Belangrijke historische aardbevingen in Kenia

Laatste update: mei 3, 2014 op 12: 46 pm door door

De lijst van de 50 meest recente aardbevingen in dit land is te vinden aan de onderkant van deze pagina.

Aardbevingen Kenia Klik op deze afbeelding om hem te bekijken in full size - Gegevens hoffelijkheid databank NOAA Natuurlijke gevaren

TSU = Tsunami golven werd gegenereerd

Earthquake-report.com eigen schade OVERZICHT lijsten: 2013 - 2014
(Gebaseerd op onze ervaring het meest complete overzicht schade in de wereld)


Earthquake-report.com is een onafhankelijke NGO website die alleen overleeft als gevolg van (meestal kleine) Particuliere giften. Uw gift wordt zeer gewaardeerd.


Label info : M = Omvang, D = Diepte (km), Tijd = UTC-tijd

SRC Regio GMT Datum / tijd M D INFO
EMSC Kenia April 17 02: 01 4.6 10 MAP Ik voelde het
 • Nairobi, Kenia - Maakte me uit de slaap op trechter met 0515 lokale tijd. Ik vond het een metro overgaan, tot ik me herinnerde dat er geen metro in Kenia. Mijn vrouw was op land in Embu, Kenia en voelde het ook.
 • Nairobi, Kenia - Zwakke schudden aangegeven
 • Nairobi @ 5.00am 16 / 04 / 2012 - Beglazing in het venster rammelde en het bed trilde en schudde licht vanmorgen om 5.00am in Nairobi dinsdag 16-april-2012
 • Nairobi - Voelde een kleine beving vlak voor 5.05 am. Duurde ongeveer 10 te 15 seconden. Afnemende intensiteit.
 • Nairobi - Ik dacht dat het was een explosie
 • Kilimani, Nairobi - Just a ca. 10 sec lichte tremor, terwijl in bed, raam ratelen, niets echt in beweging.
 • Rongai-Kiserian - Rongai-Kiserian /, maar schudde het dak van mijn huis. dacht dat het een vliegtuig passeren, maar dan moet ik de conclusie dat het moet zijn geweest een tremor.
 • Runda - Licht schudden aangegeven
 • Kitengela - Was aankleden en hij voelde ook het schudden. Het duurde 10-15 seconden. Er was een hoorbaar bromtoon en tremor leek ene uiteinde van het huis naar de andere. Mijn zus die leeft ongeveer 80Km weg voelde ook de tremor.
 • Nairobi, Zuid-C - Ik woon in Nairobi Zuid-C, ik had nachtmerries en werd wakker om wat gerammel op het raam en trillingen. het was als een zware vrachtwagen werd langs mijn huis spelen was, en besefte ik dat er een aardbeving. Als ik dacht te gaan onder mijn bed de trillingen stopped.I controleerde de tijd en het was 5.02am.
 • Kasarani / Mwiki - Het dak en het raam begon shaking.I lag te slapen, maar geen lawaai 's nachts moet wakker me up.the trein passeert in de buurt van waar ik blijven, maar deze was veel sterker en was er niet de trein noice.I bemerkte dat er een aardbeving . Ik werd wakker kan wife.It duurde ongeveer 30sec.
 • Lavington, Nairobi - Ik werd wakker door de trilling van ramen ruit en schudden van mijn bed 5.01am. Het was echter niet erg sterk en duurde ongeveer 15 seconden. Ik wist dat het was meteen een tremor.
 • Nairobi - Het was ongeveer 5.00am voelde een lichte trilling met ramen rattling.and meteen wist dat het tremor.
 • Kijabe Ziekenhuis - Ik deed mijn studie, vond het op precies 5 min verleden 5am op 17th april 2012 op Kijabe Mission Hospital
 • Nairobi - Vers 5 heure locale, un bruit et le lit qui Bouger ....
 • Nairobi - J'habite Nairobi, et vers 5 h du matin un bruit et une secousse
 • Loresho - Lichte schudden, maakte me wakker uit mijn slaap en verhuisde kleine dingen in de kamer rond. Niets ernstigs
 • Nairobi - Ik zat op mijn veranda en dan opeens BOOOMMMMMMM frum vruuuoom holy shit de grond werd als links rechts links rechts en epileptische aanvallen OVERAL WOOAOAH i havent voelde iets dergelijks, omdat ik was op de universiteit en struikelde zuur met Tsjaad en zijn vriendin holy shit en het ging als een aanval, VROOOOOOOOOOMMM BUUUM BOOOM KRTSCCHCHCHH.
 • USGS Kenia April 17 02: 01 4.6 10 MAP Ik voelde het
  EMSC Lake Rudolf Gewest, Kenia Jan 22 21: 03 5.2 40 MAP Ik voelde het
  GEOFON Kenia Jan 22 21: 03 5.1 14 MAP Ik voelde het
  USGS Lake Rudolf Gewest, Kenia Jan 22 21: 03 5.2 15 MAP Ik voelde het
  James Daniell CATDAT Verenigde Republiek Tanzania, Kenia Mei 07 07: 00 6.3 32 MAP Ik voelde het
  James Daniell CATDAT Kenia Jan 10 08: 00 6.0 10 MAP Ik voelde het
  James Daniell CATDAT Kenia Jan 06 08: 00 6.9 15 MAP Ik voelde het
  James Daniell CATDAT Kenia, Oeganda Juli 01 08: 00 5.6 10 MAP Ik voelde het

  Gegevensbronnen courtesy: USGS - EMSC - GFZ - GEONET

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Uw E-mail (niet verplicht)
  Land waar u de aardbeving gevoeld
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Mensen Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Milieu :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Mensen
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Milieu :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Mensen Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Milieu : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Milieu : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Vertel ons uw ervaring en hoeveel seconden het schudden duurde + Laat het ons weten als uw eigendom is beschadigd (zelfs lichte schade). (Max. 500 tekens)

  Spreek je gedachten

  *