9: 49 am door Door

De lijst van de 50 meest recente aardbevingen in dit land is te vinden aan de onderkant van deze pagina.

aardbevingen Oostenrijk Klik op deze afbeelding om hem te bekijken in full size - Gegevens hoffelijkheid databank NOAA Natuurlijke gevaren

Earthquake-report.com eigen schade OVERZICHT lijsten: 2013 - 2014
(Gebaseerd op onze ervaring het meest complete overzicht schade in de wereld)


Earthquake-report.com is een onafhankelijke NGO website die alleen overleeft als gevolg van (meestal kleine) Particuliere giften. Uw gift wordt zeer gewaardeerd.


Label info : M = Omvang, D = Diepte (km), Tijd = UTC-tijd

SRC Regio GMT Datum / tijd M D INFO
GEOFON Oostenrijk April 07 03: 59 2.6 1 MAP Ik voelde het
EMSC Oostenrijk April 07 03: 59 2.6 10 MAP Ik voelde het
GEOFON Oostenrijk Mar 23 13: 11 2.7 5 MAP Ik voelde het
GEOFON Oostenrijk Mar 02 08: 41 2.9 3 MAP Ik voelde het
EMSC Oostenrijk Mar 02 08: 41 2.9 2 MAP Ik voelde het
EMSC Oostenrijk Februari 13 17: 06 1.8 5 MAP Ik voelde het
EMSC Oostenrijk Jan 22 04: 48 3.3 61 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Oostenrijk Jan 12 17: 21 2.5 2 MAP Ik voelde het
EMSC Oostenrijk Regio Oktober 07 09: 42 2.6 2 MAP Ik voelde het
GEOFON Oostenrijk Oktober 07 09: 42 2.6 8 MAP Ik voelde het
EMSC Oostenrijk Oktober 07 03: 43 2.2 5 MAP Ik voelde het
GEOFON Oostenrijk Oktober 07 03: 43 2.2 5 MAP Ik voelde het
EMSC Oostenrijk September 28 04: 48 1.9 -2 MAP Ik voelde het
EMSC Oostenrijk September 01 22: 37 1.8 1 MAP Ik voelde het
EMSC Oostenrijk Augustus 28 17: 11 2.7 2 MAP Ik voelde het
GEOFON Oostenrijk Augustus 26 07: 43 2.8 3 MAP Ik voelde het
EMSC Oostenrijk Augustus 26 07: 43 3.0 4 MAP Ik voelde het INFO
GEOFON Oostenrijk Augustus 24 07: 50 2.6 10 MAP Ik voelde het
EMSC Oostenrijk Augustus 12 23: 39 2.2 3 MAP Ik voelde het
GEOFON Oostenrijk Augustus 10 02: 38 3.0 5 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Oostenrijk Augustus 05 11: 04 1.7 0 MAP Ik voelde het
GEOFON Oostenrijk Juli 30 20: 40 2.7 5 MAP Ik voelde het
EMSC Oostenrijk Juli 30 20: 40 2.7 2 MAP Ik voelde het
EMSC Oostenrijk Juli 25 12: 05 3.4 2 MAP Ik voelde het INFO
 • Inzing 6401 - Het was een zeer korte levensduur en eigenlijk ik dacht dat mijn man, die in de volgende kamer was, was gestuit. Er was een rommelend geluid, en een bult. Hij voelde het ook en dacht dat er een explosie ergens geweest. Geen schade aan ons huis dat we hebben gemerkt tot nu toe, maar we denken dat de tremor de wielen van onze garagedeur kan zijn losgeraakt omdat we niet kunnen krijgen om te openen.
 • GEOFON Oostenrijk Juli 25 12: 05 3.5 5 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON Oostenrijk Juli 22 12: 06 2.6 5 MAP Ik voelde het
  EMSC Oostenrijk Juli 22 12: 06 2.7 2 MAP Ik voelde het
  GEOFON Oostenrijk Juli 22 11: 58 3.0 5 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Oostenrijk Juli 22 11: 58 3.0 5 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON Oostenrijk Juli 22 11: 28 2.8 5 MAP Ik voelde het
  EMSC Oostenrijk Juli 22 11: 28 2.8 8 MAP Ik voelde het
  EMSC Oostenrijk Juli 22 10: 20 2.3 2 MAP Ik voelde het
  GEOFON Oostenrijk Juli 22 10: 20 2.3 5 MAP Ik voelde het
  GEOFON Oostenrijk Mei 20 13: 14 3.2 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Oostenrijk Mei 20 13: 14 3.1 5 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Oostenrijk Mei 18 13: 52 1.6 1 MAP Ik voelde het
  EMSC Oostenrijk Mei 10 05: 52 3.1 100 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Oostenrijk Mei 06 21: 12 1.7 0 MAP Ik voelde het
  EMSC Oostenrijk Mei 05 02: 05 2.0 8 MAP Ik voelde het
  GEOFON Oostenrijk April 25 10: 28 4.2 5 MAP Ik voelde het INFO
 • Wenen - 12: 30 CET
 • Wenen - Erdbeben wurde gespürt
 • Wenen - Vilt trillingen
 • Wenen - Ik zat op de bank en ik voelde dat ik ben tillting aan de rand van de bank. Schudden en klinkt als tak tak tak.
 • Wenen - Aardbeving
 • Wenen - Merkbaar (licht tot matig) schudden met een paar lichte aftershakes
 • Wenen - Verrast als mijn eerste aardbeving in Oostenrijk, afkomstig uit Wellington NZ Ik ben gewend aan deze
 • Wenen - Geen schade
 • Wenen - Licht Schudden voor ongeveer 3 secs
 • Wenen - Mijn bureau trilde gedurende ongeveer 2 seconden
 • Wenen - Zwakke 1 of 2 seconden schudden
 • Wenen - Mijn eerste sterke aardbeving
 • Wenen - Geen beschadigingen. twee pushes
 • Wien - Hietzing - Keine Schaden, 2sec schütteln
 • Wenen - 5 sec
 • Wenen - Niets beschadigd, sommige items op mijn muren waren enigszins te schudden / trillen, net als de stoel ik zat op. Het duurde ongeveer 5 seconden.
 • Wenen - Meer als een sterke klap onder je voeten. Net als bij wanneer een zwaar beladen vrachtwagen raakt een hobbel in de weg.
 • Wenen - Computer scherm verplaatst over 2 seconden.
 • Wenen - Mialam wrazenie, ze ktoś Obok mnie mocno skacze.
 • Wenen - Vilt het schudden en heeft een gevoel dat is wat het was zoals het was zo atypisch - mijn kantoor bevindt zich op 4th verdieping van het oude gebouw, zodat het herkenbaar was.
 • Wenen - 3 of 4 seconden. Voelde als een zware vrachtwagen gaat door buiten, maar ik ben op 6th vloer.
 • Monaco - Quelques secousses légère ressentie à Monaco.
 • Brno - Zwakke schudden gevoeld op Brno (Tsjechië), geen schade, maar voorwerpen werden merkbaar schudden, duurde een paar seconden
 • München - Auto twee keer net sprong op de straat
 • Bad Vöslau - Mi trovavo al piano terra e ho avvertito un movimento ondulatorio del pavimento
 • Wenen - Duurde 10-15 seconden
 • Wenen - Rond 12: 30, voelde ik het hele gebouw schudde, had de ramen luid schudden geluiden voor een paar seconden
 • Wenen - Ik was in de Office op 6th verdieping en suddendly het hele gebouw begonnen met het meubilair in de Office literrally schudden en trillen, ook. Het was maximaal 10 seconden. Op dat moment, niemand gedacht dat een aardbeving, omdat het niet zo gebruikelijk in Europa.
 • Brno - Geen schade, alleen maar om mijn geestelijke gezondheid, we sommige diensten niet krijgen ze hier, dus ik was verrast
 • Wenen - Mijn bed Schudde en Het duurde langer dan de Eerste Keer Toen ik Een kleine aardbeving in Wenen heb meegemaakt. Misschien Komt er Nog meer? http://www.thelocal.at/20151215/large-scale-earthquake-possible-in-vienna
 • Wenen - Geen schade, voelde me erg goed, terwijl de vergadering, over 5 sec lang
 • Wenen - Op 23rd grond en voelde een lichte schommelen en op en neer bewegen voor 5 seconden of zo
 • Wenen - Duurde ongeveer 3 5-sec
 • Wenen - Ik was thuis, 2 vloer, oude gebouw (1900), voelde ik dat het plafond en de vloer werden trillen tijdens enkele seconden. Geen schade in de flat.
 • Wenen - Ik voelde de aardbeving. Fotolijstjes viel en een half kopje thee klotste van rand aan rand
 • Mödling - Nooit eerder één gevoeld voordat het was een surrealistische ervaring op de 6th vloer
 • Brno - Niet gebruikelijk in de Tsjechische republiek.
 • Wenen - Ik vond het voor een paar seconden, terwijl tot in bed.
 • USGS Breitenfurt Bei Wien, Austria April 25 10: 28 3.9 9 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Oostenrijk April 25 10: 28 4.1 8 MAP Ik voelde het
 • Wenen - Voelde de aardbeving, 2 licht geschud, duurde ong. 5 seconden
 • Brunn Am Gebirge - Heard gerommel en voelde kantoorgebouw trillen voor een paar seconden. Windows rammelde, vloer trilde. Het bouwen merkbaar trillende kort.
 • wien 16 - Ik zat aan de tafel met behulp van de laptop als de hele kamer begon te schudden. Het was niet de wasmachine in rotatie veel te sterk voor. Went on-line en ontdekte het was een aardbeving. De oude bakstenen gebouw werd gebouwd rond 1900 en de masonery is extreemly slecht / zwak. Sommige stenen kunnen worden getrokken met de hand! Een aardbeving veel groter dan dat, zeggen 5 of 5.5, heeft de echte potentie om het hele 4 verdiepingen tellende gebouw neer te halen. Gezien het gebied geschiedenis zou het verstandig om upgrades nodig zijn.
 • Wenen - 7й этаж, чувствительно подпрыгивала мебель
 • Purkersdorf - Ik zat in de voorkant van de computer wanneer het hele huis schudde met voldoende geweld om het luik los te maken aan mijn roofspace, wow, in het centrum van Oostenrijk !!
 • Purkersdorf - Deuren en ramen waren shakingonly voor een paar seconden
 • EMSC Oostenrijk April 09 22: 59 2.0 3 MAP Ik voelde het
  EMSC Oostenrijk April 09 10: 39 1.7 4 MAP Ik voelde het
  EMSC Oostenrijk April 09 08: 51 2.2 2 MAP Ik voelde het
  EMSC Oostenrijk April 02 19: 11 1.5 10 MAP Ik voelde het
  EMSC Oostenrijk April 02 16: 47 2.5 8 MAP Ik voelde het
  EMSC Oostenrijk Mar 26 05: 13 2.0 7 MAP Ik voelde het
  EMSC Oostenrijk Mar 24 06: 12 2.6 8 MAP Ik voelde het
  EMSC Oostenrijk Mar 13 20: 00 2.2 2 MAP Ik voelde het

  Gegevensbronnen courtesy: USGS - EMSC - GFZ - GEONET

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Uw E-mail (niet verplicht)
  Land waar u de aardbeving gevoeld
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Mensen Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Milieu :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Mensen
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Milieu :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Mensen Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Milieu : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Milieu : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Schrijf hieronder uw ervaring + laat ons weten als uw eigendom beschadigd is (zelfs lichte schade) of als u kennis van eventuele schade veroorzaakt door deze aardbeving hebben. (Max. 500 tekens)

  Spreek je gedachten

  *