Belangrijke historische aardbevingen in DR Congo

Laatste update: mei 3, 2014 op 12: 37 pm door door

De lijst van de 50 meest recente aardbevingen in dit land is te vinden aan de onderkant van deze pagina.

Aardbevingen DR Congo

Klik op deze afbeelding om hem te bekijken in full size - Gegevens hoffelijkheid databank NOAA Natuurlijke gevaren

TSU = Tsunami golven werd gegenereerd

Earthquake-report.com eigen schade OVERZICHT lijsten: 2013 - 2014
(Gebaseerd op onze ervaring het meest complete overzicht schade in de wereld)


Earthquake-report.com is een onafhankelijke NGO website die alleen overleeft als gevolg van (meestal kleine) Particuliere giften. Uw gift wordt zeer gewaardeerd.


Label info : M = Omvang, D = Diepte (km), Tijd = UTC-tijd

SRC Regio GMT Datum / tijd M D INFO
EMSC Lake Mweru Region, Congo-Zambia Februari 24 00: 32 5.9 30 MAP Ik voelde het
USGS Sake, Democratische Republiek van Congo Februari 04 12: 44 5.1 10 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Lac Kivu Region, Congo Februari 04 12: 43 4.8 10 MAP Ik voelde het
GEOFON Democratische Republiek Congo Februari 04 12: 43 4.8 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Goma - De tafel was lichtjes shacking
 • Bukavu - Zat achter bureau en voelde Een Beving, kast en sponningen kraakten. Buitenlopende Mensen Hadden Echter niks gemerkt.
 • Lwiro - Rustte. Plotseling leek mijn stoel later opnieuw om 1 seconden te worden geduwd door iemand, 2. Het was een kleine beweging van misschien 1 cm. Mijn kok voelde het ook. "Tremblement de terre !!!" We lachten nerveus.
 • EMSC Tanganyikameer Regio, Congo December 19 13: 26 4.9 10 MAP Ik voelde het
 • Kasulu - Het voelde meer als een golf die door het gebouw (ruwweg van noord naar zuid) - geen schade
 • USGS Uvira, Congo-Kinshasa December 19 13: 26 4.7 10 MAP Ik voelde het
  EMSC Lake Mweru Region, Congo-Zambia Augustus 19 22: 15 5.0 10 MAP Ik voelde het
  GEOFON Democratische Republiek Congo Augustus 19 22: 15 5.0 32 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Democratische Republiek Congo Augustus 07 01: 28 5.5 10 MAP Ik voelde het
 • Nyungwe nationale bos - Was in een tent en de aarde beefde
 • GEOFON Democratische Republiek Congo Augustus 07 01: 28 5.5 10 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Kabare, Democratische Republiek van Congo Augustus 07 01: 25 5.8 12 MAP Ik voelde het
 • Buhoma - Geen schade aan eigendommen, maar sterk genoeg om me wakker en beginnen om het hoofd voor de deur voordat het eindigde.
 • Mbarara - Le lit Bouge ainsi que la porte de la chambre. une Réplique peu après une et beaucoup plus faible un peu plus tard
 • EMSC Lac Kivu Region, Congo Augustus 07 01: 25 5.6 10 MAP Ik voelde het
  EMSC Democratische Republiek Congo Februari 24 23: 43 5.0 10 MAP Ik voelde het
  GEOFON Democratische Republiek Congo Februari 24 23: 43 4.9 10 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Kindu, Democratische Republiek van Congo December 01 08: 14 5.0 9 MAP Ik voelde het
  EMSC Democratische Republiek Congo December 01 08: 14 5.1 10 MAP Ik voelde het
  GEOFON Democratische Republiek Congo December 01 08: 14 5.1 10 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON Democratische Republiek Congo November 30 19: 20 5.4 10 MAP Ik voelde het
  USGS Sake, Democratische Republiek van Congo November 30 19: 20 5.4 9 MAP Ik voelde het
  EMSC Democratische Republiek Congo November 30 19: 20 5.5 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Lake Albert Region, Congo Juli 03 22: 22 5.2 10 MAP Ik voelde het
 • Beni - Ik voelde deze aardbeving, terwijl binnen het werken in Beni, DRC. Eerst dacht ik dat het een grote vrachtwagen passeren of laagvliegende helikopters, maar realiseerde zich binnen een paar seconden dat het was te sterk voor dat en was inderdaad een aardbeving. Vensterglas rammelde en potloden jittered over mijn bureau.
 • EMSC Lake Albert Region, Congo Juli 03 19: 21 5.7 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Kampala, Oeganda - Voelde alsof de tafel was exponenten
 • Kampala, Lugogo By Pass - Ik was op kantoor en ik voelde de vloer en mijn bureau schudden gedurende enkele seconden. Ook het raam beefde zeer sterk.
 • Kamwokya, Kampala - Ik ben erg gevoelig voor beweging en ook bij het kijken naar een foto aan de muur van onze 1st verdieping kantoor, zou ik zeggen dat de beweging van de eerste tot de laatste rimpel duurde tot twee minuten, misschien zelfs meer. Dit werd bevestigd door het feit dat we dit besproken onder collega's al geruime tijd als het voorkwam. Het was heel krachtig, hebben een zichtbare beweging, maar geen verschuiving van objecten veroorzaken.
 • Kampala - Ja, ik ook ervaren een Matige schudden. We wonen in de buurt van het meer en het was voor ongeveer 1 min. Mijn medewerkers en ik besprak het na en geen schade gedaan
 • Bukoto, Kampala - Ik voelde een lichte schudden en wist niet dat het een aardbeving was pas toen ik op nieuws hoorde vanmorgen!
 • Mubende - Ik was op kantoor. dus ik voelde aardbeving. mijn collega ging naar buiten kantoor. ik ben uit Japan. dus dacht ik, dat is niet zo sterk. maar mijn collega gedachte dat is beetje sterk.
 • Wakiso - Ik ben op vakantie en verblijf in Kajjansi, whick is in Wakiso. Ik was sitted in de bank en was een programma op TV rond 16: 30Hrs en voelde dat de vloer trilde in een langzaam ritme. De frames foto's op de waren ook schudden
 • kampala - Licht schudden. Kon horen ruit schudden. Schudde het bed, hoorbaar rammelen in tweede verhaal van voor verhaal flatgebouw.
 • Muyenga, Kampala - 10.23 uur - Zittend in ons huis toen we de deuren merkten begon te ratelen. Onze tienerzoon was gewekt. Duurde ongeveer 1 minuut.
 • Jinja Oeganda - Het werken op mijn laptop en voelde mijn stoel zachtjes wiegen en mijn kopje thee schudden op het bureau op 22.23 lokale tijd. Ik voelde het huis schommelen, ramen rammelen als goed. Het schudden duurde ongeveer 30 seconden.
 • Kampala - Ik voelde alsof er een aardbeving, maar toen dacht misschien im beeldvorming dingen .. Nu ik weet dat er was aardbeving .. een ander kwam enkele minuten geleden op 3 / 7 / 2013 arnd 10: 25pm .. ik zou zeggen dat was licht schudden
 • Kampala - Wonen in Najjanankumbi in een flatgebouw, voelden we het gebouw schudden voor ongeveer een minuut
 • Kampala - 1-2 min
 • Kampala Sheraton Hotel - Vilt 2 tremoren. Dinsdagmiddag 2 / 7 / 2013 Kan voel de grond bewegen en de bank in de lobby lounge wuivende ooit zo iets. 2nd tremor 10: 30pm 03 / 07 / 2013 Kampala, Najjera 1 Area. Voelde het bed zwaaien en klamboe was zichtbaar verstoord met beweging als de 4 hemelbed versterkt de tremor effect.
 • kampala - Voelde tremmors gedurende enkele seconden
 • Gulu - Liggend in bed toen het bed begint te schudden. Tweede keer in twee dagen heb ik voelde trillen.
 • Kampala - In een hotel op de derde verdieping in Kampala. Voelde een lichte aardbeving die duurde meer dan een minuut om ongeveer 20: 30 op 3 juli 2013.
 • Jinja - Milde schudden van de bank, deuren rammelen en de vloer zichtbaar bewegen. Licht schudden, geen verplaatsing van foto's of muur decor.
 • Jinja - Ik zat aan mijn bureau en voelde me zeer geringe bewegingen van de vloer. Ik dacht dat ik hoorde een lage gerommel in de verte, maar het kan het verkeer van de andere geluiden in de buurt zijn geweest.
 • Bugolobi - Zat thuis en voelde gewoon alles trillen en zag glazen bewegen een beetje aan de tafel, van vandaag langer dan de ene die de andere dag gebeurd geduurd
 • kampala - 15 tweede qarthquick op 22: 23 op 3 / 07 / 2013 we comming uit kutch gujarat india dus we wisten dat dit normaal is earthquick
 • naalya goed wkiso / kampala - Vilt stoel schudden, tafels schudde voelde ook huis schudden. kinderen bang en honden rond lopen vreemd
 • Mukono - Definite schommelen gedurende minstens een minuut.
 • Kampala, Lugogo door Pass - Zat thuis te kijken TVand voelde gewoon alles schudden en de ramen trambling, vandaag duurde langer dan die van gisteren en we gingen het huis uit.
 • Masaka - Op ongeveer 10: 15pm zittend op mijn bed derde verdieping van mijn appartement ik voelde mijn voeten alsof ze werden vervolgens zweven mijn bed begon te ratelen en het hele gebouw begon te trillen letterlijk dit duurde ongeveer 1min of meer. Was gekleed ik sprong in mijn spijkerbroek en t-shirt opdat de crumble vinden me naakt.
 • Jinja - Vilt sommige Licht schudden (maar nog steeds bang) in Jinja rond 22: 30 lokale tijd.
 • Kampala - De grote spiegel op mijn muur viel en raakte de grond.
 • Kampala Bugolobi - Windows waren ratelende ... Bed trilde ... Duurde bijna 30sec
 • Kamyoka, Kampala - Heel eng schudden moest lopen naar beneden van het gebouw
 • Kampala - 1st aardbeving die ik ooit heb gevoeld, zo moeilijk om de ernst te meten, maar voelde alsof iemand herhaaldelijk drukken op de muur achter mijn bed hoofd.
 • Kampala - Meubelen schudden voor waarschijnlijk een paar minuten
 • Ggaba - Voelde het hele huis te schudden
 • Mubende - Werd tv kijken, ramen en bouw rammelde. licht schudden
 • Kampala - Werd het lezen op het bed en de trillingen kon voelen. Mijn buren zouden ook hetzelfde voelen.
 • Jinja - Stoel en tafel trilde
 • Kampala - Milde Shakeup de duur van ongeveer 10 seconden ... Twice In A Space Of 5 seconden ... Zeer Mild On The Floor 4th ... helemaal geen schade ... Mild beven ..
 • Bukoba, Tanzania - Balkon schudden
 • Kampala - Ik voelde wat beweging in de ruimte rond 10: 20 uur op juli 3rd - het was als een wasmachine of iets loopt naast mijn hotel kamer deur .. Mijn kamer trilde een beetje en ik kreeg klaar voor het geval als ik heb t lopen naar beneden. Het duurde maar een paar seconden .. maar eng ..
 • Kampala - Over 10 seconden saking, bed, tafel en stoel
 • Iganga - Ik voelde een lichte trillingen en hoorde een lage gerommel tussen 5 en 10 seconden.
 • Kampala - Ik voelde de aardbeving, maar was niet zo intens. Ik had een glas sap op mijn tafel, maar was niet in staat om het te duwen.
 • Kampala - Voor het eerst ervaren, onmiddellijk googled.
 • Kampala - Het bed waarin ik zat begon te schudden en ik voelde me alsof iam dizzy.It duurde enkele seconden om te beseffen dat het EQ Het gebeurde op ongeveer 10.30 PM Kampala tijd op 3rd juli 2013 en we gehaast in open.The promenade bakstenen neer had ook losgemaakt en verplaatst
 • Kampala - Bij Kololo heuvel ervaren we bedden trilden.
 • Jinja, Oeganda - We hadden een aardbeving op juli 2nd en juli 3rd. De aardbeving op de 3rd was sterker en langer. Meubelen en dingen in de kasten werden schudden en rammelen. Het huis werd ook bewegen. Wij wonen op de tweede verdieping, zodat we naar buiten om naar de begane grond.
 • Lubowa, Kampala - Ik zat in mijn kamer en het gebruik van de laptop op mijn bureau, gewoon ontspannen. En dan ineens zie ik de lamp schudden en vervolgens mijn stoel begon te schudden als goed. Kostte me een seconde om te beseffen wat het was en ik kreeg echt bang. Er was nog een half uur geleden en deze keer dat het langer was.
 • Kampala - Aproximat EEN minuut lang trilde ons guesthouse, alsof er ENL Zware vrachtwagen van wals Langs naamwoord het guesthouse riet.
 • Kirasa Masindi - Het was ongeveer 10: 22 vandaag, was op mijn bed en het betonnen plafond op mijn kamer begon zeer sterk schudden, het komt ook voor yestetday (dinsdag 2nd juli 2013) Vandaag is sterker was, moest opraken van het huis.
 • Kyenjojo West Oeganda - 4th Floor Hotel - sterke schudden blijvende ca. 1 minuten - op de piek gebouw zichtbaar zwaaien - genoeg om gasten te maken in kamers boven beginnen te ontruimen. Geen zichtbare schade.
 • Entebbe - Deuren en ramen schudden gerommel gestaag. Klonk als vliegtuig nemen van de omgeving af.
 • Oude Kampala, Oeganda - Elk object in het huis schudde bijna vijf minuten
 • Jinja - Voelde als een lange gerommel, duurt misschien een goede 30 seconden tot een minuut
 • Ggaba Road Laaluma Nivas - Verreweg de meest gewelddadige schudden die ik heb gevoeld in Oeganda voor de laatste paar jaar. Gerommel ging minstens 20-30 seconden.
 • Bweyogerere, Wakiso - Ik dacht dat het was gewoon de zwakke tafel die ik gebruikte om te strijken ... maar het was gewoon niet het alleen, de deuren (! Sterken) waren ook trillen op hun scharnieren!
 • kiwoko, Luwero - Eerste ervaring van een aardbeving .... het hele huis schudde voelde alsof het was een lange tijd!
 • Jinja, Oeganda - Ik was comfortabel zittend op mijn bed om ongeveer 10: 45 uur lokale tijd en voelde iemand schudt mijn bed. Plotseling voelde ik haar een aardbeving.
 • kampala - Het huis is te schudden.
 • Wakiso stad - Spannend en alarmerende
 • Muyenga Bukasa - Zeer sterke n schrikken, hoorde vogels maken van geluiden, het duurde enige tijd, maakte telefoongesprekken n geplaatst op Facebook na de beving, opgelucht anderen hadden meegemaakt, Dank God voor ons beschermen
 • Kiwatule - Grappig Ik heb niet relize wat het was in het begin .. dacht dat mijn ogen waren op het scherm te lang geweest, maar toen mijn bureaustoel afgeweken van mijn bureau en mijn kast deuren waar schudden .... ohhh Ok nu is deze Cool ... een kleine aardbeving ... maar elke ervaren het al eens eerder in Beiroet, geen schade gedaan zijn we allemaal goed te gaan ..
 • Arua - Een rumble en enkele zwakke schudden voor ongeveer 15-20 seconden op 10: 24 pm juli 3, 2013
 • Mulago-Kalerwe, Kampala - Balkon glazen deuren begon te schudden en het maken van lawaai ... van een gebouw van 6 flats, alle buren kwamen naar buiten en rende de trap als de grond schudde maakt ons evenwicht verliezen
 • Kampala / Wampewo - Speke Apartments - Was in het appartement wat werk, toen de hele kamer schudde. Ik rende naar de deur en keek naar buiten. De beving duurde minder dan minuut maar het is echt bang.
 • Luzira, Kampala - Ik woon vlak naast het Victoriameer. voelde het bed schudden en keek op en zag mij LED TV griezelen op zijn wall-mount ... naast het balkon frames waren ratelende en ging het bijna 15-20 seconden. was heel ijzingwekkende.
 • Mukono - Ik heb op mijn laptop WAS, TOEN DE WINDOWS begon te schudden EN OOK HET BED MET RUMBLE GELUID VOOR BIJNA 30 = 40 seconden ingedrukt TIJD WAS ROND 10: 30 PM
 • Kigali, Rwanda - We voelden schudden gedurende ongeveer 5 seconden, de bank bewoog een beetje bij ons gezeten op het.
 • Entebbe - Ik was op bed toen ik de slaapkamer raam schudden voor bijna 9-15 seconden. Mijn buren rende naar ons huis voor toevlucht, omdat ze nog nooit een dergelijke ervaring gehad
 • Naguru - Was in bed en voelde rommelend geluid en ruimte bewoog, gordijnen waren eigenlijk zwaaien. Raar gevoel. Tweede in twee dagen! Gisteren was terwijl ik in het kantoor.
 • EMSC Lake Albert Region, Congo April 20 00: 30 5.0 10 MAP Ik voelde het
  GEOFON Democratische Republiek Congo April 20 00: 30 5.0 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Democratische Republiek Congo December 24 14: 35 4.9 10 MAP Ik voelde het
 • Bujumbura, Burundi - Une alarme dans l'immeuble s'est déclenchée et quelques secondes après, l'immeuble een secoué, siège de bureau tanguait, l'ecran de l'ordinateur bouge et la porte du bureau s'ouvre, les chambranles des fenêtres craquent. plus au moins 10 secondes
 • GEOFON Democratische Republiek Congo Oktober 14 16: 25 4.5 10 MAP Ik voelde het
  USGS Democratische Republiek Congo Oktober 14 16: 25 4.6 10 MAP Ik voelde het
  EMSC Democratische Republiek Congo Oktober 14 16: 25 4.6 10 MAP Ik voelde het
  GEOFON Democratische Republiek Congo Juni 14 18: 40 4.6 10 MAP Ik voelde het
  EMSC Democratische Republiek Congo Juni 06 15: 38 4.8 40 MAP Ik voelde het
  GEOFON Democratische Republiek Congo Juni 06 15: 38 4.9 10 MAP Ik voelde het
  USGS Democratische Republiek Congo Juni 06 15: 38 4.8 14 MAP Ik voelde het
  GEOFON Democratische Republiek Congo April 25 07: 24 4.5 10 MAP Ik voelde het
  James Daniell CATDAT Democratische Republiek Congo Februari 03 08: 00 5.9 10 MAP Ik voelde het
  USGS DR Congo - Tanzania (het Tanganyikameer) December 05 12: 19 6.8 22 MAP Ik voelde het INFO
  James Daniell CATDAT Democratische Republiek Congo Oktober 24 07: 00 6.2 11 MAP Ik voelde het
  USGS Dr Congo (het Tanganyikameer) Oktober 24 06: 08 6.2 10 MAP Ik voelde het INFO
  James Daniell CATDAT Democratische Republiek Congo September 11 07: 00 6.3 16 MAP Ik voelde het
  James Daniell CATDAT Democratische Republiek Congo, Oeganda Mar 20 08: 00 7.2 15 MAP Ik voelde het
  James Daniell CATDAT Democratische Republiek Congo April 25 08: 00 6.1 13 MAP Ik voelde het
  James Daniell CATDAT Democratische Republiek Congo September 22 07: 00 6.6 28 MAP Ik voelde het
  James Daniell CATDAT Democratische Republiek Congo, Oeganda Mei 04 07: 00 6.0 10 MAP Ik voelde het
  James Daniell CATDAT Soedan, de Democratische Republiek Congo Jan 04 08: 00 0.0 10 MAP Ik voelde het

  Gegevensbronnen courtesy: USGS - EMSC - GFZ - GEONET

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Uw E-mail (niet verplicht)
  Land waar u de aardbeving gevoeld
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Mensen Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Milieu :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Mensen
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Milieu :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Mensen Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Milieu : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Milieu : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Schrijf hieronder uw ervaring + laat ons weten als uw eigendom beschadigd is (zelfs lichte schade) of als u kennis van eventuele schade veroorzaakt door deze aardbeving hebben. (Max. 500 tekens)

  Spreek je gedachten

  *