Belangrijke historische aardbevingen (tot 2013) in Montana, USA

Laatste update: 28, 2014 op 5: 38 pm door door

De lijst van de 50 meest recente aardbevingen in deze staat is te vinden aan de onderkant van deze pagina.

Screen Shot op 2014 04-28-19.28.17

Klik op deze afbeelding om hem te bekijken in full size - Gegevens hoffelijkheid databank NOAA Natuurlijke gevaren

TSU - betekent dat een tsunami (of in dit geval een sterke rivier golven) werden geactiveerd


Earthquake-report.com is een onafhankelijke NGO website die alleen overleeft als gevolg van (meestal kleine) Particuliere giften. Uw gift wordt zeer gewaardeerd.


Label info : M = Omvang, D = Diepte (km), Tijd = UTC-tijd

SRC Regio GMT Datum / tijd M D INFO
EMSC West-Montana April 18 13: 24 2.3 12 MAP Ik voelde het
EMSC West-Montana April 07 04: 51 2.1 4 MAP Ik voelde het
EMSC West-Montana April 06 09: 27 2.1 6 MAP Ik voelde het
USGS Three Forks, Montana April 06 07: 02 3.3 7 MAP Ik voelde het INFO
EMSC West-Montana April 06 07: 02 3.3 8 MAP Ik voelde het INFO
EMSC West-Montana Mar 30 20: 55 2.5 5 MAP Ik voelde het
USGS Virginia City, Montana Mar 30 20: 55 2.5 4 MAP Ik voelde het
USGS Lincoln, Montana Mar 22 21: 12 2.5 14 MAP Ik voelde het
EMSC West-Montana Mar 22 21: 12 2.5 15 MAP Ik voelde het
USGS Deer Lodge, Montana Mar 22 02: 31 2.6 14 MAP Ik voelde het
EMSC West-Montana Mar 22 02: 31 2.6 14 MAP Ik voelde het
EMSC West-Montana Mar 16 20: 07 2.3 12 MAP Ik voelde het
USGS Deer Lodge, Montana Mar 13 03: 02 3.8 20 MAP Ik voelde het INFO
 • HELENA - Een beetje geratel van gerechten
 • Clancy, Montana - House is kraken voor een paar dagen nu. Voelde de aardbeving van vanavond, met een zwakke schudden.
 • EMSC West-Montana Mar 13 03: 02 3.8 20 MAP Ik voelde het
  USGS West Yellowstone, Montana Mar 08 15: 41 2.6 11 MAP Ik voelde het
  EMSC West-Montana Mar 08 15: 41 2.6 11 MAP Ik voelde het
  USGS Helena Valley Northwest, Montana Mar 07 02: 26 3.4 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC West-Montana Mar 07 02: 26 3.4 11 MAP Ik voelde het
  USGS West Yellowstone, Montana Mar 05 17: 44 2.5 6 MAP Ik voelde het
  USGS West Yellowstone, Montana Mar 02 02: 44 2.6 5 MAP Ik voelde het
  USGS Whitehall, Montana Mar 01 22: 04 2.5 5 MAP Ik voelde het
  EMSC West-Montana Mar 01 22: 04 2.5 5 MAP Ik voelde het
  EMSC West-Montana Mar 01 16: 29 2.4 6 MAP Ik voelde het
  EMSC West-Montana Februari 24 17: 59 2.4 11 MAP Ik voelde het
  EMSC West-Montana Februari 20 07: 18 3.4 3 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Lakeside, Montana Februari 20 07: 18 3.4 3 MAP Ik voelde het INFO
 • Somers - Ik hoorde dat het klonk als een zeer luid voertuig
 • Dayton - Gewoon een goede rammelaar. Maakte me wakker.
 • Kila - Matige schok, gevolgd door licht schudden. Sommige ondergrondse gerommel gehoord.
 • Somers, MT 59932 - Geen schade; maar dit huis is gebouwd extra stevig dus voor mij om te pauzeren in waar ik stond en zelfs de mogelijkheid overwegen van het gevoel een aardschok is genoeg voor mij om boven Zwakke schudden selecteren, tho zeer zwak schudden vergelijkbaar met meningen van anderen zou zijn.
 • EMSC West-Montana Februari 16 11: 17 2.2 10 MAP Ik voelde het
  USGS Lima, Montana Februari 05 21: 25 3.1 3 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC West-Montana Februari 05 21: 25 3.0 3 MAP Ik voelde het INFO
  USGS West Yellowstone, Montana Februari 03 13: 35 3.4 11 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC West-Montana Februari 03 13: 35 3.4 12 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC West-Montana Jan 27 17: 27 2.1 14 MAP Ik voelde het
  USGS Dillon, Montana Jan 22 20: 15 3.3 1 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC West-Montana Jan 22 20: 15 3.3 1 MAP Ik voelde het
  USGS Lincoln, Montana Jan 21 00: 48 2.8 8 MAP Ik voelde het
  USGS West Yellowstone, Montana Jan 20 16: 37 3.3 7 MAP Ik voelde het
  EMSC West-Montana Jan 19 21: 54 2.2 12 MAP Ik voelde het
  USGS Virginia City, Montana Jan 19 20: 52 3.1 7 MAP Ik voelde het
  EMSC West-Montana Jan 19 20: 52 3.1 8 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Dillon, Montana Jan 14 06: 32 3.1 8 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC West-Montana Jan 14 06: 32 3.1 9 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC West-Montana Jan 13 10: 43 3.0 21 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Seeley Lake, Montana Jan 13 10: 43 3.0 20 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Three Forks, Montana Jan 12 04: 59 3.5 17 MAP Ik voelde het INFO
 • Agartala - Ik werkte op mijn computer en stond op voor een pauze. Ik vond ineens het moeilijk om regelmatig te lopen en toen besefte ik dat het een aardbeving toen ik zag rimpelingen in het water in een fles. Sommige zware voorwerpen vielen uit hun rekken en terug in mijn kamer, was mijn UPS ontheemd.
 • Imphal - Geen schade, maar voelde bum hoofd
 • Jorhat - Geen schade aan eigendommen, alleen lichte shacking vijf seconden
 • Guwahati - We waren erg bang zijn bijna 's nachts
 • EMSC West-Montana Jan 12 04: 59 3.5 18 MAP Ik voelde het
  EMSC West-Montana Jan 10 18: 42 2.0 3 MAP Ik voelde het
  EMSC West-Montana December 20 15: 44 3.0 4 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Pablo, Montana December 20 15: 44 3.0 3 MAP Ik voelde het
  USGS Clinton, Montana December 07 23: 15 2.5 5 MAP Ik voelde het
  EMSC West-Montana December 07 23: 15 2.5 5 MAP Ik voelde het

  Gegevensbronnen courtesy: USGS - EMSC - GFZ - GEONET

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Uw E-mail (niet verplicht)
  Land waar u de aardbeving gevoeld
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Mensen :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Mensen :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Mensen Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Milieu :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Mensen
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Milieu :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Mensen Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Milieu : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Milieu : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Schrijf hieronder uw ervaring + laat ons weten als uw eigendom beschadigd is (zelfs lichte schade) of als u kennis van eventuele schade veroorzaakt door deze aardbeving hebben. (Max. 500 tekens)

  Spreek je gedachten

  *