Belangrijke historische aardbevingen in Libanon

Laatste update: mei 3, 2014 op 9: 59 pm door door

De lijst van de 50 meest recente aardbevingen in dit land is te vinden aan de onderkant van deze pagina.

Aardbeving Libanon Klik op deze afbeelding om hem te bekijken in full size - Gegevens hoffelijkheid databank NOAA Natuurlijke gevaren

TSU = Tsunami golven werd gegenereerd

Earthquake-report.com eigen schade OVERZICHT lijsten: 2013 - 2014
(Gebaseerd op onze ervaring het meest complete overzicht schade in de wereld)


Earthquake-report.com is een onafhankelijke NGO website die alleen overleeft als gevolg van (meestal kleine) Particuliere giften. Uw gift wordt zeer gewaardeerd.


Label info : M = Omvang, D = Diepte (km), Tijd = UTC-tijd

SRC Regio GMT Datum / tijd M D INFO
EMSC Libanon - Syrië regio Mar 29 18: 43 3.4 2 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Libanon - Syrië regio Mar 26 10: 35 3.2 25 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Libanon - Syrië regio Mar 21 03: 56 3.8 3 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Libanon - Syrië regio Februari 22 15: 28 3.3 5 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Libanon - Syrië regio Februari 09 22: 34 3.4 20 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Libanon - Syrië regio Februari 02 21: 18 3.2 10 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Libanon - Syrië regio December 16 17: 12 3.1 0 MAP Ik voelde het
EMSC Libanon - Syrië regio December 01 14: 53 3.3 0 MAP Ik voelde het
EMSC Libanon - Syrië regio November 22 03: 09 3.1 15 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Libanon - Syrië regio November 19 23: 37 3.3 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Zarrouriye - Ik was in gesprek met mijn moeder en broer en opeens mijn hele herenhuis begon tot geen schade, maar beangstigend schudden. Ik ren naar buiten en begon te schreeuwen ik dacht dat mijn mansion was over te vallen op mij
 • Qana - Tremor leve
 • USGS Beiroet, Libanon Juni 29 13: 24 3.7 13 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Libanon - Syrië regio Juni 29 13: 24 3.8 2 MAP Ik voelde het INFO
 • Beiroet - Ik was het kijken naar youtube op mijn bed en plotseling mijn bed schudde veel dat ik viel van dat ik mijn broer, die zat op de bank als hij vond het zo hij zei ja vroeg en het was een mooie rit en begon te lachen
 • Beiroet - Lichte angst
 • Beiroet, Airport - Ik was in de luchthaven opeens zag ik de lampen te bewegen, dus ik direct gedacht aan een aardbeving, maar zoals ik altijd denken aan aardbevingen dus im als ok im hallucineren, maar later op mijn vriend stuurde me een beeld waaruit blijkt dat een magnitude van 3.7 aardbeving libanon en danken God, ik wist dat ik was aan het hallucineren. Ik ben nog jong
 • EMSC Libanon - Syrië regio Juni 26 11: 46 3.1 15 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Libanon - Syrië regio Juni 25 19: 02 3.0 11 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Libanon - Syrië regio Juni 25 14: 42 3.1 5 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Libanon - Syrië regio Juni 19 19: 20 3.1 8 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Libanon - Syrië regio Juni 11 15: 42 3.0 17 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Libanon - Syrië regio Juni 06 15: 54 3.1 11 MAP Ik voelde het INFO
 • Baalbek - Schudden zitten pn terras. Tafel was rammelt.
 • EMSC Libanon - Syrië regio Mei 29 12: 45 3.1 17 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Libanon - Syrië regio Mei 24 09: 59 3.0 12 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Libanon - Syrië regio Mei 15 14: 35 3.2 19 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Libanon - Syrië regio Mei 04 14: 17 3.0 3 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Libanon - Syrië regio April 05 16: 33 3.0 5 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Libanon - Syrië regio April 05 03: 18 3.0 3 MAP Ik voelde het INFO
 • Mansourieh el Metn - Het maakte me wakker
 • EMSC Libanon - Syrië regio Mar 13 14: 34 3.1 5 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Libanon - Syrië regio Februari 15 18: 02 3.0 0 MAP Ik voelde het
  EMSC Libanon - Syrië regio Februari 13 22: 06 2.4 3 MAP Ik voelde het
  EMSC Libanon - Syrië regio December 27 22: 51 2.9 20 MAP Ik voelde het
  EMSC Libanon - Syrië regio December 20 13: 24 3.0 15 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Libanon - Syrië regio December 18 01: 20 3.2 13 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Libanon - Syrië regio November 06 17: 50 3.8 15 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Libanon - Syrië regio November 04 04: 40 3.2 0 MAP Ik voelde het
  EMSC Libanon - Syrië regio November 04 01: 56 3.1 0 MAP Ik voelde het
  EMSC Libanon - Syrië regio November 02 06: 27 3.1 12 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Libanon - Syrië regio Oktober 01 18: 33 3.0 7 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Libanon - Syrië regio Mei 08 16: 54 3.2 26 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Libanon - Syrië regio Mei 07 12: 02 3.5 2 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Libanon - Syrië regio September 20 18: 43 3.2 1 MAP Ik voelde het
  EMSC Libanon - Syrië regio September 01 20: 50 4.1 10 MAP Ik voelde het INFO
 • awkar-Metn nord - Vers 23: 50 de la nuit du lundi 1 september, et pendant que je regardais la tele, le fauteuil ou si m assoyais een bouge giet 5 secondes. Les enfants qui étaient endormis dans leur chambre se sont reveilles effrayes. Pas de degats materiels.
 • Fanar Liban - J'étais assise sur une chaise en plastique sur le balcon vers 23h45 j'ai senti la chaise bouger dans ma dos. j'ai eu un doute comme il ya beaucoup de vent ce soir au Liban et il a plu plusieurs heures durant la journée. Mais j'ai quand même pense au séisme.
 • Bekaa - Estava dormindo e senti een cama Balanca por algum Segundo. ISSO me fez acordar
 • Bikfaya - Geen schade .. alles in het huis trilde
 • Мансурии - Слегка качнуло, даже не успела испугаться
 • EMSC Libanon - Syrië regio Augustus 07 02: 03 3.0 5 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Libanon - Syrië regio Juli 27 17: 03 3.1 1 MAP Ik voelde het
  EMSC Libanon - Syrië regio Juli 05 22: 25 3.0 8 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Sidon, Libanon Juli 05 21: 41 4.1 14 MAP Ik voelde het
  EMSC Libanon - Syrië regio Juli 05 21: 41 4.1 15 MAP Ik voelde het
 • Beiroet - 8th verdieping van het gebouw voelde goed schudden
 • Qyriat Shemona - Zeer korte
 • Hamra - Voelde een beetje schudden
 • Saida - Ontwaakt uit zijn slaap. bed wiegde heen en weer.
 • Saida - 6.07.2014 op 01.00am ochtend
 • Beiroet - Het duurde 5 seconden, maar het was echt een slechte ervaring. Ik dacht dat een raket viel in de buurt van mijn huis, maar er was geen geluid. Toen besefte ik dat het een aardbeving was (via EMSC)
 • Ramlet Al Bayda - Voelde de bank bewegen
 • Saida - Echt het was eng ik dacht dat is een enorme explosie toen ik begrijp dat het een aardbeving zou kunnen zijn.
 • Saida - Het voelde raar!
 • Chhim - Niet beschadigd, maar het laatst voor 10 seconden
 • Saida - Voelen de hele kamer schudden en bank
 • Saida - Voelde de vloer trillen zeer sterk
 • Kfarshima - Niet echt eng, maar geen plezier ook .... stond te wachten voor de tweede dodelijke, maar thks God, nee .... maar ik voel dat ppl dit zou experence, alleen maar om de prijs van het leven wist hier .. op aarde
 • Daraya / Anout - Het hele gebouw schudde heen en weer en er was een zeer luid rommelend geluid als een trein!
 • Jiyeh - De beving was sterk genoeg dat de ramen deed te sluiten en te openen werd zeer freaking hoor je je hart zo duidelijk kloppen ....
 • Beiroet Hamra - Eerste ervaring van een aardbeving gebeurd als ik keek naar de WK wedstrijd op de bank liggen vrij ernstig
 • Beiroet - Ik voelde een lichte schudden als ik naar bed ging tijdens de tweede helft van de world cup wedstrijd, en de kast heeft een beetje geluid. Was niet bang oorzaak Ive voelde erger in Beiroet tijdens de 1990's. Was eigenlijk spannend! : P Maar niemand thuis geloofde me of voelde het! : S Jad
 • Saida - 06.07.2014 / 1.10 am / Waende und Sofa wackelten stark
 • Awkar - Schudden binnen 1 minuut, was eng hoor. God zegene.
 • Salima Mount Lebanon - Sterke schudden 10 seconden we sliepen de bed start rillen
 • Saida - 5th verdieping, het gebouw trilde
 • Chouefait - Geen schade zich heeft voorgedaan
 • CHIAH - De kroonluchters trilden. Het was te sterkste die ik ooit heb gevoeld.
 • Cornet Chehwan - Tijdens de voorbereiding op de slaap voelde licht schudden van mijn bed
 • Broumana - Zeer luid en lichte trillingen
 • Mazboud - Het was erg luidruchtig en eng, geen schade
 • Jezzine - Er was een diep rommelend geluid en vervolgens het schudden begon.
 • EMSC Libanon - Syrië regio Juni 20 01: 36 3.4 15 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Libanon - Syrië regio Juni 07 12: 52 3.0 5 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Libanon - Syrië regio Mei 27 08: 23 2.7 8 MAP Ik voelde het
  EMSC Libanon - Syrië regio Mei 25 12: 22 4.2 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Beyrouth - J'ai senti la chaise sur laquelle j'etais assis bouger. Mais j'ai ressenti ce tremblement il yaa peine 15 minuten alors qu'ici c'est Indique UTC = 12.22 Bizarre.
 • Jedayil - Alles schudde, de zware bank gleed over de vloer. Het duurde bijna een minuut.
 • Bshamoun - Zonder destroytions
 • Jbeil. Blat - Verschrikkelijk .. het maakte me bang veel .. alle keuken verplaatst links en rechts ... en geluid .. op de vierde verdieping ziet er erg gevaarlijk ..
 • Beyrouth - Les pieds vormt au sol ont ressenti celui-ci vibrer une demie seconde. Les personnes sur lit ou canape n'ont rien ressenti. Leger claquement de la porte du indiening, comme oorzaak par un courant d'air.
 • Kaslik Jounieh - Een precies 15: 23 het bed schudde voor een paar seconden en jurken ik op de deur had gehangen zwaaide heen en weer. Dit ging een halve minuut.
 • Dbayeh - Stuhl hoed gewackelt, Schranktueren laut geklappert, dus habe ich es bemerkt. Keine Schaeden
 • IMU TASI TARI Cave - Het was griezelig! Ik zat en plotseling voelde de bank zet, de ramen begon te kraken en te schudden, en de potten op mijn balkon begon zwaaien en een van hen viel. Libanon moet beter voorbereid op de meer gewelddadige Aardbevingen dat zou kunnen komen zijn!
 • zalqa - Enkele kleine schudden
 • Beiroet sin el fil - Ik keek naar een film toen ik voelde me duizelig, eerst dacht ik dat mijn kat was het passeren onder de bank, maar toen ik me realiseerde de tafel bij mij trilde ik wist dat het een aardbeving was en het duurde slechts 1 tweede
 • Mazraat Yachouh - Ik hoorde mijn tv in beweging en als een tien jaar oud ben ik echt bang
 • ZAKRIT - GEEN schade, maar alles in het huis trilde
 • Jbeil - Ik lag beneden op het strand en voelde de grond zet licht. Ik keek naar de zee zorgvuldig om te zien of er iets zou gebeuren, - slechts een kleine deining van de golven en dat was alles.
 • Beiroet - Balkon zwaaide ongeveer 6 om seconden 8 .. ramen schudden
 • Beiroet - We vonden het! Op de derde verdieping van ons appartement .... duurde ongeveer 8 seconden .... balkon schudde en ramen rammelde .... was een maar beangstigend .... dacht dat de bieren deed mijn hoofd verkeerd
 • EMSC Libanon - Syrië regio Februari 24 00: 52 3.0 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Libanon - Syrië regio Februari 23 11: 35 2.9 2 MAP Ik voelde het INFO

  Gegevensbronnen courtesy: USGS - EMSC - GFZ - GEONET

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Uw E-mail (niet verplicht)
  Land waar u de aardbeving gevoeld
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Mensen Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Milieu :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Mensen
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Milieu :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Mensen Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Milieu : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Milieu : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Schrijf hieronder uw ervaring + laat ons weten als uw eigendom beschadigd is (zelfs lichte schade) of als u kennis van eventuele schade veroorzaakt door deze aardbeving hebben. (Max. 500 tekens)

  Spreek je gedachten

  *