Belangrijke historische aardbevingen (tot 2013) in South Carolina, USA

Laatste update: 28, 2014 op 5: 46 pm door door

De lijst van de 50 meest recente aardbevingen in deze staat is te vinden aan de onderkant van deze pagina.

Screen Shot op 2014 04-28-19.37.40

Klik op deze afbeelding om hem te bekijken in full size - Gegevens hoffelijkheid databank NOAA Natuurlijke gevaren

TSU - betekent dat een tsunami (of in dit geval een sterke rivier golven) werden geactiveerd


Earthquake-report.com is een onafhankelijke NGO website die alleen overleeft als gevolg van (meestal kleine) Particuliere giften. Uw gift wordt zeer gewaardeerd.


Label info : M = Omvang, D = Diepte (km), Tijd = UTC-tijd

SRC Regio GMT Datum / tijd M D INFO
EMSC zuid Carolina November 28 07: 07 2.4 1 MAP Ik voelde het
USGS New Ellenton, South Carolina September 19 20: 38 2.6 5 MAP Ik voelde het
EMSC zuid Carolina Mar 19 22: 38 2.5 6 MAP Ik voelde het
 • Charleston, SC - Ik werd wakker uit een slaap, borden rammelden, foto's rammelden, en gevuld drankglazen getrild en liep in de tabellen. Geen schade genoteerd als van nog.
 • Ladson - Ik hoorde een luid geluid als een boom was gekapt en dan een ruwe schudden eerste slechts een seconde.
 • Summerville - We hebben nog niet op schade gecontroleerd. De vloer schudde op en neer en ik hoorde een luide explosie toen de vloer naar beneden gegaan. Veel buren kwamen naar buiten om ervoor te zorgen dat ze veilig waren in het geval van meer schudden.
 • Haymarket - Ik voelde schudden blijvende 2 seconden terwijl ik in bed lag op 3: 15 am maart 18, 2014. Niets was beschadigd, maar er was een slepende geluid achteraf gehoord.
 • Myrtle Beach, SC 29572 - Zittend in mijn 5th verdieping appartement in een oude betonnen blok gebouw. Voelde een lichte schudden beschrijf ik als een bult gevoel en geluid. Geen schade.
 • USGS Centerville, South Carolina Mar 19 22: 38 3.0 5 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Edgefield, South Carolina Februari 16 20: 23 3.2 5 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Edgefield, South Carolina Februari 15 03: 23 4.1 4 MAP Ik voelde het
 • Monroe, Georgië - Was een diepe slaap en het maakte zowel mijn man en mij. Het hele huis trilde en we hoorden porselein en gerechten vastklampen. Duurde enkele seconden minstens 30.
 • Hartwell - Zitten op de bank, tv kijken
 • Marietta - Voelde het huis en mijn bed bewegen 10: 20pm op 2.14.14. Geen zichtbare schade.
 • Chapin - In bed lag, voelde schudden gedurende ongeveer 5 seconden.
 • Pineola nc - Gerechten rammelde Ik zat op de bank en voelde een schok
 • homer - Gehoord lage gerommel en voelde 2to3 sec. schudden
 • Simpsonville - Op bed in 3rd verdieping van het appartementencomplex, dacht dat er iets gebeurd is in een van de appartementen onder mij, maar vermoed aardbeving, duurde slechts een seconde of twee
 • Lilburn - Verdween net over de meubels koperen handgrepen, schudde bed beneden waar mijn zoon was in
 • Aiken, SC - Heb nog geen schade gezien. Vilt / klonk als een grote vrachtwagen ging door mijn raam. Vilt hele huis trillen en ramen rammelaar.
 • Dacula, GA - Liggend in bed 10: 30pm voelden we het huis schudden en rammelde wat spullen in onze slaapkamer, gevolgd door een laag rommelend geluid. Duurde ongeveer 20 seconden.
 • Buford - Werd tot op de bank toen ik hoorde gerommel en voelde de bank te schudden.
 • Zetella, GA - Hebben niet gecontroleerd op schade. Ik betwijfel het sterk genoeg was hier om schade te veroorzaken. Op de derde verdieping van een huis, het schudden duurde tussen 15-30 seconden en was een zeer snelle schudden beweging. Eerst vroeg ik als een van mijn katten zou kunnen worden in de kamer krassen en dreunende de kastdeuren, maar toen realiseerde de hele kamer trilde. Het was heel anders dan een aardbeving voelden we ons een paar jaar geleden toen ik hoorde de aarde gerommel en het schudden was als traag bewegende golven.
 • keennesaw GA - Ik was op mijn bed naar een film kijken op mijn laptop rond 10 iets wat ik voelde het bed bewegen, keek ik rond mijn kamer, maar niets anders verplaatst. Ik vond het raar en bleef de film te kijken.
 • Blairsville - Heard rappen geluid en voelde schudden.
 • West Columbia - Alomtegenwoordig luid, bassig rumble zoals heavy-lift helikopter dicht overhead, ongeveer 5-6 seconden algemeen, vloer trilde, schotels rinkelden in rack. Begon langzaam, steeg tot een piek, toen stierf hij plotseling. Geen schade.
 • Gluck - Verschillende vreemde krakende geluiden zoals een oud huis bezinking, dan luid gerommel en thuis schudden gedurende ongeveer 10 seconden. Honden waren erg ongemakkelijk. Geen bekende schade aan ons huis of eigendom.
 • Dallas - Was het afspelen van een video game 's nachts wanneer het hele huis denderde. Onze oudere was kat zat naast me had verstijven ongeveer een minuut voor de start en rukte wakker en hij begon te haren als het begon zachtjes 2 seconden. Onze jongste, op de P golven begon te miauwen (ja, dat is wat ze klinkt als) zij harder werd in haar zoektocht naar mij als de zwaardere S golven kwam en bleef voor 6 tweede. De gerechten schudde zo hard het klonk als een restaurant luid verzamelen vuile borden en bestek.
 • USGS Ridgeville, South Carolina September 19 19: 14 2.5 12 MAP Ik voelde het
  USGS zuid Carolina Juli 31 04: 53 2.8 5 MAP Ik voelde het
  USGS zuid Carolina Juli 31 04: 53 2.8 8 MAP Ik voelde het
  USGS zuid Carolina Juli 29 17: 45 2.5 14 MAP Ik voelde het

  Gegevensbronnen courtesy: USGS - EMSC - GFZ - GEONET

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Uw E-mail (niet verplicht)
  Land waar u de aardbeving gevoeld
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Mensen Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Milieu :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Mensen
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Milieu :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Mensen Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Milieu : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Milieu : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Schrijf hieronder uw ervaring + laat ons weten als uw eigendom beschadigd is (zelfs lichte schade) of als u kennis van eventuele schade veroorzaakt door deze aardbeving hebben. (Max. 500 tekens)

  Spreek je gedachten

  *