Belangrijke historische aardbevingen in Libië

Laatste update: mei 2, 2014 op 11: 16 pm door door

De lijst van de 50 meest recente aardbevingen in dit land is te vinden aan de onderkant van deze pagina.

Aardbevingen Libië Klik op deze afbeelding om hem te bekijken in full size - Gegevens hoffelijkheid databank NOAA Natuurlijke gevaren

Earthquake-report.com eigen schade OVERZICHT lijsten: 2013 - 2014
(Gebaseerd op onze ervaring het meest complete overzicht schade in de wereld)


Earthquake-report.com is een onafhankelijke NGO website die alleen overleeft als gevolg van (meestal kleine) Particuliere giften. Uw gift wordt zeer gewaardeerd.


Label info : M = Omvang, D = Diepte (km), Tijd = UTC-tijd

SRC Regio GMT Datum / tijd M D INFO
USGS Al Marj, Libië Oktober 03 22: 47 4.1 10 MAP Ik voelde het INFO
GEOFON Dichtbij Kust Van Libië Oktober 03 22: 47 4.4 10 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Dichtbij Kust Van Libië Oktober 03 22: 47 4.2 10 MAP Ik voelde het
EMSC Libië Mar 15 10: 49 4.2 30 MAP Ik voelde het INFO
GEOFON Dichtbij Kust Van Libië Oktober 09 17: 22 4.3 10 MAP Ik voelde het
EMSC Dichtbij Kust Van Libië Oktober 09 17: 22 4.3 10 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Dichtbij Kust Van Libië September 27 02: 13 4.0 300 MAP Ik voelde het INFO
GEOFON Dichtbij Kust Van Libië Mei 11 04: 42 4.6 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Swani Stad - Sterk genoeg om te schudden van de kasten :-)
 • Tripoli, Libië - De deuren schudde
 • Tripoli, Al Dahra - Matig schudden in het hotel wakker ..
 • Janzour - Deuren rammelde, zag geen schade naar het oosten
 • 70km oost naar Tripoli - Ik woon in de UK en zodra ik hoorde over de aardbeving, ik belde mijn broer. Hij sliep, maar hij zei dat ik voelde een matige schudden op de grond. Beweging van ramen en deuren. Mijn oom die woont in het centrum van Tripoli nog niet wist over omdat hij de slaap was. Ik neem aan dat het appartementengebouw dat gisteren ingestort zou zijn vanwege de aardbeving, maar de mensen niet het gevoel iets gisteren.
 • Surman - Ik werd wakker van een geluid vergelijkbaar met een verre explosie en vonden de kamer schudden en de kastdeuren bewogen. Mijn familie en de hele stad wakker te. Mensen waren geschrokken en rende naar de straat. Sommigen dachten dat het grote explosie. Er is tenminste een winkel op de hoofdweg die was beschadigd als zijn glazen front werd verbrijzeld als gevolg van de aardbeving. Mensen zich zorgen maken over een tweede aardbeving die volgens roamers zal moeilijker zijn dan de eerste hit binnen een paar uur of de volgende 10 dagen.
 • Tripoli - Een zwakke aardbeving treft Libië in de ochtend, maar er waren geen beschadigingen Ik heb het op de rekening van de Libiërs is er geen teken van de aardbeving weer komen?
 • Sabratha - Libië - Op 7 am zuiden van sabratha stad 2 km, sterke deuren schudden en geen bulding damege, duurt het ongeveer 15 secounds
 • Almaya (35Km oosten van Sebratah) - Ik werd wakker tv te kijken en opeens hoorde luid blijft klinken als vrachtwagen motor dan na enkele seconden het huis begon te schudden sterk en deuren en ramen bewegen en het duurde ongeveer 4 te 5 seconden. Ik woon op de tweede verdieping en mijn familie op de fround vloer. Het is duidelijk dat het schudden op hogere verdiepingen is veel sterker dan benedenverdiepingen. Geen schade geen casualities gemeld in mijn dorp, maar de meeste mensen ontwaakte uit de slaap.
 • Tripoli-Libië-Noord-Afrika - In TRIPOLI-LIBIË, Echt wat gebeuren is rond 07: 00 uur op zaterdag (geen tijd precies tussen 06: 45 tot 07: 20) Ik zat in de stoel toen voelde ik DEUREN EN RAMEN was net verhuisd ik bedoel getrild, direct I zei dat was de aarde snel, dat is alles!
 • Tripoli - Heb niet het gevoel dat het schudden, maar ik werd wakker op het exacte tijdstip, kan uitleggen waarom ik werd wakker in een tijd dat ik niet gewend ben. merkte verf vallen van de muur, maar dit zijn gebeurd in de afgelopen 3 dagen, elke 30mins of zo, een stukje verf val, ik woon ongeveer 100 meter van het gebouw, dat viel, ik bid dat alles en iedereen in orde.
 • Surman stad - Ik voelde het op da ochtend op Surman stad op 6: 45 am nd alle da familie wakeup nd mijn smallbaby ook in eerste instantie is er geluid uit ver weg als sterke golf nd komende da house schudden ... kunt u mij vertellen wanneer weer herhaald? of thats it
 • Tripoli - Ik wakker was tegen de tijd dat ik het nieuws zag op facebook van mensen die in de buurt van het getroffen gebied wonen. Ik was in een nachtdienst bij Aljalaa Children Hospital in het midden van Tripoli, ik heb niet het gevoel iets, maar wat ik zou willen zeggen is de rapporten die jullie verspreid over ingestorte appartement kan ik zeggen dat op vrijdag ochtend 24 uur voor de aardbeving gebeurde een old.building in het oude gedeelte van Tripoli ingestort
 • Ain Zara - Iwas hebben van mijn schoonheidsslaapje, want iwent heel laat die avond, op cotrary mijn vrouw en mijn dochter waren aan het ontbijt vroeg elke dag naar bed, ze vonden dat de keukenkastjes trillen alsof heavy duty truks bewegen dicht bij mijn appartement , maar mijn vrouw kwam naar mijn kamer in haast proberen om me wakker, ze wes doodsbang en schreeuwde tegen me uit de kamer, in de tweede iwas op mijn voeten belt mijn andere jongens opschieten de trap-weg als mijn appertment was in de derde floor.ihave sterk
 • Tripoli Libië - Het was ongeveer 6: 30 in de ochtend en ik was in bed met mijn ogen dicht, maar was ik niet hield echt in slaap. Ik hoorde een lading bladerend siund en toen was er een korte shking die veroorzaakt neme om te springen uit bed. Het duurde niet lang duren.
 • Malta, Ghaxaq - Ik werd wakker van mijn bed sligtlhy schudden. Ik dacht dat het zou een kleine aardbeving te zijn dus ik wachtte een paar minuten daarna ging ik op het internet te controleren of er een aardbeving ergens in de buurt en ik heb tot mijn verbazing te zien die niet te ver van een aardbeving werd gemeld op de kust van Libië .
 • Sabrata, Libië - Een sterke schokgolf schudde me als ik was mijn tanden poetsen .... misschien voor 12-15 seconden .. Ik keek naar mijn voordeur als het was gescheurd up.such was de impact .. op de derde foor .. buurt de zee
 • USGS Voor de kust van Libië Mei 11 04: 42 4.7 14 MAP Ik voelde het
  EMSC Dichtbij Kust Van Libië Mei 11 04: 42 4.7 15 MAP Ik voelde het
  James Daniell CATDAT Libië April 20 08: 00 6.2 10 MAP Ik voelde het
  James Daniell CATDAT Libië April 19 08: 00 7.0 10 MAP Ik voelde het

  Gegevensbronnen courtesy: USGS - EMSC - GFZ - GEONET

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Uw E-mail (niet verplicht)
  Land waar u de aardbeving gevoeld
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Mensen Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Milieu :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Mensen
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Milieu :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Mensen Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Milieu : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Milieu : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Schrijf hieronder uw ervaring + laat ons weten als uw eigendom beschadigd is (zelfs lichte schade) of als u kennis van eventuele schade veroorzaakt door deze aardbeving hebben. (Max. 500 tekens)

  Spreek je gedachten

  *