Belangrijke historische aardbevingen (tot 2013) in Oregon, USA

Laatste update: 28, 2014 op 5: 43 pm door door

De lijst van de 50 meest recente aardbevingen in deze staat is te vinden aan de onderkant van deze pagina.

Screen Shot op 2014 04-28-19.33.39

Klik op deze afbeelding om hem te bekijken in full size - Gegevens hoffelijkheid databank NOAA Natuurlijke gevaren

TSU - betekent dat een tsunami werd veroorzaakt


Earthquake-report.com is een onafhankelijke NGO website die alleen overleeft als gevolg van (meestal kleine) Particuliere giften. Uw gift wordt zeer gewaardeerd.


Label info : M = Omvang, D = Diepte (km), Tijd = UTC-tijd

SRC Regio GMT Datum / tijd M D INFO
USGS Lakeview, Oregon April 19 04: 40 2.5 11 MAP Ik voelde het
USGS Waldport, Oregon April 15 19: 53 2.5 33 MAP Ik voelde het
EMSC Offshore Oregon April 15 19: 53 2.5 34 MAP Ik voelde het
USGS Waldport, Oregon April 15 19: 06 2.7 36 MAP Ik voelde het
EMSC Offshore Oregon April 15 19: 06 2.7 37 MAP Ik voelde het
USGS Waldport, Oregon April 15 14: 48 3.8 36 MAP Ik voelde het
EMSC Offshore Oregon April 15 14: 48 3.8 10 MAP Ik voelde het INFO
USGS Bandon, Oregon April 12 01: 45 4.2 10 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Voor de kust van Oregon April 12 01: 45 4.2 10 MAP Ik voelde het INFO
USGS Lakeview, Oregon April 08 15: 28 2.9 10 MAP Ik voelde het
USGS Lakeview, Oregon April 08 04: 40 3.3 -1 MAP Ik voelde het
USGS Lakeview, Oregon April 08 04: 40 3.5 10 MAP Ik voelde het
USGS Lakeview, Oregon Mar 31 13: 31 2.9 11 MAP Ik voelde het
USGS Gold Beach, Oregon Mar 27 09: 19 4.4 10 MAP Ik voelde het INFO
USGS Lakeview, Oregon Mar 17 21: 35 3.4 12 MAP Ik voelde het
USGS Florence, Oregon Mar 17 09: 27 3.3 5 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Oregon Mar 15 19: 18 2.2 3 MAP Ik voelde het
USGS Lakeview, Oregon Mar 13 06: 51 2.7 10 MAP Ik voelde het
USGS Lakeview, Oregon Mar 12 04: 46 2.7 9 MAP Ik voelde het
USGS Bandon, Oregon Februari 24 06: 35 3.3 10 MAP Ik voelde het
 • Cottage Grove, Oregon - Ik ben op zoek naar een aantal antwoorden tussen 3am en 4am ik wakker in mijn bed rocken op 2 verschillende tijdspaden voor korte tijd beide keren te vinden. Ik kan niets vinden waarin staat dat er een aardbeving op dat moment.
 • EMSC Voor de kust van Oregon Februari 24 06: 35 3.3 10 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Athena, Oregon Februari 15 21: 55 2.9 6 MAP Ik voelde het
  EMSC Oregon Februari 15 21: 55 3.0 5 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Portland Urban Area, Oregon Jan 27 00: 25 2.4 56 MAP Ik voelde het
  USGS Waldport, Oregon Jan 13 00: 27 2.6 4 MAP Ik voelde het
  USGS Port Orford, Oregon Jan 06 08: 48 3.2 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Voor de kust van Oregon Jan 06 08: 48 3.2 10 MAP Ik voelde het
  USGS Voor de kust van Oregon December 27 15: 51 4.3 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Voor de kust van Oregon December 27 15: 51 4.3 10 MAP Ik voelde het
  USGS Bandon, Oregon December 23 11: 14 4.3 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Silver Lake Wa - Was als een druppel. niet sway niet schudden, maar laten vallen en een visuele weergave van wind klokkenspel ook. bewegen iets na de plotselinge "drop" gebrek aan woorden
 • EMSC Voor de kust van Oregon December 23 11: 14 4.3 10 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Sublimity, Oregon December 21 10: 53 2.5 16 MAP Ik voelde het
  EMSC Oregon December 21 10: 53 2.4 18 MAP Ik voelde het
  USGS Gold Beach, Oregon December 20 12: 45 2.6 19 MAP Ik voelde het
  EMSC Offshore Oregon December 20 12: 45 2.6 19 MAP Ik voelde het
  USGS Lakeview, Oregon December 09 21: 02 2.6 8 MAP Ik voelde het
  USGS Lakeview, Oregon December 08 05: 27 2.5 9 MAP Ik voelde het
  EMSC Offshore Oregon December 05 06: 42 3.3 16 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Bandon, Oregon December 05 06: 42 3.3 15 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Bandon, Oregon November 28 11: 07 4.8 24 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Voor de kust van Oregon November 28 11: 07 4.8 24 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON Voor de kust van Oregon November 28 04: 34 4.6 10 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Bandon, Oregon November 28 04: 34 4.9 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Voor de kust van Oregon November 28 04: 34 4.8 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Offshore Oregon November 28 02: 06 2.4 19 MAP Ik voelde het
  USGS Lakeview, Oregon November 13 01: 04 2.5 10 MAP Ik voelde het
  EMSC Oregon November 02 14: 52 3.6 38 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Warrenton, Oregon November 02 14: 52 3.5 37 MAP Ik voelde het INFO
 • Portland, Oregon - Ik werd wakker en het bed werd voorzichtig heen en weer bewegen
 • Hammond, Oregon - Geen schade, gewoon goed schudden en nogal luidruchtig, omdat het schudde de koelkast, wasmachine.
 • Oceaan Park - Voelde alsof iemand snel schudde het bed.
 • Astoria, Oregon - Een goede schok, het maakte me meteen
 • EMSC Oregon Oktober 21 00: 14 2.3 0 MAP Ik voelde het
  USGS Springfield, Oregon Oktober 18 12: 35 2.6 5 MAP Ik voelde het

  Gegevensbronnen courtesy: USGS - EMSC - GFZ - GEONET

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Uw E-mail (niet verplicht)
  Land waar u de aardbeving gevoeld
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Mensen Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Milieu :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Mensen
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Milieu :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Mensen Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Milieu : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Milieu : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Schrijf hieronder uw ervaring + laat ons weten als uw eigendom beschadigd is (zelfs lichte schade) of als u kennis van eventuele schade veroorzaakt door deze aardbeving hebben. (Max. 500 tekens)

  Spreek je gedachten

  *