Belangrijke historische aardbevingen (tot 2013) in Utah, Verenigde Staten

Laatste update: 28, 2014 op 5: 50 pm door door

De lijst van de 50 meest recente aardbevingen in deze staat is te vinden aan de onderkant van deze pagina.

Klik op deze afbeelding om hem te bekijken in full size - Gegevens hoffelijkheid databank NOAA Natuurlijke gevaren

Klik op deze afbeelding om hem te bekijken in full size - Gegevens hoffelijkheid databank NOAA Natuurlijke gevaren


Earthquake-report.com is een onafhankelijke NGO website die alleen overleeft als gevolg van (meestal kleine) Particuliere giften. Uw gift wordt zeer gewaardeerd.


Label info : M = Omvang, D = Diepte (km), Tijd = UTC-tijd

SRC Regio GMT Datum / tijd M D INFO
USGS Magna, Utah April 22 17: 49 3.7 6 MAP Ik voelde het INFO
 • Rangely - Geen schade
 • EMSC Utah April 22 17: 49 3.5 6 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Utah April 22 04: 01 3.4 5 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Blanding, Utah April 22 04: 01 3.8 8 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Salina, Utah April 14 05: 28 2.5 11 MAP Ik voelde het
  EMSC Utah April 14 05: 28 2.5 11 MAP Ik voelde het
  USGS Blanding, Utah Mar 18 01: 09 2.9 -2 MAP Ik voelde het
  EMSC Utah Mar 14 19: 32 2.1 5 MAP Ik voelde het
  USGS Enoch, Utah Mar 05 19: 14 3.3 3 MAP Ik voelde het INFO
 • Enoch - Ik zat in mijn woonkamer en het hele huis begon schud. Zijn houten vloer had afgescheiden over 1 / 2 uit het tapijt. En we hebben een paar scheuren in de kelder kregen. Niemand raakte gewond.
 • Cedar City, UT - Het hele huis leek een beetje bewegen, de hond stond recht omhoog uit een diepe slaap en was erg geschrokken. Was zeker niet de wind ...
 • EMSC Utah Mar 05 19: 14 3.3 7 MAP Ik voelde het
  EMSC Utah Mar 03 22: 29 2.7 0 MAP Ik voelde het
  USGS Vernal, Utah Mar 03 22: 29 2.7 4 MAP Ik voelde het
  USGS Panguitch, Utah Mar 01 08: 34 3.0 5 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Utah Mar 01 08: 34 3.1 4 MAP Ik voelde het
  USGS Toquerville, Utah Jan 17 19: 46 2.8 12 MAP Ik voelde het
  USGS Enterprise, Utah Jan 12 20: 40 2.6 0 MAP Ik voelde het
  EMSC Utah Jan 06 20: 23 2.3 4 MAP Ik voelde het
  EMSC Utah December 30 16: 18 2.5 11 MAP Ik voelde het
  USGS Parowan, Utah December 30 16: 18 2.5 11 MAP Ik voelde het
  USGS Plain City, Utah December 23 12: 12 2.5 0 MAP Ik voelde het
  EMSC Utah December 22 13: 48 2.2 5 MAP Ik voelde het
  EMSC Utah December 17 05: 08 2.6 6 MAP Ik voelde het
  USGS Providence, Utah December 17 05: 08 2.6 5 MAP Ik voelde het
  EMSC Utah December 15 10: 22 2.2 13 MAP Ik voelde het
  EMSC Utah December 13 10: 26 2.7 0 MAP Ik voelde het
  USGS Junction, Utah December 13 10: 26 2.7 0 MAP Ik voelde het
  USGS Garland, Utah December 07 04: 29 3.0 5 MAP Ik voelde het
  USGS Enterprise, Utah December 06 16: 58 2.5 0 MAP Ik voelde het
  EMSC Wasatch stedelijk gebied, Utah November 29 11: 04 2.4 10 MAP Ik voelde het
  USGS Bluffdale, Utah November 25 15: 45 3.2 9 MAP Ik voelde het INFO
 • Manufacturier - Lichte schudden terwijl op het werk. Geen schade.
 • Lehi - Het soort freaked me
 • Manufacturier - Een paar foto viel en brak. Zich niet bewust van om het even wat verder dan dat als de enige geweest 10 min
 • Manufacturier - Het was cool, geen schade
 • Lehi - heel kort. 1-2 scondo lang. geen schade binnen of buiten voor het huis.
 • Manufacturier - We waren nog steeds in bed lui na Thanksgiving en ineens al het ijs en de sneeuw stortte neer van het dak als het huis schudde een beetje rond
 • Saratoga Springs, Utah - Milde schudden 5 seconden
 • Eagle Mountain - Voelde gewoon een lichte trilling terwijl het rusten in bed met mijn katten. Bijna als een gigantische truck reed door of een straaljager vloog over plotseling.
 • Lehi - Mijn bureau en vloer trilde behoorlijk goed. Mijn monitor ging bijna achterover van mijn bureau.
 • Riverton - Merkte een gevoel dat de vloer twee keer verhuisd
 • Lehi - Vilt binnen, schiet bedden en een koelkast. Duurde niet lang
 • Saratoga Springs - Het huis schudden me wakker, en ik kon de ramen rammelen een paar seconden te horen. Het schudden was meer dan ik ooit heb gevoeld, en ik had geen twijfel dat het een aardbeving.
 • West Jordan - Lichte beweging, maar erg aantoonbaar.
 • Eagle Mountain - Het voelde alsof iemand een zware doos in het huis had laten vallen, de vloer kaatste onder mijn voeten. Ging naar buiten en alle honden in de buurt werden blaffen.
 • South Jordan - Ik voelde de tweede verdieping van mijn huis sway back / weer iets; hebben in andere aardbevingen rond de VS met inbegrip van Nevada en Oklahoma geweest. Dit was vergelijkbaar, maar slechts een kleine "bult. '
 • Saratoga Springs - Vilt huis schudden gedurende ongeveer 5 seconden. Geen schade merkbaar. Dacht aanvankelijk dat het misschien zwaar geschut de praktijk op het kamp Williams (die regelmatig gebeurt) zijn.
 • Manufacturier - Lichte schudden 1-2 seconden lang, geen schade, dacht dat er iets kan mijn huis hebben geraakt.
 • Alpine - Voelde een 'bult'. Geen schade.
 • Eendracht - Mijn bed was zeer licht schudden
 • Eagle Mountain Tai - Little schudden
 • Orem, UT - Slechts een enkele boom die het hele huis schudde. Genoeg om wakker te worden een aantal van de kinderen nog steeds te slapen. Misschien maakte onze achtertuin schuld slip slechts een aanraking.
 • Saratoga Springs - Ik was ziek in bed en voelde ons overdekte shutters schudden. Geen schade.
 • Lehi - Voelde huis schudden
 • Manufacturier - Vilt het huis schudden voor 5 seconden, bijna als een vrachtwagen het huis op volle snelheid had geraakt. We wonen op de top van de berg direct boven Bluffdale dus kregen we een goede schudden. Het maakte mijn man op.
 • West Jordan - Slechts een korte schok. Minder dan een seconde lang. Het kwam overeen met een windvlaag en ik dacht dat het was dat. Maar de beweging van het hele huis was meer dan wind kon.
 • Riverton - Ik was in bed en plotseling voelde schudden - Ik dacht dat het was de wind slaan van het huis, totdat ik me realiseerde dat het schudden werd straalt van de vloer, niet de wind het raken van de bovenkant van het huis.
 • Pleasant Grove - Geen schade. Zat op bed en voelde alsof er iets stootte mijn bed hard. voelde als toen mijn hond te gebruiken om tegen het lijf loopt het, maar hij is sindsdien doorgegeven aan ongeveer vier jaar geleden. dus dacht dat het een aardbeving.
 • Magna, Utah - Ik hoorde mijn appartement rammelaar en mijn bed schudde voor ongeveer seconde. Het was 4am. Ik kon niet terug naar bed.
 • Clearfield, UT - Een McDonald's heeft een enorme bludge in de tegel.
 • EMSC Wasatch stedelijk gebied, Utah November 25 15: 45 3.2 10 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Monroe, Utah November 08 18: 13 2.6 5 MAP Ik voelde het
  USGS Hanksville, Utah Oktober 18 15: 24 2.9 8 MAP Ik voelde het
  EMSC Utah Oktober 18 15: 24 2.9 8 MAP Ik voelde het
  USGS Escalante, Utah Oktober 06 17: 20 3.0 8 MAP Ik voelde het
  EMSC Utah Oktober 06 17: 20 3.0 9 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Utah September 23 15: 50 2.3 5 MAP Ik voelde het
  EMSC Utah September 20 13: 40 2.6 6 MAP Ik voelde het
  USGS Herriman, Utah September 15 22: 47 2.5 -2 MAP Ik voelde het
  EMSC Utah September 15 22: 47 2.6 1 MAP Ik voelde het
  EMSC Utah September 15 06: 51 2.1 2 MAP Ik voelde het
  USGS Bever, Utah September 13 05: 54 2.6 4 MAP Ik voelde het
  EMSC Utah September 06 16: 37 2.7 0 MAP Ik voelde het
  USGS Junction, Utah September 06 16: 37 2.6 0 MAP Ik voelde het
  EMSC Utah Augustus 30 11: 58 2.1 14 MAP Ik voelde het
  EMSC Utah Augustus 23 20: 47 2.8 10 MAP Ik voelde het
  USGS Hildale, Utah Augustus 23 20: 47 2.8 10 MAP Ik voelde het
  EMSC Utah Augustus 10 10: 32 2.0 4 MAP Ik voelde het
  EMSC Utah Juli 29 21: 30 3.0 15 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Utah Juli 11 21: 53 2.6 0 MAP Ik voelde het

  Gegevensbronnen courtesy: USGS - EMSC - GFZ - GEONET

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Uw E-mail (niet verplicht)
  Land waar u de aardbeving gevoeld
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Mensen Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Milieu :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Mensen
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Milieu :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Mensen Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Milieu : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Milieu : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Schrijf hieronder uw ervaring + laat ons weten als uw eigendom beschadigd is (zelfs lichte schade) of als u kennis van eventuele schade veroorzaakt door deze aardbeving hebben. (Max. 500 tekens)

  Spreek je gedachten

  *