Belangrijke historische aardbevingen (tot 2013) in Washington, Verenigde Staten

Laatste update: 28, 2014 op 5: 56 pm door door

De lijst van de 50 meest recente aardbevingen in deze staat is te vinden aan de onderkant van deze pagina.

Klik op deze afbeelding om hem te bekijken in full size - Gegevens hoffelijkheid databank NOAA Natuurlijke gevaren

Klik op deze afbeelding om hem te bekijken in full size - Gegevens hoffelijkheid databank NOAA Natuurlijke gevaren

TSU - betekent dat een tsunami werd veroorzaakt (in dit geval Lake @ Mt. St. Helens) - VOL = aardbeving met een vulkanische oorsprong


Earthquake-report.com is een onafhankelijke NGO website die alleen overleeft als gevolg van (meestal kleine) Particuliere giften. Uw gift wordt zeer gewaardeerd.


Label info : M = Omvang, D = Diepte (km), Tijd = UTC-tijd

SRC Regio GMT Datum / tijd M D INFO
USGS Haven Townsend, Washington April 20 05: 07 3.0 23 MAP Ik voelde het INFO
 • Port Orchard - De stromende regen was toen ik voelde, ooit zo iets, lichte beweging en kon nauwelijks horen een laag gerommel. Eerlijk? Ik vond het een onweer en donder. Ik heb in vele, vele aardbevingen waaronder de Grote Alaskan Quake in 1964 en het volgende jaar Seattle 1965 geweest. Ook de Nisqually Quake eind februari, 2001. Ik weet wat aardbeving gevoel dat, maar ik zou gezworen hebben dat het een storm.
 • Coupeville - luide knal en een schok als iets raakte de zijkant van het huis. Ik heb in S. Californië woonde het grootste deel van mijn leven, maar dit was heel anders.
 • EMSC Puget Sound regio, Washington April 20 05: 07 3.1 23 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Puget Sound regio, Washington April 16 23: 08 2.3 15 MAP Ik voelde het
  EMSC Puget Sound regio, Washington April 16 21: 36 2.1 16 MAP Ik voelde het
  EMSC Puget Sound regio, Washington April 16 19: 55 2.0 15 MAP Ik voelde het
  EMSC Washington April 12 12: 38 2.2 7 MAP Ik voelde het
  USGS Granite Falls, Washington April 06 22: 32 2.6 0 MAP Ik voelde het
  EMSC Seattle-Tacoma Area, Washington April 04 09: 50 2.3 20 MAP Ik voelde het
 • eatonville - Ik was zitten in mijn busje toen ik voelde een aantal schudden onder me, ik dacht dat ik het was verbeelden, maar dan is mijn geopende deur begon te schud het hele busje. het was mild, maar het was zeker gevoeld en gezien door de busjes beweging !!
 • EMSC Seattle-Tacoma Area, Washington April 03 12: 39 2.2 17 MAP Ik voelde het
  USGS Morton, Washington Mar 30 20: 02 2.6 11 MAP Ik voelde het
  EMSC Washington Mar 30 20: 02 2.3 11 MAP Ik voelde het
  USGS Orting, Washington Mar 24 18: 14 2.9 12 MAP Ik voelde het
  EMSC Washington Mar 24 18: 14 2.9 13 MAP Ik voelde het
  USGS Morton, Washington Mar 14 23: 43 3.2 11 MAP Ik voelde het
  EMSC Washington Mar 14 23: 43 3.2 12 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Friday Harbor, Washington Mar 11 23: 49 2.6 11 MAP Ik voelde het
  EMSC San Juan Islands Reg, Washington Mar 11 23: 49 2.6 12 MAP Ik voelde het
  EMSC Seattle-Tacoma Area, Washington Mar 10 15: 50 2.3 14 MAP Ik voelde het
  EMSC Washington Mar 10 10: 34 2.0 8 MAP Ik voelde het
  EMSC Washington Mar 08 14: 23 2.2 10 MAP Ik voelde het
  EMSC Puget Sound regio, Washington Februari 28 22: 59 2.4 0 MAP Ik voelde het
  USGS Roslyn, Washington Februari 26 13: 59 3.5 4 MAP Ik voelde het
 • Cle Elum, WA - Zeer scherpe schok. Ik was niet zeker of het was een aardbeving of een grote hoeveelheid sneeuw glijden van het dak. Het huis schudde.
 • Lauderdale Junction, WA gebied - Grote rommelend geluid, als een zeer grote deur was dichtgeslagen; duurde c. 2.5 seconden - geen zichtbare schade aan het huis
 • Roslyn wa - Het schudden ons wakker! duurde niet erg lang duren.
 • USGS Roslyn, Washington Februari 26 13: 59 3.5 4 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Washington Februari 26 13: 59 3.5 5 MAP Ik voelde het
  USGS Belfair, Washington Februari 23 04: 59 4.1 15 MAP Ik voelde het
 • Olympia - Geen schade slechts een paar goede stoten
 • Shelton - Kleine rumble
 • Olympia - Hoorde een luide boom, dan 1-2 seconden later voelde het huis schudden voor misschien een seconde.
 • Bremerton - Ik voelde me als een golf ... alsof in de oceaan of op een boot.
 • Gig Harbor - Voelde me als ik lag in bed
 • Belfair - Couch Ik zat op trilde.
 • Olympia - Geen schade, het huis schudde tweemaal.
 • Tumwater - Voelde het schudden.
 • silverdale - Vilt gebouw zeggen van links naar rechts (Ik ben op 5th verdieping) - lichte geratel van objecten, maar geen schade. Aardbeving was op de 22nd - niet 23rd
 • Port Orchard - Matige schudden
 • Fox Island - Rumble met een scherpe schok. Geen schade.
 • Belfair - Geen schade. Zat op de bank en duurde een seconde of twee.
 • Seabeck - Gerommel geluid met rammelende voor een paar seconden
 • Tumwater - Liggend in bed en voelde twee aparte shakes. Ongeveer 3 seconden uiteen. Hard genoeg voor mij om uit bed te komen en laat buiten om te kijken wat er gaande was.
 • raymond - Voelde een lichte beweging van de stoel zat ik in.
 • Seattle - Geen schade. Lichte schudden en gerammel.
 • Lacey WA - Een lichte laag gerommel geluid en voelde de bank Ik zat op schudden merkbaar, maar niet hard, ongeveer 10 seconden of minder, maar moeilijk om tijd te herinneren.
 • Port Orchard - Het voelde alsof het was een zacht wiegende van links naar rechts aardbeving. Plafondlamp werd enigszins bewegen.
 • Hoodsport - Sommige vrij goed schudden dat 10-15 seconden duurde. Geen schade te melden.
 • Lacey - Zittend op de bank - hoorde luide boom (gedachte was JBLM). Dan lichte schudden van de bank. Toch dacht JBLM en wisten niet tot nieuws dat het was een aardbeving.
 • Union, WA - Luid boom. Licht schudden.
 • Olympia - Hetzelfde als hierboven Oly poster- luid boom, beetje schudden en we keken elkaar aan en zeiden: "was dat ...? '
 • Lynnwood WA - Ik buiten een wandeling naar de winkel alles opeens hoorde ik een rommelend geluid het me raakte een aardbeving voelden ons een beetje, maar ik hoorde het
 • Port Orchard - Voelde als de commerciële vliegtuigen of trein voorbij het huis. Redelijk goed trilling sensatie voelde. Huis kraakte (waarop deze nieuwbouw woning is niet veel te doen. Katten freaked en probeerde te lopen vanaf het. Geen schade gevonden of opgemerkt. Had zittend op bank tv kijken op het moment.
 • Maggie Lake - Het leggen op mijn bed, ruk naar links en dan rechts en toen was het voorbij.
 • Shelton WA - Bed plotseling roos en schommelde als een boot op kleine golven.
 • Olympia - Appartement schudde
 • Eatonville, WA - Ik stond buiten mijn huis (Niemand anders was thuis). Ik voelde geen schudden, maar mijn keukenraam rammelde. Over 5 seconden later verdween net over het weer. Niet er te realiseren was een aardbeving geweest, totdat ik zag het op het nieuws.
 • Tahuya / Seabeck Peninsula - Ons huis had een goede klap en een aantal dakpannen cascade echter uit ons huis is direct boven de gerapporteerde epicentrum.
 • Shelton - Ik was in bed en mijn bed zowat drie keer schudde dan is het gestopt.
 • EMSC Puget Sound regio, Washington Februari 23 04: 59 4.2 17 MAP Ik voelde het
 • Seabeck - Deep rumble onmiddellijk gevolgd door het huis te bewegen alsof het op een zee deining, wat rammelen. Ik weet niet zeker waarom anderen hebben gemeld dat het zijn op het 23rd (zijn woensdag, de 22nd).
 • Tumwater - Geen schade gewoon rammelen
 • Hoodsport, WA - Even snel een zeer sterke schok die de bank zat ik door 6 inches verplaatst. Een paar items viel uit een plank.
 • Bremerton - Lichte schudden in de buurt van Seabeck in Lake Symington.
 • USGS Belfair, Washington Februari 23 04: 59 4.1 4 MAP Ik voelde het INFO
 • Tumwater - Geen uitgebreide schudden, maar een korte beven gevolgd door een enkele korte, scherpe schok. Zeker merkbaar, maar niet duurzaam.
 • Tahuya - Niet zeker of schade. Grote schok met lawaai. Vilt huis slingeren en bewegen.
 • Bainbridge Island - Meer van een schok
 • Harstine Island - Ik voelde me als langzame trilling (zoals wanneer een wasmachine schudt een huis) - was ongeveer 1.5 minuten lang.
 • Belfair - Ik shock als een olifant raakte het huis, maar zonder geluid
 • Port Orchard - Was niet zeker wat het was slechts enkele schudden maar zeer noticible
 • Olympia, WA - Leek geen horizon beweging noch schudden zijn; slechts twee duidelijke sterke verticale bewegingen over 4 seconden uit elkaar. Meer als wat ik denk dat een ondergrondse explosie voelt.
 • Seabeck - Geen schade. Deep rumble onmiddellijk gevolgd door een snelle roll gelijk aan zee deining. House bucked misschien een inch verticaal, duurde slechts een seconde.
 • Belfair, Wa - @ 1 1 / 2 sec. schudden van het huis
 • EMSC Seattle-Tacoma Area, Washington Februari 19 19: 27 2.7 8 MAP Ik voelde het
  USGS Purdy, Washington Februari 19 19: 27 2.6 7 MAP Ik voelde het
  EMSC San Juan Islands Reg, Washington Februari 13 04: 13 2.2 14 MAP Ik voelde het
  EMSC Washington Februari 06 03: 22 2.4 7 MAP Ik voelde het
  EMSC Washington Februari 02 23: 34 2.2 0 MAP Ik voelde het
  USGS Friday Harbor, Washington Februari 01 20: 34 2.8 13 MAP Ik voelde het
  EMSC San Juan Islands Reg, Washington Februari 01 20: 34 2.8 14 MAP Ik voelde het
  USGS Friday Harbor, Washington Jan 30 11: 03 3.1 14 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC San Juan Islands Reg, Washington Jan 30 11: 03 3.1 15 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Friday Harbor, Washington Jan 30 02: 27 2.8 14 MAP Ik voelde het
  EMSC San Juan Islands Reg, Washington Jan 30 02: 27 2.7 13 MAP Ik voelde het
  EMSC San Juan Islands Reg, Washington Jan 25 22: 36 2.0 11 MAP Ik voelde het
  USGS Friday Harbor, Washington Jan 24 13: 44 2.5 17 MAP Ik voelde het
  EMSC San Juan Islands Reg, Washington Jan 24 13: 43 2.5 18 MAP Ik voelde het
  USGS Quinault Census aangewezen plaats, Washington Jan 22 20: 05 3.6 39 MAP Ik voelde het INFO
 • Shelton - Zwakke op het eerste, dan is een rollende geluid dat leiden tot het hele huis schudden.
 • Montesano - Ik voelde me als een grote boom viel dicht bij het huis. Paar seconden.
 • EMSC Olympic Peninsula, Washington Jan 22 20: 05 3.6 40 MAP Ik voelde het
  USGS Riverbend, Washington Jan 22 16: 43 2.8 1 MAP Ik voelde het
  EMSC Washington Jan 22 16: 43 2.8 1 MAP Ik voelde het
  EMSC Washington Jan 22 13: 02 3.1 3 MAP Ik voelde het
  USGS Riverbend, Washington Jan 22 13: 02 3.1 3 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Three Lakes, Washington Jan 22 00: 12 2.6 13 MAP Ik voelde het
  EMSC Puget Sound regio, Washington Jan 22 00: 12 2.6 14 MAP Ik voelde het
  EMSC Puget Sound regio, Washington Jan 22 00: 10 2.9 13 MAP Ik voelde het

  Gegevensbronnen courtesy: USGS - EMSC - GFZ - GEONET

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Uw E-mail (niet verplicht)
  Land waar u de aardbeving gevoeld
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Mensen Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Milieu :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Mensen
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Milieu :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Mensen Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Milieu : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Milieu : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Schrijf hieronder uw ervaring + laat ons weten als uw eigendom beschadigd is (zelfs lichte schade) of als u kennis van eventuele schade veroorzaakt door deze aardbeving hebben. (Max. 500 tekens)

  Comments

  1. Tom O'Donnell zegt:

   Hoe kan ik informatie krijgen en de hoogte van een aardbeving Ik voelde me in ongeveer 1946 / 47, Kent, Washington gebied. Het was mijn eerste aardbeving. Ik was ongeveer 3-4 jaar oud.
   Bedankt,
   Tom

  2. Je mist een vrij goede grootte aardbeving - het was 1980. Ik was in Olalla, WA. Het duurde (ik wil zeggen) 8 minuten ... is dat mogelijk? Het was zeer lang en "rollen". Ik dacht dat was in de 6 mag bereik. Ik weet dat je een op er al, maar het lijkt erop dat dit zou men later zijn geweest - zoals tijdens de verkiezingen ... Ik meen mij te herinneren van Ronald Reagan op de televisie ... hetzij in een debat of nadat hij won.

   :)
   Lauren

   • Armand Vervaeck zegt:

    Thanks Lauren - nemen we echter de officiële lijst van teh Amerikaanse seismologische bureau USGS of NOAA

  Spreek je gedachten

  *